Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak rozłożyć tabele by nie wyskakiwał błąd.....Error: Input line too long


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 AmD

    aemde

  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 31.12.2010 17:03

Witam!


Robię zapis SQL na potrzeby własne lecz wyskakuję mi błąd:

Error: Input line too long (after substitutions) on line 5625
co prawda linia jest zła ale i tak wiem że o tą linie następną chodzi bo linia 5625 to:
replace_all(PlayerName,31,"'","2")
więc nie ma mowy by była za długa :)

myślałem by podzielić tablice na dwie tabele lecz, wole to zrobić w jednej :)

oto moja linia:

formatex(str_query,511, "INSERT INTO fbh_xp (xp, lvl, sptk, pgraw, pspeed, pfuria, pczar, pnc, fbhy, gz, lpm, s_prz, lpmt_os, s_lvl, s_graw, s_speed, lpmtos, os_scout, os_scout_s)VALUES ('%s', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d');", PlayerName, PlayerXP[id], PlayerLevel[id], SkillPoints[id], PtkGraw[id], PtkSpeed[id], PtkFuria[id], PtkFizyk[id], PtkCzar[id], PtkNc[id], marzenia[id], gratz[id], lpm[id], sprawdz_przejsca[id], lpmt_os[id], sprawdz_level[id], sprawdz_graw[id], sprawdz_speed[id], lpmtOS[id], os_scout[id], os_scout_s[id]);


Jak mogę to naprawić?

Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#2 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 31.12.2010 17:10

formatex(str_query,511, "INSERT INTO fbh_xp (xp, lvl, sptk, pgraw, pspeed, pfuria, \
pczar, pnc, fbhy, gz, lpm, s_prz, lpmt_os, s_lvl, s_graw, s_speed, lpmtos, os_scout, os_scout_s)\
VALUES ('%s', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d');",\
PlayerName, PlayerXP[id], PlayerLevel[id], SkillPoints[id], PtkGraw[id], PtkSpeed[id], PtkFuria[id], PtkFizyk[id], PtkCzar[id], PtkNc[id],\
marzenia[id], gratz[id], lpm[id], sprawdz_przejsca[id], lpmt_os[id], sprawdz_level[id], sprawdz_graw[id], sprawdz_speed[id], lpmtOS[id],\
os_scout[id], os_scout_s[id]);


Takie coś już przełknie :)

Użytkownik Owner123 edytował ten post 31.12.2010 17:10

  • +
  • -
  • 1

#3 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 31.12.2010 17:26

Lub:
new Tab[2048], len;
len = format(Tab, 2047, "Ala ma Kota");
len += format(Tab[len], 2047 - len, ", ktory ma na imie Alex");
len += format(Tab[len], 2047 - len, ", ktorego bardzo lubi.");

  • +
  • -
  • 1

#4 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 31.12.2010 17:44

Dzięki!

Lecz błąd nadal występuję o_O

Dołączona grafika
(sry że nie przycinałem ale Moje lenistwo nie zna granic)
Czemu Błąd nadal występuje?


@edit jednak nadal chodzi o tą funkcje z formą...

Knopers mógłbyś ładnie wytłumaczyć jak zrobić twoim sposobem?

Dodano 01 styczeń 2011 - 16:20:
@ref

Użytkownik AmD edytował ten post 31.12.2010 20:48

  • +
  • -
  • 0

#5 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 01.01.2011 16:32

Co tu tłumaczyć ?
new len = format(str_query, 511, "INSERT INTO fbh_xp (xp, lvl, sptk, pgraw, pspeed, pfuria, pczar, pnc, fbhy, gz, lpm, s_prz, lpmt_os, s_lvl, s_graw, s_speed, lpmtos, os_scout, os_scout_s) VALUES (");
len += format(str_query[len], 511 - len, "'%s', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d',", PlayerName, PlayerXP[id], PlayerLevel[id], SkillPoints[id], PtkGraw[id], PtkSpeed[id], PtkFuria[id], PtkFizyk[id], PtkCzar[id], PtkNc[id]);
len += format(str_query[len], 511 - len, " '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d', '%d');", marzenia[id], gratz[id], lpm[id], sprawdz_przejsca[id], lpmt_os[id], sprawdz_level[id], sprawdz_graw[id], sprawdz_speed[id], lpmtOS[id], os_scout[id], os_scout_s[id]);

  • +
  • -
  • 1

#6 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 01.01.2011 17:15

dziękuje :)


Chciałem tylko wiedzieć jak to mam załadować czy jeszcze raz pisać INSERT INTO itp :)

można close
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych