Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z modułemOrpheu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrenaline

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:109
  • Lokalizacja:Fox ;-)
Offline

Napisano 26.11.2010 15:11

Witam. Mam taki problem, że do poprawnego działania pluginu precache blocker wymagany jest moduł orpheu więc ściągnąłem go, plik .so umieściłem w folderze modules a w modules.ini dodałem "orpheu" a nadal jest on nie wykrywalny..

Logi:
L 11/26/2010 - 13:48:35: [AMXX] Plugin "precache_block.amxx" failed to load: Module/Library "orpheu" required for plugin.  Check modules.ini.

Modules.ini:
orpheu
fun
engine
fakemeta
;geoip
;sockets
;regex
;nvault
cstrike
csx

  • +
  • -
  • 0

#2 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 26.11.2010 16:37

wgraj sobie moduł ^^

http://forums.allied...74&d=1273057797

Module: Orpheu2.3a - AlliedModders

@Down

sorka źle czytnąłem xD źle coś zainstalowałeś :)

Użytkownik Frajer edytował ten post 26.11.2010 17:57

  • +
  • -
  • 0

#3 Adrenaline

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:109
  • Lokalizacja:Fox ;-)
Offline

Napisano 26.11.2010 17:49

Czy przeczytałeś to co napisałem ? :zle: :##: :##:
  • +
  • -
  • 0

#4 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 26.11.2010 17:59

cytat by Ortega

Bo moduł Orpheu działa tylko serwerach steam :? Na pewno jest tylko tam supportowany, więc w razie jakichkolwiek błędów wynikających z niepoprawności działania modułu twórcy nic nie poradzą :D


a więc jaką masz platformę? ^^
i sorka za UP posta
  • +
  • -
  • 0

#5 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 26.11.2010 18:16

Daj logi z komendy meta list.
  • +
  • -
  • 0

#6 Adrenaline

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:109
  • Lokalizacja:Fox ;-)
Offline

Napisano 26.11.2010 18:45

[ 1] dproto RUN - dproto_i386.so v0.3.7 ini Start Never
[ 2] <xds_opt.so> badf load xds_opt.so v - ini - -
[ 3] AMX Mod X RUN - amxmodx_mm_i386. v1.8.1.3 ini Start ANY
[ 4] MySQL RUN - mysql_amxx_i386. v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[ 5] Fun RUN - fun_amxx_i386.so v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[ 6] Engine RUN - engine_amxx_i386 v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[ 7] FakeMeta RUN - fakemeta_amxx_i3 v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[ 8] CStrike RUN - cstrike_amxx_i38 v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[ 9] CSX RUN - csx_amxx_i386.so v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
[10] Ham Sandwich RUN - hamsandwich_amxx v1.8.1.3 pl3 ANY ANY
10 plugins, 9 running
  • +
  • -
  • 0

#7 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 26.11.2010 19:04

Dziwne, tak jakby Amxx w ogólne go nie widział. Z tego co już wiem, na dproto powinno spokojnie działać. Trzeba się upewnić, że dobrze go instalujesz:
1. ściągnij paczkę orpheu_base z alliedmodders
2. wrzuć na serwer rozpakowaną paczkę, foldery nazwane tak , żebyś nic nie kombinował, więc raczej nic nie popsujesz
3. upewnij się, że posiadasz pliki konfiguracyjne orpheu w katalogu configs
4. upewnij się, że posiadasz plik orpheu_amxx_i386.so w katalogu modules
5. spróbuj dopisać nazwę orpheu na sam początek pliku modules.ini
6. włącz byle jaki plugin wykorzystujący orpheu, upewniając się, że w configs/orpheu są odpowidnie sygnatury
7. zrób całkowity restart aplikacji hlds
8. jeśli plugin, który wrzuciłeś nie działa to wpisz i prześlij wyniki ponownie:
amxx plugins
następnie
amxx modules
no i meta list.
9. możesz też spróbować wpisać całą nazwę w modules.ini czyli: orpheu_amxx_i386.so
Amxx masz dobry bo 1.8.1, jeśli nic nie pomoże zawsze możesz dproto wyłączyć i spróbować bez ale raczej nie da to innych rezultatów.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych