Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Motd


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dRewNoo

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 09.10.2010 13:16

/* ==================================================================================================== */

public showitem(id,itemname[],itemvalue[],itemeffect[],Durability[])
{
new diabloDir[64]
new g_ItemFile[64]
new amxbasedir[64]
get_basedir(amxbasedir,63)

format(diabloDir,63,"%s/diablo",amxbasedir)

if (!dir_exists(diabloDir))
{
new errormsg[512]
format(errormsg,511,"Blad: Folder %s/diablo nie mogł być znaleziony. proszę skopiowac ten folder z archiwum do folderu amxmodx",amxbasedir)
show_motd(id, errormsg, "An error has occured")
return PLUGIN_HANDLED
}


format(g_ItemFile,63,"%s/diablo/item.txt",amxbasedir)
if(file_exists(g_ItemFile))
delete_file(g_ItemFile)

new Data[768]

//Header
format(Data,767,"<html><head><title>Informacje o przedmiocie</title></head>")
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//Background
format(Data,767,"<body text=^"#FFFF00^" bgcolor=^"#000000^" background=^"%sdrkmotr.jpg^">",Basepath)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//Table stuff
format(Data,767,"<table border=^"0^" cellpadding=^"0^" cellspacing=^"0^" style=^"border-collapse: collapse^" width=^"100%s^"><tr><td width=^"0^">","^%")
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//ss.gif image
format(Data,767,"<p align=^"center^"><img border=^"0^" src=^"%sss.gif^"></td>",Basepath)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)


//item name
format(Data,767,"<td width=^"0^"><p align=^"center^"><font face=^"Arial^"><font color=^"#FFCC00^"><b>Nazwa Przedmiotu: </b>%s</font><br>",itemname)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//item value
format(Data,767,"<font color=^"#FFCC00^"><b><br>Wartosc: </b>%s</font><br>",itemvalue)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//Durability
format(Data,767,"<font color=^"#FFCC00^"><b><br>Jakosc: </b>%s</font><br><br>",Durability)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//Effects
format(Data,767,"<font color=^"#FFCC00^"><b>Informacje:</b> %s</font></font></td>",itemeffect)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//image ss
format(Data,767,"<td width=^"0^"><p align=^"center^"><img border=^"0^" src=^"%sgf.gif^"></td>", Basepath)
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//end
format(Data,767,"</tr></table></body></html>")
write_file(g_ItemFile,Data,-1)

//show window with message
show_motd(id, g_ItemFile, "Informacje o Przedmiocie")

return PLUGIN_HANDLED

}


Jak zrobić takie motd dla innych komend,np. /klasy,/czary,/pomoc,/komendy itp.?

#2 Reprezentant

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 09.10.2010 21:25

nie rozumiem chcesz umiescic tekst z /klasy do motd?

#3 dRewNoo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 10.10.2010 18:23

Nie bo jak masz komendę /item to piszą dane wartości:

Nazwa przedmiotu:
Wartość:
Jakość
Informacje:

a to nie jest na komendę /item,tylko na wszystkie komendy,a ja chce np. dla /klasy zrobić tak samo,ale inne wartości np. dla /klasy:

Klasa
HP Startowe
Umiejętności

Dodano 13 październik 2010 - 14:46:
odświeżam:)

Dodano 13 październik 2010 - 17:48:
refresz

#4 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 13.10.2010 20:49

Dodaj do pluginu
public info_klasy( id,level,cid ) {

if ( !cmd_access(id,level,cid,1) )
return PLUGIN_CONTINUE

show_motd( id, "klasy.txt", "klasy" )

return PLUGIN_CONTINUE
}
w plugin_init zamien
register_clcmd("say /klasy","show_menu_klasy")
na
register_clcmd("say /klasy","info_klasy",0,"klasy")
Na serwerze w katalogu cstrike wrzuc plik klasy.txt i Opisz tam swoje klasy
Jesli uzyjesz do tego HTML bedziesz mial ten tekst w kolorze i z grafika.
Rozmiar pliku klasy.txt nie moze przekroczyc 1.2 kb albo 1.7 ale tego juz nie pamietam.

Użytkownik ZiuTeK edytował ten post 13.10.2010 20:50

  • +
  • -
  • 0

#5 dRewNoo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 14.10.2010 09:29

nie działa;/ coś źle zrobiłeś,bo jak wpisuje /klasy to nie ma podzialu 1. mag 2.paladyn tylko wyswietla sie natycmiast motd z bialym ekranem i pisze /klasy.txt

#6 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 14.10.2010 18:12

Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem.
Na serwer gdzie masz diablo do katalogu cstrike wgrywasz plik tekstowy klasy.txt
W nim umieszczasz Opisy klas jako tekst lub w HTML.

Np.
Mag - odporny na meekstone i inne czary

Paladyn - ... itd

Użytkownik ZiuTeK edytował ten post 14.10.2010 18:13

  • +
  • -
  • 0

#7 dRewNoo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 14.10.2010 21:32

no tak zrobiłem i zamiast wyglądać jak motd z komendy item pisze na bialym ekranie w motd u gory ekranu /klasy.txt a nie ma opisu klas,mógłbyś ten plugin napisać na bazie public showitem

Użytkownik dRewNoo edytował ten post 14.10.2010 21:39





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych