Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pobieranie ilosci komorek tabeli


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 dram

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:277
  • Lokalizacja:xxxx
Offline

Napisano 11.11.2010 00:10

Hejka tym razem problem z tabelką.

mamy taką tabele

new tabela[][] = {
"Opcja 1",
"Opcja 2",
"Opcja 3"
}

Przyjmijmy ,że ilość komórek w tabeli nie jest podana.

I teraz 3 pytania.

1. Jak sprawdzić ile tabela posiada komórek czyli tych "opcji"
2. Jak zrobić pętle która lata po każdej tej opcji i np. Wypisuje ją na ekranie hudem czy czyms obojętnie.
3. Jak dodać kolejną komórkę do tej tabeli?

Pozdrawiam, dram.
  • +
  • -
  • 0
Co oferuje?

Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php

Kontakt na PW LUB GG

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.11.2010 00:13

1.sizeof
2.for(new i =0;i<sizeof tabela;i++)
3.jeśli przy inicjajalizacji jej nie dodasz to się nie da
  • +
  • -
  • 1

#3 dram

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:277
  • Lokalizacja:xxxx
Offline

Napisano 11.11.2010 00:31

Grr działa tylko odnośnie tego 3 punktu.

Na serio nie ma możliwości żeby dodać kolejną komórkę?

musi być jakaś ;O

Użytkownik dram edytował ten post 11.11.2010 02:11

  • +
  • -
  • 0
Co oferuje?

Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php

Kontakt na PW LUB GG

#4 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 11.11.2010 08:43

Dynamiczne alokowanie pamięci -> Dynamiczne Tablice - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 1

#5 dram

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:277
  • Lokalizacja:xxxx
Offline

Napisano 11.11.2010 09:42

// plusik 899 :>^^

Już powoli sprawdzam...
  • +
  • -
  • 0
Co oferuje?

Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php

Kontakt na PW LUB GG




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych