Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

natywy hud wyświetlanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.04.2011 14:47

Mam pewien plugin i chciałbym żeby drugi plugin z tego pierwszego plugina wyświetłam w hudzie np. klasa[id] ...spoko natywy się udają ale zamiast tekstu wyświetlają się numerki ...
W pierwszym plugu na końcu sma:
public plugin_natives(){
	register_library("xex");
	register_native("klasa", "xxx", 1)
}

public xxx(id)
{
return jakaklasa[id]
}
Chyba powinno wystarczyć...Czy mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego nie wyświetla tekstu ?
  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.04.2011 15:05

Bo musisz zrobić natyw także i do nazw klasy, ale wtedy taki natyw wygląda trochę inaczej. Najlepiej zajrzyj do kodu nowego coda.

Użytkownik sebul edytował ten post 12.04.2011 15:06

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.04.2011 15:17

Faktycznie inaczej to wygląda +

Znalazłem:
public PobierzNazweKlasy(klasa, Return[], len)
{
	if(klasa <= ilosc_klas)
	{
		param_convert(2);
		copy(Return, len, nazwy_klas[klasa]);
	}
}
Zmienna:
nazwy_klas[MAX_ILOSC_KLAS+1][MAX_WIELKOSC_NAZWY+1]
Plugin_init:
copy(nazwy_klas[0], MAX_WIELKOSC_NAZWY, "Brak");

U siebie mam 4 klasy nie ma żadnej klasy NONE ani Brak... Więc zastanawiam się jak to przerobić...
Zmienna chyba by wyglądała tak:
nazwy_klas[4][33] //tylko nie wiem czy 4 czy 5 <img src='http://img.amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif' class='bbc_emoticon' alt=':(' />
To może tak:
copy(nazwy_klas[0], 32, "Brak");  //ew. moge dorobic klase Brak
Ale co z publicem ?

Użytkownik KariiO edytował ten post 12.04.2011 15:19

  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.04.2011 11:41

Jak u siebie nazywasz te klasy? W jaki sposób?
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.04.2011 11:51

jakaklasa[id] = "MegaBohater"
  • +
  • -
  • 0

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.04.2011 15:26

To lepiej zrób to w ten sam sposób jak masz w diablo, czyli zrób nową tabelę i tam daj nazwy.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.04.2011 16:52

to mogą już być te liczby ale czy może dało by się jakoś że jeżeli jakaklasa[id]==1 to np. ma tam wpisać SuperBohater tylko zastanawiam się jak to mam zrobić?
w hudzie %s+na końcu np. klasa(id)
public klasa(id)
{
switch(jakaklasa[id])
{
case 1:
{
superbohater
}
case 2:
{
megabohater
}
//ITD..
}
}
Czy takie coś pójdzie w ogóle ?

Użytkownik KariiO edytował ten post 13.04.2011 16:52

  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.04.2011 17:06

To co napisałeś, to nie ma prawa nawet działać, nawet nie bardzo wiem o co Ci teraz chodzi.
Co to w ogóle za plugin? Każda klasa ma coś innego? Jak sprawdzasz jaką kto ma klasę? Przez "jakaklasa[id]"? Przecież pisałeś, że do tej tablicy przypisujesz nazwy klas.

Użytkownik sebul edytował ten post 13.04.2011 17:07

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 KariiO

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.04.2011 17:26

Tu chodzi o wyświetlanie...
Opiszę Ci to wszystko jeszcze raz:
jakaklasa[id] to nazwa klasy wyświetlana w jednej nazwie np. Bohater i chcę zrobić natyw do drugiego pluginu żeby wyświetlał się w hudzie no i troszkę mi się może udało ale pokazuję cyfrę zamiast nazwy...więc myślałem że jeżeli pokazuję cyfrę to możemy dać ifa na to jakaklasa[id] bo to mi ustawia jak się wybierze klasę w tym poprzednim pluginie czyli np. wybieram tam pierwszą o nazwie Bohater to tu zamiast Bohater pokazuję tylko 1.Więc może w tym plugu co wyświetla hud można by było zrobić że np. jeżeli jakaklasa[id]==1 (czyli Bohater) to pokazuję tam Bohater.
  • +
  • -
  • 0

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.04.2011 17:34

Czyli zrób tak
public PobierzNazweKlasy(id, Return[], len) {
param_convert(2);
copy(Return, len, jakaklasa[id]);
}

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych