Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Dość duży problem z diablo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebekdh

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Przeworsk
Offline

Napisano 10.12.2010 19:08

Witam, otóż mam nowego moda i w ogóle go serwer nie widzi ! Założyłem nową bazę danych. W monitoże serwera znalazłem o to problem :
L 12/10/2010 - 12:43:44: [AMXX] Plugin "DiabloMix.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "SetHamParamEntity") - check your modules.ini.


Wygląda na to że nie ładuje tego pluginu z diablo:
}
public lustrzanypocisk(this, idinflictor, idattacker, Float:damage, damagebits)
{
if(damagebits&(1<<1) && (lustrzany_pocisk[this] > 0 || (player_class[this]==Diablo && random_num(0,9)==1)))
{
SetHamParamEntity(1, idattacker);
SetHamParamEntity(2,this );
SetHamParamEntity(3,this );
lustrzany_pocisk[this]--;
return HAM_HANDLED;
}
return HAM_IGNORED;
}


W modules.ini mam wszystkie potrzebne moduły odblokowane :
fun
hamsandwich
engine
fakemeta
geoip
sockets
regex
nvault
cstrike
csx

Wie ktoś o co chodzi ? Z góry dziękuję i bd nagroda za pomoc. Pozdrawiam !
  • +
  • -
  • 0

#2 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 10.12.2010 19:35

Masz plik hamdata.ini w addons/amxmodx/configs ?
  • +
  • -
  • 1

#3 sebekdh

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Przeworsk
Offline

Napisano 10.12.2010 19:44

Właśnie nie mam.... ;( Moglibyście go zapodać ?
  • +
  • -
  • 0

#4 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 10.12.2010 19:48

Załączony plik  hamdata.rar   4,64 KB  25 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 1

#5 sebekdh

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Przeworsk
Offline

Napisano 10.12.2010 20:13

Teraz mam nastepny problem... . Mam problem z podłączeniem do bazy serwer. Zrobiłem wszystko tak jak ma byc (założyłem bazę i użytkownika) podpiołem serwer.

diablo_sql_host "diablomix.xaa.pl"
diablo_sql_user "diablomi_bocian"
diablo_sql_pass "!@#$%^&*()"
diablo_sql_database "diablomi_serwer"
diablo_sql_table "dbmod"

Tylko na serwerze nie było pliku sql.cfg i go dodałem... . A co do bazy to baza jest nowa więc nie trzeba jej restartowac ! Co mogę jeszcze zrobić, albo o czym zapomniałem?
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych