Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Niepotrzebne wpisy w msql


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 20.11.2010 18:41

Moze jest dobrze zaznajomiony z msql bo potrzebuje ( i sadze ze wszystkim takie cos by sie przydalo)
Zeby klasa byla tworzona dopiero po wybraniu klasy o ile nie ma wpisu.
Probowalem juz wiele godzin takie cos osiagnac ale do tej pory rezultaty byly mizerne. Chce mniej wiecej tak jak w war3ft, jesli gracz nie gral dana klasa, to nie tworzy mu niepotrzebnego wpisu w bazie danych a dopiero gdy wybierze dana klase nastepuje sprawdzenie czy gracz ma na niej jakis level i jesli nie/lub nie ma wpisu to tworzony jest wpis dla klasy. Moze jakies podpowiedzi gdzie takie cos najlepiej zrealizowac albo jak sie w ogole do tego zabrac ?
probowalem w public give_xp ale tworzylo mi zdublowane wpisy, teraz zastanawiam sie czy tego nie powinno sie realizowac od razu przy wyborze klasy.
Problem jest taki, ze nie wiem jak sprawdzic czy jest juz wpis w tabeli dla danej klasy.
  • +
  • -
  • 0

#2 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 26.11.2010 12:10

Takie zapytanie powinno pomóc:
SELECT `klasa` FROM %s WHERE `nick/sid/ip` = '%s' AND `klasa` = '%i';

Później w handle od SQL_ThreadQuery wykonujesz SQL_NumResults > 0 (jesli true, ma klase etc. jesli false mozesz spokojnie tworzyc)
  • +
  • -
  • 1

#3 Lotos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:76
  • Lokalizacja:World
Offline

Napisano 23.12.2010 14:41

Tylko później w statystykach na WWW będziesz miał kiepsko, bo np. pierwszą klasą jest mag, drugą paladyn nabijesz paladynem 50 lvl, to w statystykach będzie pokazywane, że to mag na 50lvl.

Użytkownik Lotos edytował ten post 23.12.2010 14:42

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych