Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
AMXBans 5.x

AMXbans 5.1b -serwer nie łączy się z bazą

AMXBans 5.x

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Choina `

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
Offline

Napisano 24.03.2011 14:00

Witam.
Mam problem z amxbans.Chodzi o to że wszystko ładnie pięknie, zainstalowałem amxbans na stronie itp. ale serwer nie może połączyć się z bazą danych ;/ Jest to serwer dedykowany i nie wiem o co kaman, strona jest na webd.pl dodane zezwolenie do bazy aby serwer się połączył ale d*pa.

amxmodx 1.8.1
metamod nie pamiętam
ogólnie na serwerze jest czysty amxmodx + oryginalny amxbans (jeszcze nie modyfikowany)
Potrzebne moduły włączone

załączam logi:

Spoiler

Co zrobić?
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź.

Użytkownik Choina ` edytował ten post 24.03.2011 14:02

  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 24.03.2011 14:32

sprawdz na xaa

To się nazywa pomoc :mur:


[MySQL] Nadawanie dostępu do bazy z zewnątrz - AMXX.pl: Support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#3 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 24.03.2011 14:37

Pav ale on napisał, że dodał zezwolenie. Czy aby na pewno podałeś prawidłowe dane w sql'u ?
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 24.03.2011 14:46

Pav ale on napisał, że dodał zezwolenie

Nie znaczy, że prawidłowo dodał.
Czasem jest tak, że działa "%" a konkretne IP nie a czasem odwrotnie.
Poza tym możliwe, że jest złe hasło/użytkownik itd
  • +
  • -
  • 0

#5 Zego

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 44
Pomocny

  • Postów:28
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:TG
Offline

Napisano 24.03.2011 14:51

Miałem ten sam problem, ale okazało się że w sql.cfg pomyliłem nazwę tabeli z nazwą bazy, zmieniłem to i już all było ok. Upewnij się że wszystko dobrze wprowadzasz.
  • +
  • -
  • 0

#6 Choina `

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
Offline

Napisano 24.03.2011 14:58

amx_sql_host "mysql4.webd.pl"
amx_sql_user "wychowan_a"
amx_sql_pass "****"
amx_sql_db "wychowan_amxbans"
amx_sql_table "admins"
amx_sql_type "mysql"

sql jest dobrze wypisany bardziej mnie martwi zezwolenie połączenia się serwerów zewnętrznych.
Wpisując te ip "109 207 55 20" nic ten sam błąd, wpisując ip serwera "109 207 55 27" też nic, % też nie działa ;/
hosty też wpisywałem i nici...
Da się jakoś inaczej ustawić żeby każdy serwer mógł się połączyć oprócz "%" ?
Chciałem zrobić baze danych na db4free żeby sprawdzić czy na innej bazie będzie działać ale nie przychodzi mi e-mail.

Pozdrawiam i czekam niecierpliwi na dalsze odpowiedzi.
  • +
  • -
  • 0

#7 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 24.03.2011 16:20

A moze zapytaj ludzi z webd.pl czy na ich hostingu mozna miec amxbans? Roznie to bywa, ja osobiscie nie mialem tam to nie wiem.
  • +
  • -
  • 0

#8 Choina `

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
Offline

Napisano 24.03.2011 19:07

można mieć, wiem to na 100%.
  • +
  • -
  • 0

#9 Kawon

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 884
Czempion

  • Postów:5165
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Dzierzgoń
Offline

Napisano 24.03.2011 19:46

spróbuj
amx_sql_table	"amx"

  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.


#10 Choina `

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
Offline

Napisano 24.03.2011 19:57

Dobra, już sobie poradziłem :) Dzięki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.
  • +
  • -
  • 0

#11 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 24.03.2011 20:55

I jak rozwiązałeś ten problem?
  • +
  • -
  • 0

#12 Choina `

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
Offline

Napisano 24.03.2011 22:37

Kupiłem testowo na xaa.pl bazę i działa bez problemu... Muszę napisać do webd.pl i się dowiedzieć co i jak.
Możliwe że na webd.pl nie da się zrobić amxbans (choć kiedyś się dało) albo ja mam problem z dedykiem który nie łączy się z bazą webd.pl na xaa.pl działa i jest dobrze, dziękuję wszystkim za pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#13 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7174
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 24.03.2011 22:46

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych