Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

DiabloMod MySql


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Janko

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:137
  • GG:
  • Lokalizacja:Słubice
Offline

Napisano 24.04.2011 08:37

Ktoś wie jak to naprawić?


L 04/24/2011 - 09:34:18: Log file started (file "cstrike/addons/amxmodx/logs/diablo.log") (game "cstrike") (amx "1.8.1.3746")
L 04/24/2011 - 09:34:18: Error on Save_xp query: Unknown column 'zlo' in 'field list'
L 04/24/2011 - 09:34:18: Save_xp Query failed.
  • +
  • -
  • 0

#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 24.04.2011 08:40

Nie masz kolumny "zlo" w tabeli diablo moda w bazie danych a próbujesz jej coś przypisać.
  • +
  • -
  • 0

#3 Janko

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:137
  • GG:
  • Lokalizacja:Słubice
Offline

Napisano 24.04.2011 08:41

format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0, `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ) DEFAULT 0, `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0, `zlo` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable)



Ktoś ma może pomysł co jest źle? że nie robi tej tabeli?

Użytkownik Janko edytował ten post 24.04.2011 08:44

  • +
  • -
  • 0

#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 24.04.2011 08:52

Zapewne edytowałeś moda, dodając tam wiersz "zuo", ale nie zrobiłeś tego w bazie.

Wykonaj takie zapytanie w phpMyAdmin:
ALTER TABLE `<NAZWA TABELI>` ADD `zlo` INT( 3 ) NULL DEFAULT '0';

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 Janko

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:137
  • GG:
  • Lokalizacja:Słubice
Offline

Napisano 24.04.2011 08:57

#1146 - Table 'cslow_diablo123.&lt;diablomod&gt;' doesn't exist

I nic więcej :/



Ale zauważyłem że jest kolumna man

A w kodzie nic o tym nie ma :/

Dodano 24 kwiecień 2011 - 15:17:
Gdzie mogę mieć coś zepsute w skrypcie że robię reset robią się dobre tabele, a po 5-10mapach zmienia mi nazwę tabeli z zlo na man
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych