Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Tabele i lvl


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cookie.

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 12.10.2010 16:34

Witam mam pytanie gdzie i co mam zrobić by w mysql tworzyło się 16 tabel/rekordów do klas a nie tylko 8
Mam tak ze robi mi się 14 bo mam jakiś silnik sma z netu ale jak wezmę czysty silnik sma to robi tylko 8 tabel i właśnie mam pytanie gdzie jest linijka zależna od tego ?
Z góry dz za odpowiedz.
  • +
  • -
  • 0

#2 dRewNoo

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 12.10.2010 16:51

nie dodałeś klas do sql

#3 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 12.10.2010 17:19

ale z tego co czytalem to przy wpisywaniu /klasa powinny sie robic regordy w mysql i nie powinienem sam dodwac klas bo to bylo by bez sensu ze oddzielnej osobie pisze na nowo rekorda ciekawi mnie ocb ze przy wpisywaniu klasa na innych serverach robia sie 16 rekordow a mi tylko 13 ; /
  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.10.2010 18:31

Po prostu źle dodałeś nowe klasy...
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 12.10.2010 18:36

public ShowKlasy(id,lx[]) {
new text2[512]
asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz klase - ^n\w1. klasa1 Level :%i^n2. klasa2 Level :%i^n3. klasa3 Level :%i^n^n0.Wstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")


}
public PressedKlasy(id, key) {
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:klasa1
* 2:klasa2
* 3:klasa3
* 0:Wstecz
*/
new lx[13]
g_haskit[id] = 0
switch (key) {
case 0: { // 1
player_class[id] = klasa1


}
case 1: { // 2
player_class[id] = klasa2

}
case 2: { // 3
player_class[id] = klasa3
}
case 9: { // 0
select_class(id,lx)
}
}
LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}

o tym sposobem dodawalem wdlg poradnika doslownie
  • +
  • -
  • 0

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.10.2010 19:00

new lx[13]

Skoro dałeś 13, to będzie robić 13... Musisz tam wpisać 16 dla 15 klas, dla 16 klas wpisz 17.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 12.10.2010 19:15

ale ja tam dalem 17 a nie 13, a to jest pokazany przyklad z neta
  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.10.2010 19:51

Pokaż całe swoje menu.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 dRewNoo

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 13.10.2010 08:14

sebul ma racje,jeśli masz 13 klas wpisane,a 16 masz ogólnie,to np. dla X Klas musisz napisac X Klas+1[None] czyli postac bezklasowa:)

#10 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 13.10.2010 16:38

public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[17]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,17)
new text[512]
//new keys = read_flags(flags)

asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - Imperium^n")

for(new i=0;i<8;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. \y%s Level :\r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}
format(text, 511,"%s^n9. Dalej^n",text)
show_menu(id, keyss, text)

}


public select_class_menu(id, key)
{
new lx[17]
g_haskit[id] = 0
c_resp[id] = 0
switch(key)
{
case 0:
{
player_class[id] = Czarodziejka
}
case 1:
{
player_class[id] = Druid
}
case 2:
{
player_class[id] = Paladyn
}
case 3:
{
player_class[id] = Zabojczyni
}
case 4:
{
player_class[id] = Nekromanta
g_haskit[id] = 1
c_resp[id] = 3
}
case 5:
{
player_class[id] = Barbarzynca
}
case 6:
{
player_class[id] = Skrytobojca
}
case 7:
{
player_class[id] = Hunter
g_GrenadeTrap[id] = 1
}
case 8:
{
ShowKlasy(id,lx)
}
}

LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)

give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}
public ShowKlasy(id,lx[]) {
new text2[512]
asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz Klase - Legiony Potepionych: \r^n\r1. \yTemplariusz Level :\r%i^n2. \yBaal Level :\r%i^n3. \yPainKiller Level :\r%i^n4. \yAvenger Level :\r%i^n5. \yPogromca Level :\r%i^n6. \yPotepiony Level :\r%i^n7. \ySiewca Level :\r%i^n8. \yPomiot Level :\r%i^n^n0.\yWstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11],player_class_lvl[id][12],player_class_lvl[id][13],player_class_lvl[id][14],player_class_lvl[id][15],player_class_lvl[id][16])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")


}
public PressedKlasy(id, key) {
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:Templariusz
* 2:Baal
* 3:PainKiller
* 4:Avenger
* 5:Pogromca
* 6:Potepiony
* 7:Siewca
* 8:Pomiot
* 0:Wstecz
*/
new lx[17]
switch (key) {
case 0: { // 1
//if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_C)
player_class[id] = Templariusz
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 1: { // 2
//if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D)
player_class[id] = Baal
LoadXP(id, player_class[id])1
}
case 2: { // 3
//if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_E)
player_class[id] = PainKiller
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 3: { // 4
player_class[id] = Avenger
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 4: { // 5
player_class[id] = Pogromca
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 5: { // 6
player_class[id] = Potepiony
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 6: { // 7
player_class[id] = Siewca
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 7: { // 8
player_class[id] = Pomiot
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 8: { // 0
select_class(id,lx)
}
}
LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}


proszę.
  • +
  • -
  • 0

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.10.2010 16:59

A ta pierwsza część menu? Czyli do wyboru "frakcji"?
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 13.10.2010 17:02

tak

Użytkownik Cookie. edytował ten post 13.10.2010 17:03

  • +
  • -
  • 0

#13 dRewNoo

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 13.10.2010 17:04

to masz menu z frakcją,nie całe,ale podał ci część,która jest z zawartością to co nacisniesz,to sie wyswietli po 1.Bohaterowie 2.Potwory

#14 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 13.10.2010 17:11

yyy nie???
		}
case 8:
{
ShowKlasy(id,lx)
}
}

LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)

give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}
public ShowKlasy(id,lx[]) {
new text2[512]
asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz Klase - Legiony Potepionych: \r^n\r1. \yTemplariusz Level :\r%i^n2. \yBaal Level :\r%i^n3. \yPainKiller Level :\r%i^n4. \yAvenger Level :\r%i^n5. \yPogromca Level :\r%i^n6. \yPotepiony Level :\r%i^n7. \ySiewca Level :\r%i^n8. \yPomiot Level :\r%i^n^n0.\yWstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11],player_class_lvl[id][12],player_class_lvl[id][13],player_class_lvl[id][14],player_class_lvl[id][15],player_class_lvl[id][16])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")


}

oto ci chodzi ?
ps. ja nie robie tego gowna bohaterowie i ktos tam bo to dla mnie jest kradzione z innej sieci i dla tej sieci szacun wielki ze cos takie zrobili , dlatego tego nie robie.
  • +
  • -
  • 0

#15 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.10.2010 17:57

tak

Chodziło mi bardziej żebyś podał tą pierwszą część od menu... ale już kapnąłem się jak to masz zrobione, dzisiaj później oblukam kod.

Dodano 13 październik 2010 - 19:16:
Menu chyba dobre jest, poszukaj innych "new lx[liczba]" (liczba czyli obojętnie jaka liczba) i zobacz czy przypadkiem nie ma tam mniej niż 17.

Użytkownik sebul edytował ten post 13.10.2010 17:58

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 13.10.2010 19:59

ymm nie wszedzie pisze mi "new lx[17]"
  • +
  • -
  • 0

#17 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.10.2010 20:08

Ja bym jeszcze pokombinował z zmianą menu, czyli te pierwsze menu dał na wzór drugiego, bez cvarów, itp.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#18 Cookie.

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:35
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 15.10.2010 20:14

dobra sebul zrobilem zapytanie i kiedy trzeba to je wysylam ale w sma nie znalazlem bledu, ale dz za pomoc problem rozwiazany
Temat do zamkniecia.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych