Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z dodaniem klasy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 szarybtw

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 14:03

Dodaję klasę według tego poradnika http://diablomod.com/dodawanie-klas ale przy kompilowaniu wyskakuje

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

dbmod_beta.sma(281) : error 018: initialization data exceeds declared size

1 Error.
Could not locate output file dbmod_beta.amxx (compile failed).

Proszę o pomoc ;)
  • +
  • -
  • 0

#2 berbec

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:147
  • Imię:mateusz
  • Lokalizacja:lbn
Offline

Napisano 28.12.2010 14:33

sma podaj :)
  • +
  • -
  • 0

#3 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 14:35

Zadeklarowana wartość jest mniejsza niż rzeczywista ilość. Gdzieś musiałeś źle wpisać ilość klas.
  • +
  • -
  • 0

#4 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 15:24

Już rozwiązałem ten problem ale później pojawiało się to w konsoli serwera
L 12/28/2010 - 15:06:01: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_beta.amxx") - debug not enabled!
L 12/28/2010 - 15:06:01: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_beta.amxx") - debug not enabled!
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_beta.amxx") - debug not enabled!
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_beta.amxx") - debug not enabled!
L 12/28/2010 - 15:06:03: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
do plugins.ini dodałem dbmod_beta.amxx debug ale pojawiało się takie coś
L 12/28/2010 - 15:15:08: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_beta.amxx")
L 12/28/2010 - 15:15:08: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 12/28/2010 - 15:15:08: [AMXX]    [0] php3ZHaDB.sma::select_class (line 4618)
L 12/28/2010 - 15:15:08: [AMXX]    [1] php3ZHaDB.sma::select_class_handle (line 4597)
Pomocy ;)

Dodano 28 grudzień 2010 - 16:37:
Proszę o pomoc!! :D
  • +
  • -
  • 0

#5 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 17:14

Wrzuć .sma
  • +
  • -
  • 0

#6 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 17:17

Masz sma -.-

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#7 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 17:42

Powinno już działać.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#8 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 18:14

Dzięki ci!! Działa :blaga: jeżeli można wiedzieć co zrobiłeś?? :D

Użytkownik szarybtw edytował ten post 28.12.2010 18:14

  • +
  • -
  • 0

#9 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 19:14

W tym:

for(new i=0;i<9;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. %s Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}


Dokładnie w:

for(new i=0;i<9;i++)

Zamiast 9 było 10, musi być 9 gdyż wpisujesz tutaj liczbę klas bez klasy None.
  • +
  • -
  • 0

#10 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 19:23

OO i sluchaj z tej nowej klasy zrobilem klase premium (VIP) ale ona nie dostaje expa ;/
  • +
  • -
  • 0

#11 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 19:25

Zresetuj tabele z lvlami, jak nie zadziała daj .sma

Użytkownik Lotos edytował ten post 28.12.2010 19:25

  • +
  • -
  • 0

#12 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 19:32

Resetu lvl nie będę robił bo gracze odejdą... ;/
Masz sma

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#13 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 19:39

Łap, a po dodaniu tej klasy robiłeś reset tabeli?

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#14 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 19:41

Z lvlami? a wogóle jak to zrobić bo to nie moja baza SQL należe do sieci i to jednego z H@ powiedz mi jak to zrobić
  • +
  • -
  • 0

#15 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 28.12.2010 19:54

Wchodzisz w phpmyadmin, wybierasz baze danych i usuwasz tabele.
  • +
  • -
  • 0

#16 szarybtw

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:lolek
  • Lokalizacja:Bytów
Offline

Napisano 28.12.2010 19:56

To konieczne?

Dodano 28 grudzień 2010 - 20:36:
Konieczne jest zrobienie resetu?? :D
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych