Czat log - Czat to file - logowanie rozmow...
Miczu
14.11.2008
Plug zapisuje wszystkie rozmowy w czacie i team czacie do pliku /amxmodx/logs/Czat_'data'.log
Format tekstu:
Dobre dla adminów którzy lubią mieć dowody gdy pojawia się np. skarga na adminów ze jeden pisał tak, a drugi mówi ze tak ;-) (jak z wielu plugów który powstał tylko z własnych potrzeb i tylko opublikowany po drodze).
Instalacja:
Standardowa
Format tekstu:
Miczu -20:56:29- 'say' "infinite" Miczu -21:05:40- 'say_team' "kick them all"
Dobre dla adminów którzy lubią mieć dowody gdy pojawia się np. skarga na adminów ze jeden pisał tak, a drugi mówi ze tak ;-) (jak z wielu plugów który powstał tylko z własnych potrzeb i tylko opublikowany po drodze).
Instalacja:
Standardowa
Attached Files
mgr inż. Pavulon
14.11.2008
ciekawe, a ja już przyzwyczaiłem się do grep'a z logów 
ale nie wszyscy tak mogą więc plugin przydatny

ale nie wszyscy tak mogą więc plugin przydatny

Miczu
14.11.2008
Jak mnie depresja bierze, jak ludzie chwala kod co ma ledwo 758 bajtow i robilem w mniej niz 15min, a gdy daje skomplikowany kod, co roblilem wiele roboczo godzin to nikt nawet nie skomentuje

Gość__* 15.11.2008
Miczu, jak ja oceniam plug to nie po tym ile ma lini kodu i ile ktoś go pisał. Ten plugin jest dobry z jednego powodu. W /logs mam zapisywane wszystkie czynności adminów jak tsay, bany, kick, kieydy kto się łączył z serwerem. Jeżeli wszystkie logi miał bym mieć w 1 pliku to się robi mały syf ... Dlatego jest to jakaś alternatywa do ułatwienia sobie życia

mayerboss
15.11.2008
to chyba wchodzisz raz kiedyś i bierzesz wyczyść tabele, albo skrypt piszesz...
mayerboss
15.11.2008
ale wybrzydzacie, można tak samo powiedzieć, że plugin miczu jest zły bo zaśmieca folder logs... i tylko ten co posiada roota na ftp może przeglądać logi saya.
a tu można dodać by kasowało wpisy sprzed... 8 dni
//mayerboss, Chcesz się dalej czepiać
- choyrack
[ Dodano: 15-11-2008, 17:38 ]
a co zbanujesz mnie ? pff to se banuj jak tylko tak umiesz straszyć
a tu można dodać by kasowało wpisy sprzed... 8 dni
//mayerboss, Chcesz się dalej czepiać

[ Dodano: 15-11-2008, 17:38 ]
a co zbanujesz mnie ? pff to se banuj jak tylko tak umiesz straszyć
Abes Mapper
15.11.2008
Jeden ma swoje zdanie, drugi swoje i starczy. Mayerboss, jak uważasz że ten co podałeś to jest lepszy to opisz go w nowym temacie. Jak go zainstalować, opis, itp
silversurfer
15.11.2008
A może zrobić tak, żeby nie obciążać jednego pliku to po przekroczeniu danej wartości tworzy się nowy plik itd. :>
choyrack
15.11.2008
silversurfer, A powiedz mi jaka to jest różnica czy ściągniesz jeden plik 8MB czy dwa pliki 4MB

silversurfer
15.11.2008
Właśnie czasem mi się logi tak długo otwierają, że total comander mi laguje ;>
Miczu
15.11.2008
proszę zaproponowac ile 'lini' (enterow) ma miec maksymalnie jeden plik, a zrobie jak prosicie ;>