Zużyty trannsfer jak ograniczyc?
strikepremium
29.12.2010
Mam hosting na proserwer.pl i szybko zapełnia mi się zuzyty miesieczny transfer nie plików przez ftp tylko ten co przez rejestracje nowych userów, (chyba tak?)
I teraz mam pytanie czy przez to ze ustawiłem range graficzną user?
Czy prez co proszępodac pare mozliwosci.
dzikei !
I teraz mam pytanie czy przez to ze ustawiłem range graficzną user?
Czy prez co proszępodac pare mozliwosci.
dzikei !
MafiaDL
29.12.2010
LOOL o czym ty gadasz. Transfer zjada wszystko co sie dzieje na forum i ftp. Odwiedziny forum etc. A nie tylko rangi jakies. Po prostu musisz powiekszyć limit transferu (wykupić) Jeszcze ten PROserwer..
mgr inż. Pavulon
29.12.2010
znów ten "pr0" hosting...
wiadomo, każda grafika czy inny dodatek zjada transfer. wszystko zależy ile masz tych rang, w jakiej są jakości(rozmiar) itd, ale same rangi to za mało.
w cPanelu(?) masz tam na pewno statystyki awstats czy inne podobne. będzie z nich wynikało co tak na prawdę zjada ci ten transfer.
wiadomo, każda grafika czy inny dodatek zjada transfer. wszystko zależy ile masz tych rang, w jakiej są jakości(rozmiar) itd, ale same rangi to za mało.
w cPanelu(?) masz tam na pewno statystyki awstats czy inne podobne. będzie z nich wynikało co tak na prawdę zjada ci ten transfer.
strikepremium
29.12.2010
Dzięki za szybką odpowiedź, mam także rozumieć ze kazdy zarejestrowany zajmuje zuzyty transfer ?
mgr inż. Pavulon
29.12.2010
nie tak każdy zarejestrowany(bo rejestracja to tylko trochę miejsca w bazie danych - tyle co nic), tylko każde otwarcie strony. im większy ruch tym więcej zużytego transferu.
nie wiem jak u ciebie, ale przykładowo to forum zjada dziennie 3-4GB
nie wiem jak u ciebie, ale przykładowo to forum zjada dziennie 3-4GB