Blokada dla danej klasy
Po prostu Paweł
30.04.2011
Witam jak zablokować pozycje w sklepie dla danej klasy?? Próbowałem tak ale nie działa.
Proszę o przerobienie kodu
case 3: { if(klasa_gracza = "Ninja") { ColorChat(id, GREEN, "[SKLEP Monet] Masz Klase NINJA"); } if(kasa >= 1) klasa_gracza != "Ninja" { cod_set_user_monety(id, kasa-1); ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP Monet]^x01 Kupiles^x03 AWP^x01 !") cod_give_weapon(id, CSW_AWP) } else ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP Monet] Nie masz wystarczajacej ilosci monet") }
Proszę o przerobienie kodu
Nomaf
30.04.2011
ColorChat(id, GREEN, "[SKLEP Monet] Masz Klase NINJA");
po tym dodaj return PLUGIN_CONTINUE
i tyle
albo czekaj zrób inaczej, zamień na:
case 3: { if(kasa >= 1) { if(klasa_gracza != "Ninja") { cod_set_user_monety(id, kasa-1); ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP Monet]^x01 Kupiles^x03 AWP^x01 !"); cod_give_weapon(id, CSW_AWP); } else ColorChat(id, GREEN, "[SKLEP Monet] Masz Klase NINJA"); } else ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP Monet] Nie masz wystarczajacej ilosci monet")
Edited by Nomaf, 30.04.2011 20:14.
Po prostu Paweł
01.05.2011
case 0: { if(cod_get_user_class(id) != "Ninja") { client_cmd(id, "sklep1"); } else ColorChat(id, GREEN, "[SKLEP Monet] Masz Klase NINJA"); }
Czemu nie smiga?
Nomaf
01.05.2011
Co chcesz tym osiągnąć?
Powinieneś wszyściutko opisywać, bo tyle co dajesz to nie wiem o co ci chodzi.
Powinieneś wszyściutko opisywać, bo tyle co dajesz to nie wiem o co ci chodzi.
^Grzyboo
01.05.2011
No przecież tu wszystko widać...
On chce zrobić: jeżeli nie masz ninji to cośtam.
W nowym codzie jeszcze nikomu się nie udało ogarnąć tych funkcji z klasami.
On chce zrobić: jeżeli nie masz ninji to cośtam.
W nowym codzie jeszcze nikomu się nie udało ogarnąć tych funkcji z klasami.
Po prostu Paweł
01.05.2011
Nomaf ale to pisze wszystko w kodzie if- jeżeli if(cod_get_user_klas- jezeli pobrana klasa != Ninja- nie jest ninja to coś tam cos tam. juz to ogarnołem
. Mam sklep do coda na 700 linijek haha