Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
C++

Program na średnią arytmetyczną

C++

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pAC

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.11.2010 17:54

Witam mam prosbe o napisanie programu wyliczajacy srednia arytmetyczna
w programie stworzyc petle aby było menu i program dzialal az do wcisniencia klawisza "Escape"

użyc procedur z parametrami

w c++ i pascalu Dziekuje z gory poleci reput

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 22.11.2010 18:05

a nie powinienes sam tego napisac ? pokaz co juz masz to pomozemy ci dokonczyc
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.11.2010 18:32

To juz wczesniej wrzucalem , przypominam ze na programowaniu niemamy nowych wersji

#include <iostream.h>
#include <conio.h>
#include <dos.h>

int IleLiczb;
float Liczba,Suma,SredniaAryt,i

void poczatek()
{
 clrscr();
 cout<<"Porgram do obliczenia sredniej"<<endl<<endl;
 cout<<"dalej wcisnij dowolny klawisz"<<endl<<endl;
 getch();
}

void IloscLiczb1()
{
 cout<<"Podaj ilosc liczb: ";
 cin>>IleLiczb;
 cout<<endl;
 retur IleLiczb;
}
int IloscLiczb2()
{
 cout<<"Podaj ilosc liczb do wprowadzenia: ";
 cin>>IleLiczb;
 cout<<endl;
 retur IleLiczb;
}
float ObliczanieSumy()
{
 Suma=0
 i=1;
 do
 {
 cout<<"Podaj liczbe: ";
 cin>>Liczba;
 Suma=Suma+Liczba;
 i++
 }
 while (i<=IleLiczb);
 return Suma;
}
float ObliczanieSredniej()
{
 return SredniaAryt=Suma/IleLiczb;
}
void Zakonczenie()
{
 cout<<"Suma liczb wynosi: "<<Suma<<endl;
 cout<<"Srednia liczb wynosi: "<<SredniaAryt<<endl;
 cout<<endl;
 cout<<"dzięki wcsinij dowolny klawisz";
 getch();
 clrscr();
 return 0;
}
void main()
{
 Poczatek();
 IloscLiczb1();
 IloscLiczb2();
 ObliczanieSumy();
 ObliczanieSredniej();
 Zakonczenie();
 return 0;
}

To tyle zmienilem petle tylko przy pomocy kolegi z for na do while

Użytkownik pAC edytował ten post 22.11.2010 18:33


#4 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 22.11.2010 20:15

To juz wczesniej wrzucalem , przypominam ze na programowaniu niemamy nowych wersji

człowieku ogarnij sie twój kod jest o jakieś 60 linijek za długi, a programy OWSZEM - MOGĄ MIEĆ NOWE WERSJE

#5 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.11.2010 20:21

nie proszę o skrocenie tylko dodanie ;)

#6 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 22.11.2010 20:22

sory nie zauwazylem ze to autor podal kod w takim razie masz
double obliczSA(int ileLiczb)
{
    int liczby[ileLiczb];
    double sumaLiczb=0;
    for(int i=0; i<ileLiczb; i++)
    {
        cout<<"podaj liczbe "<<i+1<<" : ";
        cin>>liczby[i];
        sumaLiczb+=liczby[i];
    }
    return sumaLiczb/ileLiczb;
}
wywolanie z wyswietleniem
cout<<obliczSA(3) // z trzech liczb.....

Użytkownik -PainKiller- edytował ten post 22.11.2010 20:37


#7 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.11.2010 22:10

Dobra , dzięki teraz chodzi mi o dodanie petli z menu do wcisniecia escape cos bylo z keypressed ale to chyba dowolny klawisz nie jestem pewien

Użytkownik pAC edytował ten post 22.11.2010 22:16


#8 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 22.11.2010 22:11

includuj conio.h
znak do chara pobierze getch();
kod ASCII eskejpa to '\033'

Użytkownik -PainKiller- edytował ten post 22.11.2010 22:18


#9 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 22.11.2010 22:21

no dobrze zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

#10 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 22.11.2010 22:34

hmm to ma być na zasadzie że liczy arytmetyczną potem pyta czy jeszcze raz, jesli tak to ile liczb a jesli nie to ESC ? czy jak już sie liczy i pyta o liczby to wtedy ma ESC przerwać ?
jeśli masz tę funkcje ktora zwroci boola po nacisnieciu jakiegokolwiek klawisza to daj kod

#11 pAC

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 23.11.2010 15:13

tak ma byc menu , i dodanie pelti zeby dzialal program az do wcisniecia escape ;)

wlasnie problem w tym ze niemam

Użytkownik pAC edytował ten post 23.11.2010 15:14






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: C++

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych