Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z bazą danych


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 wreki

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 13.11.2010 16:54

Jak ktoś wejdzie na serwer, nabije załóżmy 5lvl, wyjdzie z serwera a potem wejdzie jeszcze raz na obojętnie jaką klase to pisze, że ma 1lvl 0% i w ogóle mu exp nie idzie. Zmiana mapy nie pomaga. Wydaje mi się, że to jest wina tego, że w cvarach, mam napisane "diablo_sql_host localhost". Baza danych jest prawdopodobnie na ithost.eu. Jak wchodze tutaj ImageShack: Host and Share your Photos and Videos - bazam.jpg i klikam załóż nową baze danych ImageShack: Host and Share your Photos and Videos - baza2.jpg potem wypełniam wszystkie pola, klikam załóż i wyskakuje mi takie okienko ImageShack: Host and Share your Photos and Videos - baza3.jpg Stamtąd przepisuje wszystkie dane do amxx.cfg
Wydaje mi się, że dlatego pisze, że gracz ma 1 lvl i nie może nabić nic expa, bo w polu host mam wpisane localhost. I z początku normalnie zapisuje mu się ten lvl, ale jak przyjdzie co do czego i trzeba wczytać ten lvl z bazy danych to dbmod nie wie skąd ma go wczytać. Ale nie znam się na tym na tyle dobrze żebym mógł określić dlaczego to nie działa.
Co myślicie o bazie danych na proserwer.pl ? Jeśli z tą nic się nie da zrobić to chyba będę zmuszony kupić na proserwer.pl albo na unixstormie.

Użytkownik wreki edytował ten post 13.11.2010 16:56

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#2 -B-

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:15
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:tu i ówdzie
Offline

Napisano 13.11.2010 17:11

A ustawiłeś w .SMA zapisywanie lvl'a?
  • +
  • -
  • 0
Pomogłem? Odwdzięcz się dając Dołączona grafika

#3 xPerfectx

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:203
  • Imię:Łukasz
Offline

Napisano 13.11.2010 19:23

w cvarach ustaw SaveXP "1"
  • +
  • -
  • 0

#4 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 13.11.2010 20:20

SaveXp 1 //1/0 zapisywanie doświadczenia

Jak koleś wbije 5lvl ninją, potem wyjdzie z serwera i wejdzie jeszcze raz to po wpisaniu /klasa normalnie jest napisane 7. Ninja Lvl. 5 i w bazie danych też jest napisane, że koleś o nicku jakimś tam ma 5 lvl i ileś tam expa na ninji.

Dodano 14 listopad 2010 - 00:29:
Zmieniłem baze danych na proserwer, i dalej jest to samo. Klasa się normalnie wczytuje, niby wszystko działa, ale jak się wyjdzie z serwera albo mapa się zmieni to już jak się włączy tamtą klase to w menu /klasa pisze <klasa> lvl <któryś tam> ale po włączeniu tej klasy jest napisane, że lv1 0% i exp w ogóle nie leci. Jak się zmieni klase na jakąś inną to znowu można grać to wpisania /klasa albo zamiany mapy a potem dzieje się to samo. Klasy są tak jakby 'jednorazowe'.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#5 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.11.2010 01:06

Przy okazji pokaż moduły...
  • +
  • -
  • 0

#6 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 14.11.2010 11:31

Moduły? Czyli?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#7 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.11.2010 11:57

czyli wejdź w ftp serwera cstrike/addons/amxmodx/configs i modules.ini bodajże i wklej to tu w codzie...
  • +
  • -
  • 0

#8 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 14.11.2010 13:22

;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

;mysql
;sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
;geoip
;sockets
;regex
nvault
cstrike
csx
xstats
netdb

W logach mam jeszcze jeden plik error_111410
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5_9l.amxx") - debug not enabled!
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5_9l.amxx") - debug not enabled!
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5_9l.amxx") - debug not enabled!
L 11/14/2010 - 11:15:00: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
Cały plik jest w identycznych linijkach, dlatego wkleiłem tylko kilka.
W diablo.log są tylko informacje o zmianie mapy.

Użytkownik wreki edytował ten post 14.11.2010 13:32

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 14.11.2010 13:24

;mysql
;sqlite
zamień na
mysql
;sqlite

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 14.11.2010 14:09

zrobiłem tak jak sebul mówił i dalej nie działa. zaraz wgram dbmoda5.9l bez żadnych przeróbek. zobacze czy na nim będzie wszystko działać. jak tak, to znaczy że mam coś musiałem źle zrobić przy przerabianiu. jak nie będzie działać to napisze.

Dodano 14 listopad 2010 - 14:46:
Jak wgrałem zwykłego diablo 5.9l bez żadnych przeróbek to wszystko działało.

Dodano 14 listopad 2010 - 14:48:
W którym miejscu w kodzie diablo może być coś źle? .sma wolałbym nie wstawiać. Napracowałem się przy nim trochę. 17 klas, nowe itemy, naprawione większość bugów itp. Mogę ew. wysłać na PW
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 14.11.2010 17:17

Sprawdź logi i je tutaj pokaż.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 patryk006

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.11.2010 18:31

Niestety z większością przeróbek jest tak że jest problem , standard działa , przerobiona już nie , czasami wystarczy zmienić tabele (diablo_sql_table) , zrestartować serwer (klasy zapewne nie działają) , zmienić mapę (i o dziwo klasy zaczynają działać bez problemów)

miałem tak 4 razy , zmiana mapki pomogła do tej pory nie znam przyczyny tego zachowania
  • +
  • -
  • 0

#13 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 14.11.2010 19:41

Diablo.log
L 11/14/2010 - 10:59:28: Log file started (file "cstrike/addons/amxmodx/logs/diablo.log") (game "cstrike") (amx "1.76d")
L 11/14/2010 - 10:59:28: 11/14/2010 - 10:59:28 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 11:20:50: 11/14/2010 - 11:20:50 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 11:21:56: 11/14/2010 - 11:21:56 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 11:41:13: 11/14/2010 - 11:41:13 ### MAPA: de_train ### 
L 11/14/2010 - 12:00:20: 11/14/2010 - 12:00:20 ### MAPA: cs_backalley ### 
L 11/14/2010 - 12:19:37: 11/14/2010 - 12:19:37 ### MAPA: cs_militia ### 
L 11/14/2010 - 12:38:46: 11/14/2010 - 12:38:46 ### MAPA: de_train ### 
L 11/14/2010 - 12:57:53: 11/14/2010 - 12:57:53 ### MAPA: de_chateau ### 
L 11/14/2010 - 13:17:00: 11/14/2010 - 13:17:00 ### MAPA: de_aztec ### 
L 11/14/2010 - 13:36:06: 11/14/2010 - 13:36:06 ### MAPA: as_oilrig ### 
L 11/14/2010 - 13:53:19: 11/14/2010 - 13:53:19 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 14:10:08: Error on Save_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:10:08: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:10:26: Error on load_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:10:26: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:12:27: Error on Load_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:12:27: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:13:10: Error on load_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:13:10: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:13:30: Error on Save_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:13:30: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:13:49: Error on Save_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:13:49: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:18:11: Error on Save_xp query: Lost connection to MySQL server during query
L 11/14/2010 - 14:18:11: Could not connect to SQL database.
L 11/14/2010 - 14:18:12: 11/14/2010 - 14:18:12 ### MAPA: cs_office ### 
L 11/14/2010 - 14:32:30: 11/14/2010 - 14:32:30 ### MAPA: cs_office ### 
L 11/14/2010 - 14:36:43: 11/14/2010 - 14:36:43 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 14:37:17: 11/14/2010 - 14:37:17 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 14:59:04: 11/14/2010 - 14:59:04 ### MAPA: de_train ### 
L 11/14/2010 - 15:01:40: 11/14/2010 - 15:01:40 ### MAPA: de_train ### 
L 11/14/2010 - 15:03:46: 11/14/2010 - 15:03:46 ### MAPA: de_train ### 
L 11/14/2010 - 15:08:08: 11/14/2010 - 15:08:08 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 15:09:53: 11/14/2010 - 15:09:53 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 11/14/2010 - 15:29:10: 11/14/2010 - 15:29:10 ### MAPA: cs_assault_upc ###

error_111410.log
L 11/14/2010 - 14:00:15: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 11/14/2010 - 14:00:15: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5_9l.amxx") - debug not enabled!
I takie 2 linijki przez cały czas

Utworzenie nowej tabeli, reset serwera, zmiana mapy nie pomagają. Wszystko moce klas działają, można normalnie grać, do wyjścia z serwera, zmiany mapy bądź zmiany klasy
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#14 patryk006

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.11.2010 19:51

dopisz to debug do dbmod_5_9l.amxx (ma być dbmod_5_9l.amxx debug)

Użytkownik patryk006 edytował ten post 14.11.2010 19:52

  • +
  • -
  • 0

#15 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 14.11.2010 20:18

No dobra. Łapcie .sma

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych