Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

cod klasa + moc do klasy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 K1cK_PL

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:315
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 11.10.2010 20:14

Witam mam problem z moca klasy. Chodzi mi o to ze do dodalem to:


Spoiler


I niewiem czy tak jest dobrze:
Mam tka zrobione i klasa niema zadnej z tych mocy.
Spoiler


Dodano 11 październik 2010 - 20:15:
Co mam zle zrobione
  • +
  • -
  • 0

#2 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.10.2010 09:03

A kompilujesz to wogóle?
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#3 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 09:17

>_< :o
Zaraz Ci to przetlumacze na Polski patrz co ty odwaliles:
if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] == 24 || klasa_gracza[id] == Ninja)
        
        if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] == 20 || klasa_gracza[id] == Kapitan)
        
        if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] == 12 || klasa_gracza[id] == General)
Jesli ma przedmiot 24 lub klase ninja to: NIC (Nie dodales zadnej mocy) Pod ta linijka dodaj moc. Z reszta zrobiles tak samo. Jak dodajesz 2 moce to dodaj tez klamry.

Edit
Patrz jak bys z tego:
if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] == 9)
                ZmienUbranie(id, 0);
Zrobil to:
if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] == 9 || klasa_gracza[id] == Ninja)
                ZmienUbranie(id, 0);
To by dzialalo, bo moc jest pod linijka. Juz rozumiesz jaki blad zrobiles?

Użytkownik Pawex edytował ten post 12.10.2010 09:19

  • +
  • -
  • 1

#4 K1cK_PL

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:315
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 12.10.2010 10:39

tak dzięki.

Dodano 12 październik 2010 - 10:39:
ale jeszcze 1 jak chce djmy dac ogranicznik rozrzuu to jak to powinno wygladac
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych