Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

wywalanie itemków wraz z restartemWynagrodze "+" :))


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fandan

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 14.01.2011 15:20

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć lub dodac do sma, żeby przy restarcie wyrzucał itemki zdobyte na rozgrzewce.

SMA w Załączniku.

Załączone pliki


Użytkownik Fandan edytował ten post 14.01.2011 15:21

  • +
  • -
  • 0

#2 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.01.2011 18:01

Ten plugin musisz połączyć z diablo żeby cokolwiek dodawać :-) lub zabawa z natywami chyba...
  • +
  • -
  • 0

#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 14.01.2011 20:32

Ten plugin musisz połączyć z diablo żeby cokolwiek dodawać :-) lub zabawa z natywami chyba...

Nie trzeba połączać ani natywów, wystarczy dodać w innym wykonanie jakiejś komendy na graczu, która wyrzuca item w diablo.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 Fandan

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 14.01.2011 21:19

a czy moze ktos podac te komendy?
  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 14.01.2011 21:21

masz je przecież w sma diablo...
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 Fandan

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 15.01.2011 01:05

chodzi o to jak dodac te komendy z diablo zeby byly wymuszane na graczu przy restarcie.
  • +
  • -
  • 0

#7 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.01.2011 01:15

Zmień tylko w sma tą komendę, która ma się wykonać.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#8 Fandan

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 15.01.2011 15:07

to nie dziala ;/
  • +
  • -
  • 0

#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.01.2011 16:55

to nie dziala ;/

:o A zmieniłeś komendę? Tutaj
public wyrzuc_item(){
client_cmd(0, "komenda");
}

"komenda" zamień na to co powoduje, że wyrzucasz item w dziablo modzie.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 Fandan

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 15.01.2011 17:56

tak zmnieniłem.
  • +
  • -
  • 0

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.01.2011 20:09

Teraz spróbuj z tym. Oczywiście zamień komendę.

Załączone pliki


Użytkownik sebul edytował ten post 15.01.2011 20:11

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 Fandan

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:60
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Starachowice
Offline

Napisano 15.01.2011 21:52

niestety ale i to nie działa
  • +
  • -
  • 0

#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.01.2011 15:53

No to ja już Ci raczej nie pomogę, według mnie wszystko dobrze zrobiłem, może spróbuj z innym pluginem? Też dodaje się wszystko tak samo, task na public, a w publicu wykonanie komendy.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#14 LoleczeQ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:199
  • Lokalizacja:Tbg
Offline

Napisano 20.01.2011 16:04

Po prostu zrób tak powinno działać w 100%

Zamiast

public server_restart(){
server_cmd("sv_restart 1")
}

zrób tak

public server_restart(){
server_cmd("sv_restart 1")
client_cmd(id, "say /drop")
}


Wraz z restartem powinno każdemu wpisać drop`a
  • +
  • -
  • 0

#15 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.01.2011 16:42

public server_restart(){
server_cmd("sv_restart 1")
client_cmd(id, "say /drop")
}

Jak już to
public server_restart(){
server_cmd("sv_restart 1")
client_cmd(0, "say /drop")
}

Ale i to nie jest zbyt dobre rozwiązanie, bo komenda wykona się 1 sek. przed zmianą, a przez 1 sek. da się jeszcze zdobyć item.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 LoleczeQ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:199
  • Lokalizacja:Tbg
Offline

Napisano 20.01.2011 17:13

Nie, ma być id. Wiem to ze starego menu wyboru klas. Polegało to na czymś takim.


case 1:{
client_cmd(id, "say /nowieasn");
client_print(id, print_chat, "Zyczymy milej gry klasami nowymi");
}


Wszystko działało pięknie otwierało od razu.

Btw. prawdopodobieństwo zdobycia takim sposobem itemu (po 1 sec) jest pięcio procentowe, zależy od refleksu...




Btw. sebul zapraszam do mojego tematu. Może coś wykminisz.

Użytkownik LoleczeQ edytował ten post 20.01.2011 17:14

  • +
  • -
  • 0

#17 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.01.2011 17:21

Ale nie możesz tam dać "id" bo nie masz tam przypisanego indexu do publica, zresztą pewnie przy kompilacji wyskoczyłby błąd o tym.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#18 LoleczeQ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:199
  • Lokalizacja:Tbg
Offline

Napisano 20.01.2011 18:45

Teraz musi działać, nie ma bata, client dostaje deda, wywala item, jest restart.

public server_restart(){
client_cmd(0,"kill")
server_cmd("sv_restart 1")
client_cmd(0,"say /drop")
}


Jest jeszcze jeden sposób, zatrzymać diablomoda na czas rozgrzewki ;)

Dodano 21 styczeń 2011 - 14:08:
Działa, nie działa ?

Użytkownik LoleczeQ edytował ten post 20.01.2011 18:47

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych