Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Ranking expa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 sztandi

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 19.04.2011 21:05

Siemka moze mi ktos pomoc naprowadzic jak zrobic. Chce stworzyc wiadomos w colorchat w ktorej bedzie widac Ranking expa(ktore miejsce zajmoje na serwie cos takiego jak /rank) gracza po wpisaniu "/exprank". proszę o pomoc :D


Jak wstawic w miejsce "X" aktualna pozycje gracza(ktory jest w ranku)

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <ColorChat>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "author"
#define prefix "Serwer"

new Exp[33]; // <----- Nasz EXP

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

register_clcmd("say /exprank" , "RankExpa");
}
public RankExpa(id) {
ColorChat(id,GREEN,"[%s]^x01 Zajmujesz X miejsce z iloscia %d Expa",prefix,Exp[id]);
}


Dodano 20 kwiecień 2011 - 12:17:
@@ refresh

Użytkownik sztandi edytował ten post 23.04.2011 21:24


#2 dram

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:277
  • Lokalizacja:xxxx
Offline

Napisano 20.04.2011 13:48

Musisz pobrać exp wszystkich graczy i użyć opcji SORT aby wyłonić najlepszego potem odliczyć który jest ten gracz:P
  • +
  • -
  • 0
Co oferuje?

Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php

Kontakt na PW LUB GG

#3 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 20.04.2011 14:21

jak to zrobic xD??

#4 phoeniX

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 12
Początkujący

  • Postów:56
  • GG:
  • Imię:Przemysław
  • Lokalizacja:Kobylany
Offline

Napisano 20.04.2011 15:38

Dodaj phoenixcs96 i odezwij się. Mam chyba CIĘ w znajomych. Jak bd w domu zrobię Ci to.
  • +
  • -
  • 0

#5 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 20.04.2011 19:26

haga jednak nie potrafi mi pomoc moze ktos inny :D??

Użytkownik sztandi edytował ten post 20.04.2011 19:26


#6 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.04.2011 14:57

zapis sql czy nvault? w sql łatwo, w nvault nie próbowałem...

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#7 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 23.04.2011 21:22

nvault

#8 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 23.04.2011 21:22

jakbym na sql teraz zmienil to bym stracil all
a ty jak bys zrobil??

Użytkownik sztandi edytował ten post 23.04.2011 21:24


#9 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 23.04.2011 23:06

A mógłbyś podzielić się sposobem na SQL ?
  • +
  • -
  • 0

#10 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 24.04.2011 00:01

Tak na dobrą sprawę to co ma zapis do rankingu? -.-' Tak czy siak zmienne sortujemy tak jak kolega wyżej napisał..
  • +
  • -
  • 0

#11 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 24.04.2011 12:55

diablix mozesz pomoc nigdy nie mialem z (sortem) stycznosci

#12 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.04.2011 18:14

jednak ma :D w SQL jest gotowa funkcja na sortowanie :D w nvault nie umie :D

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#13 dram

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:277
  • Lokalizacja:xxxx
Offline

Napisano 24.04.2011 18:40

Wracając do tego pytania czy traci się dane przerzucając się z nvault do sql to odpowiedź brzmi nie...

W kilkudziesięciu linijkach bez kombinowania możesz zrobić kopie z nvault do sql przez plugin...

Pętla która leci przez każdy wynik w nvault i kopiuje go do bazy:D

Taka jest moja odpowiedź na to pytanie. Natomiast SORT występuje w gunxpmodzie możesz tam sobie popatrzeć jak to wygląda również tam też jest ranking expa (top15) :)
  • +
  • -
  • 0
Co oferuje?

Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php

Kontakt na PW LUB GG

#14 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.04.2011 21:33

w gunxpmodzie robi chyba ranking graczy z tych co są na serwerze, a mu chodzi chyba o ogólny :D no ale masz:
public showtop20(id)
{
	if( !get_pcvar_num(p_Enabled) && !get_pcvar_num(show_rank) )
		return;
	
	static Sort[33][2];
	new players[32],num,count,index;
	get_players(players,num);
    
	for(new i = 0; i < num; i++)
	{
		index = players[i];
		Sort[count][0] = index;
		Sort[count][1] = PlayerXp[index];
		count++;
	}
    
	SortCustom2D(Sort,count,"CompareXp");
	new motd[1501],iLen;
	iLen = formatex(motd, sizeof motd - 1,"<body bgcolor=#000000><font color=#98f5ff><pre>");
	iLen += formatex(motd[iLen], (sizeof motd - 1) - iLen,"%s %-22.22s %3s^n", "#", "Name", "# Experience");
    
	new y = clamp(count,0,20);
	new name[32],kindex;
    
	for(new x = 0; x < y; x++)
	{
		kindex = Sort[x][0];
		get_user_name(kindex,name,sizeof name - 1);
		iLen += formatex(motd[iLen], (sizeof motd - 1) - iLen,"%d %-22.22s %d^n", x + 1, name, Sort[x][1]);
	}
	iLen += formatex(motd[iLen], (sizeof motd - 1) - iLen,"</body></font></pre>");
	show_motd(id,motd, "GunXpMod Top 20");
}
public CompareXp(elem1[], elem2[])
{
	if(elem1[1] > elem2[1])
		return -1;
	else if(elem1[1] < elem2[1])
		return 1;
    
	return 0;
}

tu masz wytłumaczone na jakiej zasadzie działa SortCustom2D

Dokumentacja AMXX.pl: Core >> sorting > SortCustom2D

a co do tego: new y = clamp(count,0,20); - jeśli chcesz mieć top15 to daj tam 15, bo clamp sprawdza czy count jest mniejsze/większe od min/max.

Użytkownik funfel edytował ten post 24.04.2011 21:42

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#15 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 25.04.2011 09:05

Jak zrobic zeby pokazywalo tak jak w /top15 wszystkich. bo teraz pokazuje tylko tych co sa na serwie

#16 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 25.04.2011 10:49

napisałem Ci to mistrzu: w gunxpmodzie robi chyba ranking graczy z tych co są na serwerze,

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#17 sztandi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Wroclaw
Offline

Napisano 25.04.2011 12:40

no to to ja wiem dlatego pytam jak zrobic zeby robil rank tak jak w top15

#18 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 25.04.2011 17:14

sam ciekaw jestem jak zrobić przez nvault, założyłem temat na aliedach, zobaczymy co odpiszą ;d

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#19 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.05.2011 21:59

ok, temat na aliedach: Rank Exp Mod - AlliedModders

na priv mogę dać działający kod, bo tam trzeba się bawić aby zrobić własne zapisy do nicku itp...

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych