Witam... mam problem z ustawieniem admina... a wiec tak, kupilem serwer na shooters i po prostu nie chce sie zaden admin wczytac... robie w users.ini i w panelu shooters, nic nie dziala ;x na pewno wszystko wpisuje dobrze... wiecie moze co trzeba zrobic?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

admin
Temat rozp. comwow, 06.12.2008 16:16
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06.12.2008 16:16
Napisano 06.12.2008 16:27
Jak "na pewno wszystko dobrze" to pokaż users.ini
Napisano 06.12.2008 16:32
A po wejściu na serwer pisze w konsoli że się załadowały przewileje?
Napisano 06.12.2008 16:33
Users configuration file File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini Line starting with ; is a comment Access flags: a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands) b - reservation (can join on reserved slots) c - amx_kick command d - amx_ban and amx_unban commands e - amx_slay and amx_slap commands f - amx_map command g - amx_cvar command (not all cvars will be available) h - amx_cfg command i - amx_chat and other chat commands j - amx_vote and other vote commands k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command) l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command) m - custom level A (for additional plugins) n - custom level B o - custom level C p - custom level D q - custom level E r - custom level F s - custom level G t - custom level H u - menu access z - user (no admin) Account flags: a - disconnect player on invalid password b - clan tag c - this is steamid/wonid d - this is ip e - password is not checked (only name/ip/steamid needed) Password: Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>" Change _pw to the value of amx_password_field Format of admin account: <name|ip|steamid> <password> <accbcdefghijklmnopqrstu" "a"ess flags> <account flags> Examples of admin accounts: "My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a" "!g0r" "pw" "bcdefgiju" "a" "uszy" "pw" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
a zreszta wszystko da sie prosciej w panelu shooters.. wpisuje nick i haslo, zaznaczam flagi i dodaje... pozniej zmiana mapy i pisze "zaladowano 2 adminow z pliku" (w rconie zmieniam mape i w konsoli tak pisze), wchodze po hasle i nie dziala nic, amxmodmenu, itp.
Napisano 06.12.2008 16:46
a masz w configu hasło podane ?
setinfo _pw passwordi czy nick jest dokładnie taki sam jak ten w podany ?
Napisano 06.12.2008 16:48
nom... na ip tez probowalem i nie dziala
Napisano 06.12.2008 18:00
moze wyjdz z gry potem w konsoli name lolek potem setinfo _pw "haslo" potem name "nick admina" z users.ini
Napisano 07.12.2008 10:44
juz problem naprawiony.. rozwiazanie:
http://amxx.pl/viewtopic.php?t=5400
ale teraz mam nastepny klopot... mianowicie po tym jak usunalem wszystkie pliki powiazane z amxbans zresetowaly mi sie ustawienia... mam tego moda: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2291... w amxx.cfg mam ustawione zp_lightning na "c" a na serwerze jakbym mial na "a".. tak samo jest z amunicja... mam nieskonczona w amxx.cfg a na serwerze sie konczy... wczoraj dodalem sobie admina na ip i nadal go nie mam... wiecie w czym moze tkwic problem? dam pomogl!
http://amxx.pl/viewtopic.php?t=5400
ale teraz mam nastepny klopot... mianowicie po tym jak usunalem wszystkie pliki powiazane z amxbans zresetowaly mi sie ustawienia... mam tego moda: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2291... w amxx.cfg mam ustawione zp_lightning na "c" a na serwerze jakbym mial na "a".. tak samo jest z amunicja... mam nieskonczona w amxx.cfg a na serwerze sie konczy... wczoraj dodalem sobie admina na ip i nadal go nie mam... wiecie w czym moze tkwic problem? dam pomogl!
Napisano 07.12.2008 10:52
ale to raczej nie polega na usunięciu całego amx_bans tylko admin_amxbans.amxx
Plugina który wczytuje adminów z neta.
zp_lightning na "c" spróbuj z zp_lightning na "z" wtedy będziesz miał pewność.
spróbuj zp_human_unlimited_ammo 2
a co do admina na ip to mam nadzieję że nie dałeś go sobie na ip w stylu 192.168.XXX.XXX
Plugina który wczytuje adminów z neta.
zp_lightning na "c" spróbuj z zp_lightning na "z" wtedy będziesz miał pewność.
spróbuj zp_human_unlimited_ammo 2
a co do admina na ip to mam nadzieję że nie dałeś go sobie na ip w stylu 192.168.XXX.XXX
Napisano 07.12.2008 11:15
zmienilem zp_lightning na "d" i nadal jest tak samo.. amunicje tez dalem na 2 a na serwerze sie konczy... bo wprowadzeniu ustawien dalem resa... to wyglada tak jakby nie wczytywalo mi wprowadzonych ustawien... pomogl czeka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych