Grawitacja jest ale jej nie ma :O
sawawariat
17.01.2011
Siema
Otóż na serwerze stała się przedziwna rzecz... Grawitacja się wyłączyła
Gdy wpisuję komendę amx_gravity pokazuje się, że grawitacja wynosi 800... A w rzeczywistości jej nie ma! Co jest przedziwną sprawą. Ciekawe jest również, to, że gdy kogoś się zabije to na ciało zabitego zaczyna działać grawitka ustawiona na serwerze. Gdy ustawiłem grawitację -10000 wszyscy latali sobie bez zmian, a ciało poszybowało w górę...
To nie jest wina żadnego pluginu bo gdy wyłączyłem wszystkie pluginy nie było żadnej zmiany, możliwe, że coś zmieniłem w ustawieniach serwera? Nie mam pojęcia, ale daje Wam mój server.cfg
Otóż na serwerze stała się przedziwna rzecz... Grawitacja się wyłączyła

To nie jest wina żadnego pluginu bo gdy wyłączyłem wszystkie pluginy nie było żadnej zmiany, możliwe, że coś zmieniłem w ustawieniach serwera? Nie mam pojęcia, ale daje Wam mój server.cfg
// SYSTEM_RELOAD hostname "CounterWorld.pl [PaintBall][FastDL] @ OwnServer.pl" host_framerate 0 sv_maxunlag 1 log off mp_logdetail 0 mp_logecho 1 mp_logfile 1 mp_logmessages 0 sv_logbans 1 sv_logblocks 1 sv_logrelay 1 pausable 1 allow_spectators 0 mp_buytime 0.00 mp_roundtime 3.00 mp_friendly_grenade_damage 1 mp_friendlyfire 0 mp_c4timer 35 mp_freezetime 2 mp_forcechasecam 0 mp_forcecamera 0 mp_fadetoblack 0 mp_footsteps 1 mp_flashlight 1 mp_autocrosshair 0 mp_limitteams 0 mp_logfile 1 mp_logmessages 1 mp_autoteambalance 0 mp_autokick 0 mp_tkpunish 0 mp_hostagepenalty 0 mp_startmoney 800 mp_maxrounds 0 mp_timelimit 15 sv_aim 0 sv_cheats 0 sv_maxrate 25000 sv_minrate 5000 sv_maxupdaterate 66 sv_maxspeed 400 sv_gravity 800 sv_airmove 1 sv_airaccelerate 10 sv_clienttrace 1 sv_alltalk 1 sv_proxies 1 sv_voicecodec voice_speex sv_voicequality 4 sv_downloadurl "http://fast-dl.pl/cstrike/" sv_allowdownload "1"
Meelo
17.01.2011
Próbowałeś zmienić mapę / zrestartować serwer ? Jeśli nie, to spróbuj.
Ustawienia masz dobre, za gravitkę odpowiada cvar amx_cvar sv_gravity "800", przy czym 800 jest standardową wartością, którą można zmienić(polecam jedynie do zabawy).
Użytkownik Meelo edytował ten post 17.01.2011 19:27
Ustawienia masz dobre, za gravitkę odpowiada cvar amx_cvar sv_gravity "800", przy czym 800 jest standardową wartością, którą można zmienić(polecam jedynie do zabawy).
Użytkownik Meelo edytował ten post 17.01.2011 19:27
sawawariat
17.01.2011
tak, mapę zmieniałem kilka razy, tak samo z restartami które też zrobiłem ze 2-3 razy, bez rezultatu
Dodano 17 styczeń 2011 - 20:26:
wie może ktoś jak to naprawić? sory, że poganiam ale tak się grać nie da a ja nie mam żadnego pomysłu co mogło spowodowac to
Dodano 17 styczeń 2011 - 20:26:
wie może ktoś jak to naprawić? sory, że poganiam ale tak się grać nie da a ja nie mam żadnego pomysłu co mogło spowodowac to
sawawariat
18.01.2011
no właśnie nie za bardzą chcę robić reinstall
mam nadzieje że da rade coś zrobić bez reinstalacji

Portek
18.01.2011
Nie ma takiej opcji żeby grawitacja nie działała, skoro serwer pokazuje że ta jest okej - inna sprawa to ilość FPS na serwerze, być może to ich mała ilość powoduje takie przekłamanie, choć to było by nielogicznym.
sawawariat
18.01.2011
grawitacja niby działa ale tak jakby dopiero po śmierci, jak kogoś się zabije i wtedy ciało normalnie opada albo jak ustawie grawitacje ujemną (komendą amx_gravity) to ciało leci w górę... Grawitacja nie działa na osoby żywe i na kulki z paintballa (mam wgrany paintball mod)
PS wyłączałem wszystkie pluginy i to nie była wina żadnego pluginu
Bym dał Wam ip serwera, żebyście mogli zobaczyć jak to wygląda ale jest blokada
PS wyłączałem wszystkie pluginy i to nie była wina żadnego pluginu
Bym dał Wam ip serwera, żebyście mogli zobaczyć jak to wygląda ale jest blokada

Abes Mapper
18.01.2011
Nagraj demko albo najlepiej filmik.
Jeżeli wyłączysz wszystkie pluginy to serwer wyłącz i włącz z poziomu panelu.
Także wyłącz AMXX'a czyli daj średnik w plugins.ini (addons/metamod) przed biblioteką AMXX
Jeżeli wyłączysz wszystkie pluginy to serwer wyłącz i włącz z poziomu panelu.
Także wyłącz AMXX'a czyli daj średnik w plugins.ini (addons/metamod) przed biblioteką AMXX
sawawariat
18.01.2011
Wyłączenie pluginów i zrestartowanie serwera nie dały żadnej reakcji
No i mamy! Wyłączenie całego AMXX naprawiła grawitację! Tylko co dalej? Czyli, że co będzie trzeba reinstalację robić?
Demko w załączniku! Starałem się zrobić filmik, ale filmik strasznie zacinał i zajmował ponad 100MB -.- wiec demko zrobiłem
Co do filmiku, ja tak wysoko znalazłem się poprzez dolecenie tam po wpisaniu komendy amx_noclip (amx_super) a gracz dostał się tam po drabinie, wszedł i wyszedł przez okno. Kulki paintballowe w miejscu stoją po wystrzale, tylko ze zapomnialem strzelac podczas krecenia demka
POMOCY!
No i mamy! Wyłączenie całego AMXX naprawiła grawitację! Tylko co dalej? Czyli, że co będzie trzeba reinstalację robić?

Demko w załączniku! Starałem się zrobić filmik, ale filmik strasznie zacinał i zajmował ponad 100MB -.- wiec demko zrobiłem
Co do filmiku, ja tak wysoko znalazłem się poprzez dolecenie tam po wpisaniu komendy amx_noclip (amx_super) a gracz dostał się tam po drabinie, wszedł i wyszedł przez okno. Kulki paintballowe w miejscu stoją po wystrzale, tylko ze zapomnialem strzelac podczas krecenia demka
POMOCY!