Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Komputer, opłaca się?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spyder12

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 20.03.2011 10:34

Witam, ostatnio zacząłem przeszukiwać allegro i porównywać ceny w lokalnym sklepie elektronicznym, i znalazłem to:

!!!Super KOMPUTER x3 9.6 GHz_500GB_2GB GeForce/ATI (1509738013) - Aukcje internetowe Allegro


W porównaniu z ofertą sklepową, to wydaje się być bardzo dobrą ofertą cenową jak i jakościową.

Zwracam się do was z pytaniem, czy opłacałoby się kupić ten komputer, czy jest tu może jakiś haczyk.


Dziękuje
  • +
  • -
  • 0

#2 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.03.2011 11:36

Witam, ostatnio zacząłem przeszukiwać allegro i porównywać ceny w lokalnym sklepie elektronicznym, i znalazłem to:

!!!Super KOMPUTER x3 9.6 GHz_500GB_2GB GeForce/ATI (1509738013) - Aukcje internetowe Allegro


W porównaniu z ofertą sklepową, to wydaje się być bardzo dobrą ofertą cenową jak i jakościową.

Zwracam się do was z pytaniem, czy opłacałoby się kupić ten komputer, czy jest tu może jakiś haczyk.


Dziękuje


Nie kupuje się zestawów z allegro.

Powiedz do jakiej kwoty i ci zlorze kompa ;P
  • +
  • -
  • 0

#3 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 20.03.2011 12:17

Nie opłaca się kupować tanio bo potem możesz tego żałować .
Lepiej samemu kupić części i go złożyć .
  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 20.03.2011 18:32

podaj fundusz oraz to co masz teraz to cos sie znajdzie :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 Spyder12

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 20.03.2011 18:54

Ok, ale w temacie chodzi mi czy się opłaca czy nie, a jeśli już coś mówicie, uzasadnijcie. Ostatnio mój kolega kupił zestaw z allegro, 1100 zł, i dobrze mu to wyszło. Słyszałem o tym, że zasilacz wbudowane z obudowie, i tego unikam.

A co do kompa, powiedzmy że mam 1200zł, co mi zaoferujesz? (Kompa mam 4-o letniego więc chyba nie mam czego podawać...)
  • +
  • -
  • 0

#6 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.03.2011 19:09

Ok, ale w temacie chodzi mi czy się opłaca czy nie, a jeśli już coś mówicie, uzasadnijcie. Ostatnio mój kolega kupił zestaw z allegro, 1100 zł, i dobrze mu to wyszło. Słyszałem o tym, że zasilacz wbudowane z obudowie, i tego unikam.

A co do kompa, powiedzmy że mam 1200zł, co mi zaoferujesz? (Kompa mam 4-o letniego więc chyba nie mam czego podawać...)


Procek: AMD Phenom II X2 550 Black Edit /3.1GHz, L3 6MB, 80W, BOX, AM3/ [285 zł]
Płyta Główna: AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/ [220 zł]
Ram: GoodRam 2GB 1333MHz DDR3 CL9 [75 zł]
Twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 [139 zł]
Grafa: Vertex3D Radeon HD5670 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI [299 zł]
Napęd: Samsung SH-S223C SATA (black) [99 zł]
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W [159 zł]
Razem: 1267zł

Zaletą tego zestawu jest to iż procesor łatwo zamienić z Dual Core na Quad Core :) czyli zamiast 2x3.1GHz będziesz mieć 4x3.1GHz :)

Ceny z ESC.pl

Użytkownik MisieQ edytował ten post 20.03.2011 19:28

  • +
  • -
  • 0

#7 Spyder12

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 20.03.2011 19:16

Wow, dać komuś 3 minuty i zestaw gotowy... Ale wciąż czekam, jakie są wady zestawu którego podałem, i proszę uzasadnić.

Ps. jakie DDR na tym ramie?

Drugie PS. osobiście wole kartę graficzną z nVidia :D


(Ps, nie opłaca się zestaw z allegro? : ZESTAW MARZEŃ HyperGamer 3D Surround Extreme (1510721181) - Aukcje internetowe Allegro

^^ )

Użytkownik Spyder12 edytował ten post 20.03.2011 19:17

  • +
  • -
  • 0

#8 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.03.2011 19:26

Wow, dać komuś 3 minuty i zestaw gotowy... Ale wciąż czekam, jakie są wady zestawu którego podałem, i proszę uzasadnić.

Ps. jakie DDR na tym ramie?

Drugie PS. osobiście wole kartę graficzną z nVidia :D


(Ps, nie opłaca się zestaw z allegro? : ZESTAW MARZEŃ HyperGamer 3D Surround Extreme (1510721181) - Aukcje internetowe Allegro

^^ )



Główną wadą zestawów z allegro są ramy tupy NoName oraz NoName Zasilacze, tkz. bomby zegarowe, kumpel razem ze mna kupil pc, i od czasu kupa(jego jest z allegro, moj sam skaladalem) jego byl juz 4 albo i 5 razy serwisowany ;P

Ramy DDR3 :P

Zamiast tego Radka możesz wziąść Asus GeForce GT 430 1GB DDR3 /128bit/ DVI/HDMI za 290zł :P lub Gainward GeForce GT 430 1GB DDR3 /128bit/ DVI/HDMI za 259zł bądź też Gigabyte GeForce GT 430 OC 1GB DDR3 /128bit/ DVI/HDM za 279zł

Dołączona grafika

Użytkownik MisieQ edytował ten post 20.03.2011 19:31

  • +
  • -
  • 0

#9 Spyder12

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 20.03.2011 19:32

Pisze w aukcji: "Patriot, Goodram, Hynix, Elixir lub Kingston" oraz zasilacz firmy Logic.


Dalej coś nie tak w nim?
  • +
  • -
  • 0

#10 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.03.2011 19:35

Pisze w aukcji: "Patriot, Goodram, Hynix, Elixir lub Kingston" oraz zasilacz firmy Logic.


Dalej coś nie tak w nim?



Co do ramów to iz uda ci się Trafić Patrioty/Goodramy/Kingstorny to jak wygrana w totka ;D najczęściej dostajesz Hynix'y,Elicxirki xD albo jakies hinskie badziewie ;f


Logic:
http://community.tom...ussionID=191339


  • +
  • -
  • 0

#11 Spyder12

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:154
  • Lokalizacja:Kolbuszowa Górna
Offline

Napisano 20.03.2011 19:48

Wow, dzięki za test, zawsze jakoś uważałem że nVidia lepsza, ale zgaduje że to tako samo jak z prockami AMD/Logitech. W takim razie zostaje mi tylko odłożyć jeszcze trochę kasy, i najwyżej wtedy się zobaczy co i jak. Dzięki wszystkim za trud. Pozdrawiam.
  • +
  • -
  • 0

#12 TecHnoO

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:67
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 20.03.2011 21:18

Zamiast Procka AMD lepiej zrobisz biorąc procesor Intela(bardziej wydajne)

ale co do zestawy to dołożysz 200 zł z groszem i dobry komputer
ZYSKAJ 300% WYDAJNOŚCI NA STARCIE- SANDY BRIDGE B3 (1507688841) - Aukcje internetowe Allegro

a co do tego że na allegro nie bierze się komputerów to nie do konca masz racje,na allegro też są firmy komputerowe typu inwazja czy komputronik.
  • +
  • -
  • 0

#13 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.03.2011 21:26

Zamiast Procka AMD lepiej zrobisz biorąc procesor Intela(bardziej wydajne)

ale co do zestawy to dołożysz 200 zł z groszem i dobry komputer
ZYSKAJ 300% WYDAJNOŚCI NA STARCIE- SANDY BRIDGE B3 (1507688841) - Aukcje internetowe Allegro

a co do tego że na allegro nie bierze się komputerów to nie do konca masz racje,na allegro też są firmy komputerowe typu inwazja czy komputronik.



Co do wydajności intela nie brał bym jej tak na poważnie, może i niektóre modele są wydajniejsze fakt, ale jak intel wydaje nowe procki musisz liczyc sie z wymiana płyty głównej bo zmienia sie podstawka [LGA 1155 a potem nagle poprawki w prockach i juz LGA1156]
Gdzie w tym samym czasie AMD wydaje nowe procki i pasuja one do nowcyh jak i starych podstawek.. na płycie sprzed 2-3 na spokojnie postawisz nowego Phenom 6 jajkowego, wystarczy tylko bios zaaktualizowac, na intelu juz tak nie da rady

PS.
Intel Core i5-2300 /2.8GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/ [630 zł] 630:4=157,5
dokładam 40zł i mam 6 rdzeni od AMD
AMD Phenom II X6 1075T /3.0GHz, 125W, BOX, AM3/ [679 zł] 679:6=113,3
i tak apropos
Zestawy do 3tys zł składa się na AMD, zestawy powyżej 3 tys składa sie na interlu... chyba ze ktoś jest zapatrzonym w intela i nvidie megalomanem to składa sie na intelach przez co nie raz przepłaca się dośc sporo...

Użytkownik MisieQ edytował ten post 20.03.2011 21:27

  • +
  • -
  • 0

#14 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 21.03.2011 11:22

za okolo 500 zl mozesz miec dobra karte nVdia nie oplaca sie brac kart z szyna 128 lepiej mniej RAMu i lepsza szyne co do procka 2 rdzenie phenoma ok sa ale dolozysz troszq i masz 4 no i zasilacz dobrze jest wziąć 500W na przyszlosc reszta nie gra roli bo nagrywarke masz RAM ddr3 tylko nie noname i jakas plyte ktora ci polaczy ten zestaw
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#15 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 21.03.2011 13:00

Mi zlozyli:
AMD X3 3,2 (odblokowalem 4 rdzen)
NVIDIA GTX 460 PALITE 1GB
GOODRAM 4GB
ZASILACZ 650
Jakas tam nagrywarka, dysk i wszystko ladnie chodzi, nie wiesza sie. Jak na teraz to starczy.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych