kasa schodzi na minus przy plugin sklep
scripT
16.01.2011
Siemka
mam problem zrobiłem (kumpel zrobił) plugin sklep pod shm i tam jest kupywanie exp'a za kase no i jak się kupuje np. jest za 16000$ a ma się 800$ to po kupienia xp'a kasa schodzi na minus np. z 800$ robi się -15200$ i d*pa ;/ nie wiem co zrobić proszę o pomoc.
p.s są tam także opcje kupywanie he i jak się go kupuje to kasa nie schodzi na minus ;/
mam problem zrobiłem (kumpel zrobił) plugin sklep pod shm i tam jest kupywanie exp'a za kase no i jak się kupuje np. jest za 16000$ a ma się 800$ to po kupienia xp'a kasa schodzi na minus np. z 800$ robi się -15200$ i d*pa ;/ nie wiem co zrobić proszę o pomoc.
p.s są tam także opcje kupywanie he i jak się go kupuje to kasa nie schodzi na minus ;/
Agent
16.01.2011
if(get_user_money(index)>kwota) { //kod za zakup expa, itp } else client_print(index,print_chat,"Nie stac cie na zakup")
Przykładowe rozwiązanie - schematowe.
DarkGL
17.01.2011
po co sie bawić w zwrtonice if else if (po za tym warunek powinien być >=)
nie lepiej
nie lepiej
if(get_user_money(index)<kwota){
return PLUGIN_CONTINUE; //albo break zależy jak chcesz tego użyć
}
//twoj kod
Agent
17.01.2011
zależy jak ma zrobiony plugin i co zwraca pętelka 
Jednak wniosek jest prosty: obaj sobie tutaj możemy tylko gdybać i podawać ogólne instrukcje, nie mając SMA

Tu też zależy jak kwote poda.(po za tym warunek powinien być >=)
Jednak wniosek jest prosty: obaj sobie tutaj możemy tylko gdybać i podawać ogólne instrukcje, nie mając SMA

=BizgOne=
22.01.2011
ja jestem tym kolegą proszę dodać kwote 16000$ za 90 expa z góry thx ;]
Użytkownik =BizgOne= edytował ten post 22.01.2011 21:45
Załączone pliki
Użytkownik =BizgOne= edytował ten post 22.01.2011 21:45