Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

admin


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 comwow

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 06.12.2008 16:16

Witam... mam problem z ustawieniem admina... a wiec tak, kupilem serwer na shooters i po prostu nie chce sie zaden admin wczytac... robie w users.ini i w panelu shooters, nic nie dziala ;x na pewno wszystko wpisuje dobrze... wiecie moze co trzeba zrobic?
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 06.12.2008 16:27

Jak "na pewno wszystko dobrze" to pokaż users.ini
  • +
  • -
  • 0

#3 Szakal

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 51
Pomocny

  • Postów:274
  • GG:
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 06.12.2008 16:32

A po wejściu na serwer pisze w konsoli że się załadowały przewileje?
  • +
  • -
  • 0

#4 comwow

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 06.12.2008 16:33

Users configuration file
File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini

Line starting with ; is a comment

Access flags:
a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands)
b - reservation (can join on reserved slots)
c - amx_kick command
d - amx_ban and amx_unban commands
e - amx_slay and amx_slap commands
f - amx_map command
g - amx_cvar command (not all cvars will be available)
h - amx_cfg command
i - amx_chat and other chat commands
j - amx_vote and other vote commands
k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command)
l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command)
m - custom level A (for additional plugins)
n - custom level B
o - custom level C
p - custom level D
q - custom level E
r - custom level F
s - custom level G
t - custom level H
u - menu access
z - user (no admin)

Account flags:
a - disconnect player on invalid password
b - clan tag
c - this is steamid/wonid
d - this is ip
e - password is not checked (only name/ip/steamid needed)

Password:
Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>"
Change _pw to the value of amx_password_field

Format of admin account:
<name|ip|steamid> <password> <accbcdefghijklmnopqrstu" "a"ess flags> <account flags>

Examples of admin accounts:


"My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"





"!g0r" "pw" "bcdefgiju" "a"
"uszy" "pw" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"


a zreszta wszystko da sie prosciej w panelu shooters.. wpisuje nick i haslo, zaznaczam flagi i dodaje... pozniej zmiana mapy i pisze "zaladowano 2 adminow z pliku" (w rconie zmieniam mape i w konsoli tak pisze), wchodze po hasle i nie dziala nic, amxmodmenu, itp.
  • +
  • -
  • 0

#5 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 06.12.2008 16:46

a masz w configu hasło podane ?
setinfo _pw password
i czy nick jest dokładnie taki sam jak ten w podany ?
  • +
  • -
  • 0

#6 comwow

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 06.12.2008 16:48

nom... na ip tez probowalem i nie dziala
  • +
  • -
  • 0

#7 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 06.12.2008 18:00

moze wyjdz z gry potem w konsoli name lolek potem setinfo _pw "haslo" potem name "nick admina" z users.ini
  • +
  • -
  • 0

#8 comwow

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 07.12.2008 10:44

juz problem naprawiony.. rozwiazanie:

http://amxx.pl/viewtopic.php?t=5400

ale teraz mam nastepny klopot... mianowicie po tym jak usunalem wszystkie pliki powiazane z amxbans zresetowaly mi sie ustawienia... mam tego moda: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2291... w amxx.cfg mam ustawione zp_lightning na "c" a na serwerze jakbym mial na "a".. tak samo jest z amunicja... mam nieskonczona w amxx.cfg a na serwerze sie konczy... wczoraj dodalem sobie admina na ip i nadal go nie mam... wiecie w czym moze tkwic problem? dam pomogl!
  • +
  • -
  • 0

#9 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.12.2008 10:52

ale to raczej nie polega na usunięciu całego amx_bans tylko admin_amxbans.amxx
Plugina który wczytuje adminów z neta.
zp_lightning na "c" spróbuj z zp_lightning na "z" wtedy będziesz miał pewność.
spróbuj zp_human_unlimited_ammo 2
a co do admina na ip to mam nadzieję że nie dałeś go sobie na ip w stylu 192.168.XXX.XXX
  • +
  • -
  • 0

#10 comwow

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 07.12.2008 11:15

zmienilem zp_lightning na "d" i nadal jest tak samo.. amunicje tez dalem na 2 a na serwerze sie konczy... bo wprowadzeniu ustawien dalem resa... to wyglada tak jakby nie wczytywalo mi wprowadzonych ustawien... pomogl czeka
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych