Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
C++

Biblioteki

C++

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.11.2010 18:31

Witajcie. Chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o bibliotekach połączonych dynamicznie ( dll ). Prosiłbym o krótką notkę na ten temat, od kogoś kto miał sposobność pisać owe biblioteki. Chciałbym również jakieś przydatne linki, do pomocy technicznej, jakichś podstaw, składni, procedur directX9 oraz dobrych for tematycznych. Nie pogardzę także książkami albo kursami na płytach ^^
  • +
  • -
  • 0

#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 21.11.2010 19:43

Dll dużo od Exe się nie różni :)

Guide C++ :: Biblioteki dynamiczne

#define EXPORT extern "C" __declspec(dllexport)

EXPORT int Kwadrat(int a){
    return a*a;
}
i kompilujesz jako dll, kompilator ma jakiś przełącznik; jak nie piszesz w notatniku to Twoje IDE powinno mieć wbudowane funkcje wyboru kompilacji dll/exe

a w drugim cpp dajesz
HMODULE dll = LoadLibrary("nazwapliku.dll");
FARPROC proc = GetProcAddress(dll, "Kwadrat");
typedef void (*KwadratFunc)(int);
KwadratFunc Kwadrat = (KwadratFunc)proc; 
int b = Kwadrat(3);

  • +
  • -
  • 0

#3 Ortega

    mów mi Orti

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.11.2010 20:05

Dzięki za jakiś konkret ;) W moim przypadku nie potrzebuję osobnego programu do wywołania biblioteki, bo wykorzystam metodę dll inject by d3dx.
Reszta co mi potrzebne to nagłówki itp. ale to sobie już znajdę. Jak macie jeszcze jakieś ciekawe linki po ang. również to poproszę. Jeśli nie to temat można zamknąć.
  • +
  • -
  • 0

#4 MaDaFaKa

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:96
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.11.2010 15:33

Najlepszy poradnik, co do dynamicznych bibliotek : Dynamiczne biblioteki, krok po kroku





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: C++

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych