Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Instalacja sXe-Injected Server


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 09.01.2008 22:53

sXe-Injected Server jest pluginem Metamod'a czyli instaluje się go tak jak AMXX’a albo tez EntMod’a. sXeIS dziala równie dobrze na serwerach steam jak i non-steam, nie jest kompatybilny z HL-Guard’em ani VAC’iem to znaczy, ze sXeI-Server nie może działać jednocześnie z tymi systemami.

Instalacja sXe Injected Server Windows:
1. Pobierz aktualną wersje sXe-I Server Windows z http://www.sxe-injected.pl
2. Wypakuj (np.WinRar’em ) do folderu tymczasowego (gdziekolwiek).
3. Zawartość rozpakowanego archiwum wrzuć do cstrike/addons
ma to wyglądać tak:
Dołączona grafika
5. Otwórz plik cstrike/addons/metamod/plugins.ini i dopisz do niego:

; sXe Injected
win32 addons/sxei/dlls/sxei_mm.dll


Konfiguracja:

Otwórz plik cstrike/server.cfg i dopisz do niego:
// czy sxei jest wymagane na serwerze?
// 0 - nie, ale będzie się pokazywał graczom nie mającym sxei komunikat żeby zainstalowali.
// 1 - tak (domyślne)
// -1 - kompletnie dezaktywuje działanie pluginu.
__sxei_required 1
// automatyczna aktualizacja sXeI server.
// 0 - nie, 1 - tak
__sxei_srv_upg 1
// numer ip twojego serwera
__sxei_internal_ip xx.xx.xx.xx

W miejsce xx.xx.xx.xx wpisz IP serwera (bez portu), a do linii startowej dopisz +servercfgfile server.cfg (np. do skrótu hlds).
przykład:
Dołączona grafika

Jeżeli gracze łączą się z serwerem przez Internet i sieć LAN do linii startowej oprócz +servercfgfile server.cfg dopisz IP sieciowe (wewnętrzne).
przykład:
Dołączona grafika

Instalacja sXe Injected Server Linux:
1. Pobierz aktualną wersje sXe-I Server Linux z http://www.sxe-injected.pl
2. Wypakuj (np.WinRar’em ) do folderu tymczasowego (gdziekolwiek).
3. Zawartość rozpakowanego archiwum wrzuć do cstrike/addons
ma to wyglądać tak:
Dołączona grafika
5. Otwórz plik cstrike/addons/metamod/plugins.ini i dopisz do niego:

; sXe Injected
linux addons/sxei/dlls/sxei_mm_i386.so

Konfiguracja:

Otwórz plik cstrike/server.cfg i dopisz do niego:
// czy sxei jest wymagane na serwerze?
// 0 - nie, ale będzie się pokazywał graczom nie mającym sxei komunikat żeby zainstalowali.
// 1 - tak (domyślne)
// -1 - kompletnie dezaktywuje działanie pluginu.
__sxei_required 1
// automatyczna aktualizacja sXeI server.
// 0 - nie, 1 - tak
__sxei_srv_upg 1
// numer ip twojego serwera
__sxei_internal_ip xx.xx.xx.xx

W miejsce xx.xx.xx.xx wpisz IP serwera (bez portu).


www.sxe-injected.pl

#2 D@N!3L

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:31
  • GG:
  • Lokalizacja:Brzeg
Offline

Napisano 26.04.2008 17:52

robie tak i mi niedziala co mam zrobic ??
  • +
  • -
  • 0

#3 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 26.04.2008 23:56

Sprawdz jeszcze raz czy dobrze zrobiles . .. ;>
  • +
  • -
  • 0

#4 D@N!3L

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:31
  • GG:
  • Lokalizacja:Brzeg
Offline

Napisano 27.04.2008 22:37

Mafia, robie dokladnie tak jak tu wyzej jest napisane wszysko robiee najpier w addons a nastepnie do metamoda i robilem dokladie to samo z 5,6 razy wszysko usuwalem i robilem na nowo albo kombinowalem na juz zrobinonycyh plikach :? BARDZO proszę O POMOC :D ;>
  • +
  • -
  • 0

#5 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 27.04.2008 23:02

robie tak

jak?

i mi niedziala

co nie działa?? sXe całkiem nie działa, czy działa ale źle?

co mam zrobic ??

opisać dokładniej problem.

#6 D@N!3L

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:31
  • GG:
  • Lokalizacja:Brzeg
Offline

Napisano 29.04.2008 23:17

q2, a chetnie opisze ;D

wiec tak robie dokladnie z instrukcja w ktora podawalem w postac wyzej wymienionych, wgrywam wszyskie pliki niewiem czy moj serwer dziala na linuxie czy na windowskie ;>

Wiec gdy juz to wszysko wgram robie restart serwera ale na serwerze jest echo dokladnie jakby tego sXe tam niebylo nic niepisze ani nic sie niepokazuje a gdy w RCONIE w konsoli wpisze meta list pokazuje mi ze not file sxe cos tami jakies pliki co mam zrobic ?? :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
  • +
  • -
  • 0

#7 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 30.04.2008 11:48

niewiem czy moj serwer dziala na linuxie czy na windowskie ;>

Skoro nie wiesz czy pracuje na Liunuxie czy Windowsie to z której instrukcji korzystasz?? Nic dziwnego, że Ci nie działa...

gdy w RCONIE w konsoli wpisze meta list pokazuje mi ze not file sxe cos tami jakies pliki co mam zrobic ??

Pewnie wrzuć ten plik w to miejsce gdzie pokazuje błąd.

#8 Foma

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
Offline

Napisano 05.06.2008 10:02

MAM PROBLEM WSZYSTKO ZROBILEM TAm JAK TU OPISANE ALE JAK ODPALAM JUż HLDS TO MI WYSKAKUJE TAKI BłąD "Couldn't allocate dedicalet server IP port 27057." :zly: co to est?? PLX napiszcie do mnie gg:6779780
  • +
  • -
  • 0

#9 Oleczek

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
Offline

Napisano 15.07.2008 17:24

Zrobiłem dokładnie tak jak było opisane - działało. Wgrałem binarki steam lub sXe - nie działały. Wgrałem tamte binardki steam id podane w temacie steam lub sxe - również nie działało. Usunąłem sxe lub steam i już samo SXE mi nie działa.. :help:
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 15.07.2008 17:38

Oleczek, ale zamieszałeś... ;) Daj reinstal serwerka :D

#11 Beba

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:dziwnówek
Offline

Napisano 14.10.2008 09:11

gdzie ja mam niby te hlds dopisac, jak korzystam z panelu. bo nie rozumiem tego punktu.
z góry dziekuje i pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#12 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 14.10.2008 11:25

Beba, Na Linuxie czy Windowsie chcesz instalować :?: Nie dopisuje tego do komendy startowej i powinno działać.
  • +
  • -
  • 0

#13 Beba

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:dziwnówek
Offline

Napisano 14.10.2008 12:13

hmm na windowsie, ale ogolnie gdzie to jest w moim panelu admina, na serwerze...


a do linii startowej dopisz +servercfgfile server.cfg (np. do skrótu hlds).
Jak w moim panelu admina tego nie posiadam... pomoze ktos !!![/code]
  • +
  • -
  • 0

#14 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.10.2008 01:37

Beba, Jakie panel admina? jak na windowsie? jak masz panel admina to na 99% linux, nie dopisuj tego i bedzie OK.
  • +
  • -
  • 0

#15 Beba

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:dziwnówek
Offline

Napisano 15.10.2008 16:27

yyy.. no panel taki na Hitme.pl!! posiadam, i nie moge naprzyklad wejsc w hlds bo nie ma takiego czegos!!
  • +
  • -
  • 0

#16 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.10.2008 23:28

Beba, Nic nigdzie nie dopisuj, wrzuć wersje na Linuxa na serwer dodaj wpis do metamoda. Dodaj co trzeba w server.cfg i tyle - nic więcej nie robisz.
  • +
  • -
  • 0

#17 Beba

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:dziwnówek
Offline

Napisano 21.10.2008 13:38

ok wszystko pieknie dziala

P.S.gdzie mam to kliknac... :D aby Ci pomoc pw me. I jeszcze why mi to na dole nie dziala jak skopiowalem
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych