Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Just Capture the Flagproblem z działaniem/instalacją pluginu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 raynavan

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:12
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Piekary Śląskie
Offline

Napisano 07.01.2011 00:15

Witam mam problemy z pluginem jctf.amxx pobranym ze strony JCTF.AMXX

Z angielskiego nie jestem orłem, ale zaintalowałem raczej wg. instrukcji ;D
Ale... plugin nie działa. W logach wyskakuje:

L 01/07/2011 - 00:00:51: Start of error session.
L 01/07/2011 - 00:00:51: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20110107.log")
L 01/07/2011 - 00:00:51: [AMXX] Invalid Plugin (plugin "jctf.amxx")
L 01/07/2011 - 00:06:30: Start of error session.
L 01/07/2011 - 00:06:30: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20110107.log")
L 01/07/2011 - 00:06:30: [AMXX] Invalid Plugin (plugin "jctf.amxx")

plugin jctf.amxx znajduje się w folderze plugins, a "jctf.amxx" dopisałem do plugins.ini



Instalował może ktoś już ten plugin? Macie jakieś rady?
Albo może jakaś miła osoba by pomogła z instalacją tego pluginu?

Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#2 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 07.01.2011 00:45

Wg. loga to tego pluginu nie ma w folderze plugins... Sprawdz czy masz dokladnie taka sama nazwe pluginu jak w plugins.ini :)
A i warto jeszcze sprawdzic czy plugin ma rozszezenie *.amxx czy *.amx Bo i takie jeszcze sa :)
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#3 raynavan

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:12
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Piekary Śląskie
Offline

Napisano 07.01.2011 01:02

Niestety, ale nie popełniłem tutaj błędu...
Tak jak pisałem, w plugins.ini oraz w folderze plugins zrobiłem wszystko dobrze... a szkoda :D


Dodam, że jak pobierałem plik .sma z podanej strony, kompilator nie chciał go skompilować, dlatego pobrałem od razu plik .amxx - może to jakaś cenna wskazówka ^^

Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.01.2011 10:31

Download, requirements and installation:


1. Download and extract "orpheu_base.zip" from Orpheu module into your amxmodx folder
2. Download and extract jctf_resources.zip in your server's "cstrike" directory (last updated at v1.1 !)
3. Download jctf.sma and place it in your amxmodx/scripting folder then compile it, this is a must!
4. Install plugin (move it from /compiled to ../plugins) and write it in your plugins.ini
5. Read the sections below on how to manage the mod


Kompiluje się bez problemów: http://amxx.pl/kompi...&fname=jctf.sma
Kompilator pluginów AMXX - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Po prostu kompilacja wymaga plików .inc od orpheu w include/ kompilatora.
Tak samo do działania pluginu potrzebujesz modułu orpheu.
  • +
  • -
  • 1

#5 raynavan

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:12
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Piekary Śląskie
Offline

Napisano 07.01.2011 23:23

Dzięki wielkie, wszystko działa jak powinno ! ; )
Po kompilacji pisało, że brakuje modułu - ale nie wiedziałem, że idzie go jakoś dołączyć... od raz zwaliłem winę na błędny kod.

+ Dla Ciebie ;)
Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych