Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

W jaki sposób wczytać


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 S4JM0N

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:33
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 04.04.2011 11:42

Witam.
W jaki sposób mogę wczytać nick z bazy danych.
			new num = SQL_FieldNameToNum(Query,"nick")
			SQL_ReadResult(Query,num,name,63)
To na górze nie działa Crashuje serwer.
Z góry Dziękuje.
Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0
Kilka prac nad jakimi pracowałem z braku czasu.
Deathrun times 100%
Points System (integracja z IP.Borad) 100%
Admins Manager 100%
Ghost/FD dla Jailbreak 100%
Zombies Ownage 30%

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 04.04.2011 11:45

A cały kod jaki masz? Bo to co dałeś to marny wycinek.
  • +
  • -
  • 0

#3 S4JM0N

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:33
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 04.04.2011 11:47


	new miejsce[33] = 1;

	new bool:Znaleziono[33] = false

	while(SQL_MoreResults(Query))

	{

		if(!Znaleziono[id])

		{

			new gracznormal[32], name[64]



			new num = SQL_FieldNameToNum(Query,"nick")

			SQL_ReadResult(Query,num,name,63)

			

			console_print(id, name)

			get_user_name(id, gracznormal, 31)

			if(equal(name, gracznormal))

			{

				if(miejsce[id] > 15)

					ColorChat(0, GREY, "^x03Gracz ^x04%s ^x03jest na miejscu^x04 %i",gracznormal ,  miejsce[id])

				else

					ColorChat(0, RED, "^x03Gracz ^x04%s ^x03jest na miejscu^x04 %i", gracznormal,   miejsce[id])

					

				Znaleziono[id] = true;			

			}

			else

			{

				miejsce[id]++;

				SQL_NextRow(Query)	

			}

		}	

	}


  • +
  • -
  • 0
Kilka prac nad jakimi pracowałem z braku czasu.
Deathrun times 100%
Points System (integracja z IP.Borad) 100%
Admins Manager 100%
Ghost/FD dla Jailbreak 100%
Zombies Ownage 30%

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 04.04.2011 12:06

Będziemy tak bawili się? Wróżką nikt tu nie jest. Nie ma tu nawet zapytania mysql.
  • +
  • -
  • 0

#5 S4JM0N

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:33
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 04.04.2011 12:10

public WyznaczMiejsce(id)
{
	new Data[1] = 0;
	Data[0] = id;
			
	new q_command[512]
	new szMapName[50]
			
	get_mapname(szMapName, 49)
	
	Tuple = SQL_MakeDbTuple( USUNIETO !)
		
	format(q_command, sizeof q_command-1, "SELECT * FROM `%s` WHERE `time`!='3600' ORDER BY `time` ASC", szMapName)
	SQL_ThreadQuery(Tuple,"WyznaczMiejsceHandler",q_command, Data, 1)	
}

public WyznaczMiejsceHandler(FailState, Handle:Query, Errorcode, Error[], Data[], DataSize)
{
        new id = Data[0]
        if(Errorcode)
                log_amx("Blad Zapytania: %s [Wyznacz Miejsce]", Error)
        
        if(FailState == TQUERY_CONNECT_FAILED)
        {
                log_amx("Nie mozna podlaczyc sie do bazy danych.")
                return PLUGIN_CONTINUE
        }
        else if(FailState == TQUERY_QUERY_FAILED)
        {
                log_amx("Zapytanie anulowane [WYZNACZ MIEJSCE]")
                return PLUGIN_CONTINUE
        }
	new miejsce[33] = 1;
	new bool:Znaleziono[33] = false
	while(SQL_MoreResults(Query))
	{
		if(!Znaleziono[id])
		{
			new gracznormal[32], name[64]

			new num = SQL_FieldNameToNum(Query,"nick")
			SQL_ReadResult(Query,num,name,63)
			
			get_user_name(id, gracznormal, 31)
			if(equal(name, gracznormal))
			{
				if(miejsce[id] > 15)
					ColorChat(0, GREY, "^x03Gracz ^x04%s ^x03jest na miejscu^x04 %i",gracznormal ,  miejsce[id])
				else
					ColorChat(0, RED, "^x03Gracz ^x04%s ^x03jest na miejscu^x04 %i", gracznormal,   miejsce[id])
					
				Znaleziono[id] = true;
				
			}
			else
			{
				miejsce[id]+=1;
				SQL_NextRow(Query)	
			}
		}	
	}

        
        return PLUGIN_CONTINUE
}

Proszę Cie bardzo myślałem, że rozumiesz samą koncepcje .

Dodano 04 kwiecień 2011 - 13:05:
Naprawione, jak by ktoś miał taki problem niech użyje break aby zatrzymać pętle.
  • +
  • -
  • 0
Kilka prac nad jakimi pracowałem z braku czasu.
Deathrun times 100%
Points System (integracja z IP.Borad) 100%
Admins Manager 100%
Ghost/FD dla Jailbreak 100%
Zombies Ownage 30%




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych