Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Optymalizacja pluginu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pittero

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:545
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 17.01.2011 13:25

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <nvault>

#define PLUGIN "Czas gry na serwerze"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "mweb"

new TotalPlayedTime[33];

public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR );
}

public client_disconnect(id)
{
TotalPlayedTime[id] = TotalPlayedTime[id] + (get_user_time(id)/60);
SaveTime(id, TotalPlayedTime[id]);
}

public client_putinserver(id)
{
TotalPlayedTime[id] = LoadTime(id);
}

public LoadTime(id)
{
if(!is_user_steam(id))
{
return PLUGIN_HANDLED;
}
new valut = nvault_open("Time_played")

new authid[33];
new vaultkey[64], vaultdata[64];

get_user_authid(id, authid, 32);

format(vaultkey, 63, "TIMEPLAYED%s", authid);

nvault_get(valut, vaultkey, vaultdata, 63);
nvault_close(valut);

return str_to_num(vaultdata);
}

public SaveTime(id,PlayedTime)
{
if(!is_user_steam(id))
{
return PLUGIN_HANDLED;
}

new valut = nvault_open("Time_played")

if(valut == INVALID_HANDLE)
set_fail_state("nValut returned invalid handle")

new authid[33];
new vaultkey[64], vaultdata[64];

get_user_authid(id, authid, 32);

format(vaultkey, 63, "TIMEPLAYED%s", authid);
format(vaultdata, 63, "%d", PlayedTime);

nvault_set(valut, vaultkey, vaultdata);
nvault_close(valut);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
stock bool:is_user_steam(id)
{
new authid[32];
get_user_authid(id, authid, 31);
return containi(authid , ":") != -1 ? true : false;
}

Moglibyscie sprawdzic czy poprawnie jest napisany ten plugin ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 18.01.2011 09:48

Chodzi ci o kompilacje ?? bo jak tak to działa a na servie to nie wiem :)
  • +
  • -
  • 0

#3 Pittero

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:545
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.01.2011 15:15

Chodzi ci o kompilacje ?? bo jak tak to działa a na servie to nie wiem :)

Chodzi mi o to ze nieraz nie zapisuje czasu poprawnie.
  • +
  • -
  • 0

#4 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 18.01.2011 15:22

Na wejściu:

zmienna = get_systime()


na wyjściu:

czas = get_systime()-zmienna


I powinno chodzić :D

Po za tym lepiej raz otworzyć vault i zamknąć na końcu :>
  • +
  • -
  • 0

#5 Pittero

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:545
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.01.2011 18:53

Na wejściu:

zmienna = get_systime()


na wyjściu:

czas = get_systime()-zmienna


I powinno chodzić :D

Po za tym lepiej raz otworzyć vault i zamknąć na końcu :>

Pokazesz jak to ma wygladac ?:D
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych