Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystyki Problem (Chyba prak połaczenia )


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Damex

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:98
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Belsk
Offline

Napisano 12.04.2011 17:51

A więc tak ... Napiszę problemy dam to co potrzeba i może ktoś z was umiał by mi pomóc . Problem dotyczy satystyk diablomod .

Problem
1. bład Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /home/csnalogo/public_html/statydiablo/index.php on line 4
2. błąd supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/csnalogo/public_html/statydiablo/index.php on line 5

3. Access denied for user 'csnalogo'@'localhost' (using password: NO) in /home/csnalogo/public_html/statydiablo/index.php on line 39
4. A link to the server could not be established in /home/csnalogo/public_html/statydiablo/index.php on line 39


Zapodaję także cvary .

może źle uzpełniam

$dbuser = "chrzan13_wuja";
$dbpassword = "";
$dbname = "chrzan13_diablo";
$dbhost = "xxxx";
$dbtable = "dbmod_table";
$ile = "100";
$admlogin = "test";
$admhaslo = "1";

diablo_sql_host "188.165.238.109"
diablo_sql_user "chrzan13_wuja"
diablo_sql_pass "xxxxxx"
diablo_sql_database "chrzan13_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_table"
diablo_sql_save "0"

Proszę o pomoc dam +

Załączone pliki

  • Załączony plik  index.php   6,54 KB  17 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 0

#2 ManiaQ

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 49
Pomocny

  • Postów:291
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Skierniewice
Offline

Napisano 12.04.2011 18:12

Statystyki Problem (Chyba prak połaczenia )

Już byk w temacie, ale cóż :rolleyes:

$dbpassword = "";
Wpisujesz hasło czy puste zostawiasz? ;>

Użytkownik ManiaQ edytował ten post 12.04.2011 18:13

  • +
  • -
  • 0

Najnowszy CS:GO MOD: 193.33.177.54:27130 

Chcesz rozpocząć współpracę? Pisz na PW.

 

 

 


#3 master245

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:205
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 13.04.2011 06:48

Miałem ten sam problem.
Jest wina twojego hosta, nie zezwala na połaczenia z baza sql inna niż localhost.
Na czym masz postawione www? Bo na proserwer tez nie da rady

#4 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 14.04.2011 10:08

na proserwer działa bo sam mam :]
  • +
  • -
  • 0

#5 Damex

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:98
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Belsk
Offline

Napisano 14.04.2011 13:03

No ja też mam na proserwer . I nie chodzi właśnie . Hasło wpisuje .
  • +
  • -
  • 0

#6 master245

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:205
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 14.04.2011 17:00

na proserwer działa bo sam mam

A baze sql masz gdzie ?? na proserwer??

No ja też mam na proserwer . I nie chodzi właśnie . Hasło wpisuje .


A ty gdzie masz ???

Zaimiast diablo_sql_host "188.165.238.109"
daj
diablo_sql_host "Nazwahosta.pl"

np.
diablo_sql_host "db4free.net"

#7 ManiaQ

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 49
Pomocny

  • Postów:291
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Skierniewice
Offline

Napisano 14.04.2011 17:45

Jeżeli mówicie, że nie działa na bazie MySQL proserwer to napisz na PW to ci postawię na unixstorm.org tam zawsze działa ;)

diablo_sql_host "db4free.net"

Zaczepie się, ale taki mój charakter :P
[code=auto:0]diablo_sql_host "twoja_strona.xaa.pl"
W końcu xaa.pl :rolleyes:
  • +
  • -
  • 0

Najnowszy CS:GO MOD: 193.33.177.54:27130 

Chcesz rozpocząć współpracę? Pisz na PW.

 

 

 


#8 Damex

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:98
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Belsk
Offline

Napisano 15.04.2011 15:37

diablo_sql_host "twoja_strona.xaa.pl" Tak nie działa .

diablo_sql_host "Nazwahosta.pl" tak jak robiłem też nie

Mam kupioną baze na niceshot
  • +
  • -
  • 0

#9 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 15.04.2011 15:51

Spytaj się ich czy można instalowac takie bajery u nich :) I jako diablo_sql_host podaj adres directa czyli 188.xxx. itd
  • +
  • -
  • 0

#10 Damex

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:98
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Belsk
Offline

Napisano 15.04.2011 18:00

oczywiście że można podpiąć je na naszej bazie.

Tak odpisali .
  • +
  • -
  • 0

#11 master245

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:205
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 15.04.2011 20:20

oczywiście że można podpiąć je na naszej bazie.


Wlasnie na ich bazie a ty masz z niceshot to mozesz zapomniec ;]

a co do

Zaimiast diablo_sql_host "188.165.238.109"
daj
diablo_sql_host "Nazwahosta.pl"

np.
diablo_sql_host "db4free.net"

To jest do serwera
sorki moj blad ;]

do www mam tak
$dbhost 		= "db4free.net";

działało dopoki domena nie padła:

Użytkownik master245 edytował ten post 15.04.2011 20:21





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych