Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wybór klasy od razu przy wejściu przy 24 klasachJak zrobić automatyczny wybór klasy jeżeli mamy podział na frakcje+24?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 04.12.2010 14:21

Załączam kod

//sql//

public TableHandle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)
{
// lots of error checking
g_boolsqlOK=1
if(Errcode)
{
g_boolsqlOK=0
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","Error on Table query: %s",Error)
}
if(FailState == TQUERY_CONNECT_FAILED)
{
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","Could not connect to SQL database.")
g_boolsqlOK=0
return PLUGIN_CONTINUE
}
else if(FailState == TQUERY_QUERY_FAILED)
{
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","Table Query failed.")
g_boolsqlOK=0
return PLUGIN_CONTINUE
}

LoadAVG()

return PLUGIN_CONTINUE
}


public create_klass(id)
{
if(g_boolsqlOK)
{
if(!is_user_bot(id) && database_user_created[id]==0)
{
new name[64]
new ip[64]
new sid[64]

get_user_name(id,name,63)
replace_all ( name, 63, "'", "Q" )
replace_all ( name, 63, "`", "Q" )

get_user_ip ( id, ip, 63, 1 )
get_user_authid(id, sid ,63)

log_to_file("addons/amxmodx/logs/test_log.log","*** %s %s *** Create Class ***",name,sid)

for(new i=1;i<25;i++)
{
new q_command[512]
format(q_command,511,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i ) ",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"create_klass_Handle",q_command)
}
database_user_created[id]=1
}
}
else sql_start()
}

public create_klass_Handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)
{
// lots of error checking
if(Errcode)
{
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","Error on create klass query: %s",Error)

}
if(FailState == TQUERY_CONNECT_FAILED)
{
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","Could not connect to SQL database.")
return PLUGIN_CONTINUE
}
else if(FailState == TQUERY_QUERY_FAILED)
{
log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","create klass Query failed.")
return PLUGIN_CONTINUE
}



return PLUGIN_CONTINUE
}

public load_xp(id)
{
if(g_boolsqlOK /*&& */)
{
if(!is_user_bot(id))
{
new name[64]
new data[1]
data[0]=id

if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==0)
{
get_user_name(id,name,63)
replace_all ( name, 63, "'", "Q" )
replace_all ( name, 63, "`", "Q" )

new q_command[512]
format(q_command,511,"SELECT `klasa` FROM `%s` WHERE `nick`='%s' ",g_sqlTable,name)
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"SelectHandle",q_command,data,1)
}
else if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==1)
{
get_user_ip(id, name ,63,1)
new q_command[512]
format(q_command,511,"SELECT `klasa` FROM `%s` WHERE `ip`='%s' ",g_sqlTable,name)
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"SelectHandle",q_command,data,1)
}
else if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==2)
{
get_user_authid(id, name ,63)
new q_command[512]
format(q_command,511,"SELECT `klasa` FROM `%s` WHERE `sid`='%s' ",g_sqlTable,name)
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"SelectHandle",q_command,data,1)
}
loaded_xp[id]=1
}
}
else sql_start()
}


Jeżeli jest
for(new i=1;i<9;i++)

klasa tworzy się i wybiera od razu, jednak w sql tworzą się tylko 8 z 24, czyli zapisuje się nam exp na pierwsze 8 zaś reszta 16 nie tworzy się nigdy
Dla
for(new i=1;i<25;i++)(czyli to co jest w kodzie którym podałem)

Klasy w sql tworzą się, jednak menu wyboru wyskakuję dopiero w next mapie, oraz czas do wyskoku menu wyboru frakcji trwa czasem nawet do 2-3 rund.


Serwer posiadam 32 slotowy, prawie cały czas pełny, sma całe mierzy około 11000 linijek.

Liczę na waszą pomoc.
  • +
  • -
  • 1

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych