Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
C++

Program obliczający Nasze średnie szkolne. :)Chcesz wiedzieć jaką masz średnią? To program dla Ciebie!

C++

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.12.2010 22:59

napisałeś to samo co przedtem, jeżeli już chcesz takim sposobem to:
int n=0;
for( int i = 0 ; i <= Ilosc ; i ++ )
{
if(i==n)i++;
cout << "Przedmiot " << i << ":" << endl;
}


#42 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 29.12.2010 23:07

Oba nie działają.

Przy kodzie Ortegi zaczyna od 0.

Przy kodzie -PainKiller- Gdy wpisuję ilość przedmiotów np: 3, to wyświetla:

Przedm. 1
Przedm. 2

// Oceny.

Żaden racji nie ma. ;D

Dobra. Zostawmy tak jak jest. Zmienię kod i dodam ten z pętlą zaczynającą się od 0. ;]

@Edit:

@Ortega

Ale jednak nie działa. Jest jak pisze, wpisuje się 3, pokazuje 2 przedmioty.

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 29.12.2010 23:13


#43 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 29.12.2010 23:08

Dobra dzięki, już widzę mój błąd.

@Edit
0.o Ale przecież kod -PainKiller-'a jest logiczny i powinien działać.

Użytkownik Ortega edytował ten post 29.12.2010 23:11

  • +
  • -
  • 0

#44 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.12.2010 23:25

int n=0;
for( int i = 0 ; i <= Ilosc ; i ++ )
{
if(i==n)i++;
cout << "Przedmiot " << i << ":" << endl;
}

ehh a nie prosciej poprostu

for( int i = 0 ; i < Ilosc ; i ++ )

cout << "Przedmiot " << i +1<< ":" << endl;

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#45 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 29.12.2010 23:30

GoQ nie rozumiesz że twój kod bedzie skakał o 2 indeksy cały czas a mój tylko z 0 na 1 a potem to już cały czas +1 ???

GoldeNx3,
Mój kod jest dobry tylko nie umiesz go użyć zdecyduj sie czy masz indexy od 0 czy od 1

Dodano 29 grudzień 2010 - 23:31:
właściwie jesli mam go skrócic to po co w ogole robic zmienna n
for( int i = 0 ; i <= Ilosc ; i ++ )
{
if(i>0) cout << "Przedmiot " << i << ":" << endl;
}
tyle

#46 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 29.12.2010 23:57

a czytajcie wszystkie książki o C++ i tysiąc razy, bez godzin spędzonych nad własnym kodem nie będziecie programistami

To zmienia wartość i
i++
++i

To nie zmienia wartości i
i+1

więc GoQ ma rację


String to angielska nazwa na ciąg znaków, czyli
char szMojString[123]
typ string możecie stworzyć sami, ale ludzie odpowiedzialni za rozwój C++ przygotowali klasę, która upraszcza operacje na tych ciągach; w C zarządzanie stringami było powodem wielu błedów pamięci, więc zadbano o bezpieczeństwo i jednocześnie o wygodę; w Pawnie jest ten sam problem ze stringami co w C, dlatego trzeba zawsze pamiętać o podawaniu odpowiednich wartości w funkcjach format, copy, add itp w polu rozmiaru danych
  • +
  • -
  • 0

#47 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.12.2010 00:49

fakt, goq ma racje nie zwróciłem uwagi na brak =

#48 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 30.12.2010 01:09

G[o]Q miał rację. Aktualizuję pierwszy post. Czyli w sumie zrobiłem tylko jeden błąd. - zacząłem pętlę od 1. ;D

#49 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.12.2010 11:09

i skakałeś co 2

#50 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 30.12.2010 12:01

i skakałeś co 2


Jak zacząłem od 1 to nie skakałem co 2. ;F Miałem dobrze.

#51 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 30.12.2010 13:16

sory pomyliłem Cie z Ortega





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: C++

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych