Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

MySQL - Nie działa. . . .


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 zielu001

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 04.11.2010 20:27

Witam, mam tai problem otóż nie działa mi moduł MySQL na serwerze.. Ani w AMXModX, ani w AMX Bans.

W konsoli pokazuje mi taki log:


[AMXX] Blad SQL: nie mozna polaczyc: 'Access denied for user 'baza_danch'@'91.203.222.157' (using password: TAK)'



Tylko zamiast IP mojej bazy SQL pokazuje IP serwera 'baza_danch'@'91.203.222.157' <tutaj ;/

Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Mogę nawet wysłać sms'a za pomoc..
  • +
  • -
  • 0

#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.11.2010 20:37

no dobra, tylko w taki sposób jak niby mamy Ci pomóc?

z tego co dałeś to widać, że zamieniłeś nazwę użytkownika z nazwą bazy danych i nic więcej
  • +
  • -
  • 0

#3 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 04.11.2010 20:46

'user'@'91.203.222.157< tutaj zamiast hosta mojej bazy SQL pokazuje hosta mojego serwera ( localhost )'

Tak jak by nie brało z Cvarów z sql.cfg danych wogóle.. Ale przecież usera, passwd bierze z tego pliku normalnie
[ 1] dproto_EF        RUN   -    dproto_i386.so    v0.9.87   ini   Start Never
 [ 2] AMX Mod X        RUN   -    amxmodx_mm_i386.  v1.8.1.3  ini   Start ANY
 [ 3] Fun              RUN   -    fun_amxx_i386.so  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 4] Engine           RUN   -    engine_amxx_i386  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 5] FakeMeta         RUN   -    fakemeta_amxx_i3  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 6] CStrike          RUN   -    cstrike_amxx_i38  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 7] CSX              RUN   -    csx_amxx_i386.so  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 8] Ham Sandwich     RUN   -    hamsandwich_amxx  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY
 [ 9] MySQL            RUN   -    mysql_amxx_i386.  v1.8.1.3  pl2   ANY   ANY

Proszę o pomoc, dałem wszystko chyba, jak nie to pisac ;) I przepraszam za moje niedopatrzenie ;pp dałem zamiast user to baza_danych ;d

Użytkownik zielu001 edytował ten post 04.11.2010 20:47

  • +
  • -
  • 0

#4 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.11.2010 20:49

ok tylko skąd moduł bierze informację o połączeniu? pewnie z cvarów, a cvary należą do pluginu i to tam szukaj rozwiązania; dobrze wypełniłeś cvary w configu?
  • +
  • -
  • 0

#5 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 04.11.2010 20:51

Tak dobrze, tutaj masz jak wypełniam:

amx_sql_host "HOST BAZY DANYCH np. 85.694.245.4"
amx_sql_user "sklep_001"
amx_sql_pass "haselko"
amx_sql_db "sklep"
amx_sql_table "admins"
amx_sql_type "mysql"


  • +
  • -
  • 0

#6 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.11.2010 21:12

to w pliku sql.cfg? sprawdź czy w grze są tak samo ustawione
amx_cvar amx_sql_host



inną możliwością jest to, że nie włączyłeś admin_amxbans.amxx; jeśli jednak włączyłeś to wpisz swoje dane do rejestracji

register_cvar("amx_sql_host", "127.0.0.1")
register_cvar("amx_sql_user", "root")
register_cvar("amx_sql_pass", "")
register_cvar("amx_sql_db", "amx")
register_cvar("amx_sql_type", "mysql")

i przekompiluj
  • +
  • -
  • 0

#7 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 04.11.2010 21:28

To nie AMXBans tylko Admins poprzez mysl.. :PP jak coś ale spróbuje ;D

Dodano 04 listopad 2010 - 21:31:
Gdy wpisuję amx_cvar amx_sql_host normalnie wyświetla mi to co dodałem w sql.cfg.. ;/
  • +
  • -
  • 0

#8 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 04.11.2010 21:34

to spróbuj dodać w sma Admins przy rejestracji te wartości do cvarów
  • +
  • -
  • 0

#9 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 04.11.2010 21:41

Dalej to samo ;(
  • +
  • -
  • 0

#10 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.11.2010 06:49

[MySQL] Nadawanie dostępu do bazy z zewnątrz - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#11 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 05.11.2010 12:30

Po co mi to?? Przecież nie jestem newBie w tej sprawie, a tak w ogóle sprawa nie dotyczy tego tylko modułu sql!

Mysql mam na moim drugim serwerze dedykowanym. Prawa dostępu są ustawione..

Proszę o pomoc. :(
  • +
  • -
  • 0

#12 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 05.11.2010 14:07

Może wgraj ponownie moduł ?

amx_sql_host "HOST BAZY DANYCH np. 85.694.245.4"

Tak masz wpisane ;d ? Czy to tylko przykład ?
  • +
  • -
  • 0

#13 zielu001

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Zator
Offline

Napisano 05.11.2010 14:30

Przykład, przeinstalowałem AMXXa oraz cały hlds i dalej to samo, może brakuje mi czegoś na moim dedyku ?

Dodano 07 listopad 2010 - 12:38:
Refresh
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych