Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Takie pytanko odnośniechronologicznego układania danych.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZixI

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 15.11.2010 17:18

Witam ;)
Od razu przejdę do rzeczy. Mam takie pytanie: Jak ułożyć kolejno dane?
Chcę po prostu pobrać dane z nvault i ułożyć je wg. 2 rzeczy, i wyświetlić w motd - prawie jak top15.
Da radę ktoś pomóc lub podrzucić kod? Szukałem w statsx i nie mogę nic znaleźć...
Z góry dziękuję za pomoc :*
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 15.11.2010 18:46

musisz przeszukać plik .value otwierając go binarnie

jeśli nie znasz / nie chcesz poznać schematu zapisu nVault to możesz skorzystać z gotowca: [INC] nVault Utility - AlliedModders
  • +
  • -
  • 1

#3 ZixI

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 17.11.2010 17:41

A co z układaniem danych?
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#4 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 17.11.2010 19:14

a to już kwestia sortowania, metod jest kilkanaście bo to jeden z podstawowych problemów algorytmiki :P przez kopcowanie jest najlepsze pod względem (poziom trudności/wydajność)
  • +
  • -
  • 0

#5 ZixI

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 18.11.2010 14:57

W takim razie mógłbyś mi zarzucić jakiś kod odnośnie tego sortowania? Czy nie bardzo? ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#6 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 18.11.2010 15:14

gdy przeczytasz już cały plik to możesz użyć wbudowanych funkcji jak SortCustom1D

możesz też zaoszczędzić na pamięci i zrobić proste sortowanie przez wstawianie, czyli czytasz element i sprawdzasz gdzie w Twojej tablicy Top15 powiedzmy możesz umieścić ten wpis. Program wyglądałby tak:

new TOP[15]
new Nazwa[32], Wartosc[32];


while ( czytaj(nazwa, wartosc)){
    for(new i=0;i<15;i++)
        if(Warosc > TOP[i])
            wstaw(Nazwa, Wartosc, i);
}
Taki pseudokod :P jak chcesz gotowy kod to źle zacząłeś temat
  • +
  • -
  • 1

#7 ZixI

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 18.11.2010 16:08

Nie lubię gotowców, lubię rozumieć :P Dzięki coś pokombinuję.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#8 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 23.11.2010 20:46

Pamiętaj o dokładnym wypełnieniu tablic klasy[][]

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych