Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z bazą sql


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 WazzaP

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łęczna
Offline

Napisano 10.12.2010 21:28

Witam.
Zacznijmy od tego, że mam baze sql na Proserwer.pl..
Nie chce się wogóle połączyć poniżej daje wam moje sql.cfg i odcinek w amxx.cfg

Sql.cfg
// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host "diabloomod.xaa.pl"
amx_sql_user "diabloom_diablom"
amx_sql_pass "mojehaslo"
amx_sql_db  "diabloom_diablo"
amx_sql_table "dbmod_tablet"
amx_sql_type "mysql"


diablo_sql_host "diabloomod.xaa.pl"
diablo_sql_user "diabloom_diablo"
diablo_sql_pass "mojehaslo"
diablo_sql_database "diabloom_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2

Amxx.cfg
diablo_sql_host "diabloomod.xaa.pl"
diablo_sql_user "diabloom_diablom"
diablo_sql_pass "mojehaslo"
diablo_sql_database "diabloom_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2
diablo_classes "abcdefgh"
; a Mag
; b Paladyn
; c Mnich
; d Zabojca
; e Barbarzynca
; f Nekromanta
; g Ninja
; h Hunter
diablo_avg "1"
;0-off
;0> (1,2,3...) od jakiego lvl'a zlicza srednia (im mniejsza liczba tym bedzie ona gorsza)
diablo_xpbonus "10"
diablo_xpbonus2 "100"
diablo_durability "10"
SaveXP "1"
diablo_dir "addons/amxmodx/diablo/"
diablo_show_health "1"
diablo_knife "20"
diablo_knife_speed "1000"
diablo_arrow "120"
diablo_arrow_multi "2.0"
diablo_arrow_speed "1500"
diablo_klass_delay "2.5"

  • +
  • -
  • 0

#2 kondzixd

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:302
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 10.12.2010 21:32

amx_sql_host "diabloomod.xaa.pl"

Spróbuj tu wpisać ip swojej bazy (czy coś takiego)

#3 WazzaP

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łęczna
Offline

Napisano 11.12.2010 09:31

W adresie nie mam żadnego ip :/

Dodano 11 grudzień 2010 - 09:31:
@Refresh
  • +
  • -
  • 0

#4 kondzixd

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:302
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 11.12.2010 14:46

Jak wchodzisz do direct admin po zalogowaniu, masz w pole wpisywania adresu strony IP + port.
Skopiuj sobie IP bez portu i daj tam.

#5 WazzaP

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łęczna
Offline

Napisano 11.12.2010 18:16

diablo_sql_host "http://188.165.218.39:2082"

To mam wpisać?

Dodano 11 grudzień 2010 - 18:16:

diablo_sql_host "http://188.165.218.39:2082"

To mam wpisać?


To wpisałem i nadal nie ma klasy na serwie..

Użytkownik WazzaP edytował ten post 11.12.2010 18:17

  • +
  • -
  • 0

#6 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 11.12.2010 18:19

Jak już to samo IP, bez http://
  • +
  • -
  • 1

#7 InteR ;)

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:45
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 11.12.2010 18:25

Wiem :)

Dołączona grafika
Tutaj co zaznaczone wejdz wpisz % i dodaj.

Pozniej dodaj w sql.cfg to co pisales u góry:
amx_sql_host "diabloomod.xaa.pl"
amx_sql_user "diabloom_diablom"
amx_sql_pass "mojehaslo"
amx_sql_db "diabloom_diablo"
amx_sql_table "dbmod_"
amx_sql_type "mysql"


diablo_sql_host "diabloomod.xaa.pl"
diablo_sql_user "diabloom_diablo"
diablo_sql_pass "mojehaslo"
diablo_sql_database "diabloom_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2

Użytkownik DvL edytował ten post 11.12.2010 18:26

  • +
  • -
  • 1

#8 WazzaP

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łęczna
Offline

Napisano 11.12.2010 18:34

Dodałem to i nadal nie działa..
  • +
  • -
  • 0

#9 InteR ;)

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:45
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 11.12.2010 18:48

Sprawdź czy dobrze wpisałeś dane do MySQL
  • +
  • -
  • 1

#10 WazzaP

    Super Hero

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łęczna
Offline

Napisano 11.12.2010 19:12

Raczej dobrze..
Bo to mi robił pan z hostingu..
Noi nie mam pojęcia !

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Użytkownik WazzaP edytował ten post 11.12.2010 19:12

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych