Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Spis rang


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Seben

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 07.10.2010 20:37

Witam mam pytanie... jak zrobić spis rang , żeby można było zobaczyć je podczas gry tak jak na BF2

a mianowicie Lama od x do xx zabić itp
  • +
  • -
  • 0

#2 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 07.10.2010 20:50

hm?

/* Plugin generated by AMXX-Studio

By Sn!ff3r, requested by Myszax

*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}

public client_connect(id)
{
    if(is_user_bot(id))
        return
   
    new param[1]
    param[0] = id
   
    set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
    if(task_exists(TASK+id))
    remove_task(TASK+id)

public rank(param[])
{
    new id = param[0]
   
    static stats[8], body[8]
    get_user_stats(id, stats, body)
   
    new ranga[30]
   
    if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
        format(ranga,29,"Wiesniak")
    else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
        format(ranga,29,"Lama")
    else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
        format(ranga,29,"Sierota")
    else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
        format(ranga,29,"Owieczka")
    else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
        format(ranga,29,"Staruszka")
    else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
        format(ranga,29,"Cherlak")
    else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
        format(ranga,29,"Kozak")
    else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
        format(ranga,29,"Macho")
    else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)
        format(ranga,29,"Snajper")
    else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
        format(ranga,29,"Rambo")
    else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
        format(ranga,29,"Terminator")
    else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
        format(ranga,29,"Wiesiek")
    else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
        format(ranga,29,"Morfeusz")
    else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)
        format(ranga,29,"Wybraniec")
    else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
        format(ranga,29,"Killer")
    else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
        format(ranga,29,"Multi Killer")
    else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
        format(ranga,29,"Owner")
    else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
        format(ranga,29,"Cziter")
    else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)
        format(ranga,29,"Vip TeamKielce")
    else if ( stats[0] >= 1000 )
        format(ranga,29,"GM TeamKielce")
   
    set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.55)
    show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}

  • +
  • -
  • 0

#3 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.10.2010 22:00

a właściwie:
Ranga - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Ranga - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#4 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 07.10.2010 22:05

Damianq dałeś mu plugin rangi a nie coś, gdzie będzie mógł sobie zrobić spis rang...

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public admin_motd(id,level,cid) {

if (!cmd_access(id,level,cid,1))
return PLUGIN_CONTINUE

show_motd(id,"rangi.txt","Message of the Day.")
return PLUGIN_CONTINUE
}

public plugin_init() {

register_plugin("say /rangi","1.1","Pa1n")
register_clcmd("say /rangi","admin_motd",0,"- Shows the MOTD.")
}

Tworzysz plik rangi.txt, wypisujesz sobie wszystkie rangi w html'u i wrzucasz do cstrike



Użytkownik kasza edytował ten post 07.10.2010 22:05

  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#5 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 10:16

Kasza mógłbyś mi takie coś napisać?? Jak tak to tutaj daje spis rang. Z góry dzięki

00-29 --> Wiesniak
30-59 --> Lama
60-119 --> Sierota
120-209 --> Owieczka
210-324 --> Staruszka
325-499 --> Cherlak
500-729 --> Kozak
730-999 --> Macho
1000-1399 --> Snajper
1400-1849 --> Rambo
1850-2299 --> Terminator
2300-2899 --> Wiesiek
2900-3549 --> Morfeusz
3550-4999 --> Wybraniec
5000-5899 --> Killer
5900-6899 --> Multi Killer
6900-7999 --> Owner
8000-9299 --> Cziter

Dodano 08 październik 2010 - 10:24:
a jak pozmieniać ilość potrzebnych zabójstw , żeby otrzymać daną range??

Dodano 08 październik 2010 - 16:22:
to jak napisze ktoś mi to?? ten spis rang
  • +
  • -
  • 0

#6 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.10.2010 16:25

A ty chcesz plugin?
  • +
  • -
  • 0

#7 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 16:44

chcę aby podczas gry można było zobaczyć jakie są dostępne rangi tak jak na bf2.\

np. ze wpisujesz /rangi i się pojawiają

00-29 --> Wiesniak
30-59 --> Lama
60-119 --> Sierota
120-209 --> Owieczka
210-324 --> Staruszka
325-499 --> Cherlak
500-729 --> Kozak
730-999 --> Macho
1000-1399 --> Snajper
1400-1849 --> Rambo
1850-2299 --> Terminator
2300-2899 --> Wiesiek
2900-3549 --> Morfeusz
3550-4999 --> Wybraniec
5000-5899 --> Killer
5900-6899 --> Multi Killer
6900-7999 --> Owner
8000-9299 --> Cziter

Dodano 08 październik 2010 - 16:58:
to jak napisze ktoś mi takie .txt ?

i czy można zmienic liczbe zabójstw od ktorej ilosc dostaje sie dana range
  • +
  • -
  • 0

#8 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.10.2010 17:06

<b><font color='red'><h1>RANGI NA SERWERZE</h1></font>
00-29 --> Wiesniak <br>
30-59 --> Lama <br>
60-119 --> Sierota <br>
120-209 --> Owieczka <br>
210-324 --> Staruszka <br>
325-499 --> Cherlak <br>
500-729 --> Kozak <br>
730-999 --> Macho <br>
1000-1399 --> Snajper <br>
1400-1849 --> Rambo <br>
1850-2299 --> Terminator <br>
2300-2899 --> Wiesiek <br>
2900-3549 --> Morfeusz <br>
3550-4999 --> Wybraniec <br>
5000-5899 --> Killer <br>
5900-6899 --> Multi Killer <br>
6900-7999 --> Owner <br>
8000-9299 --> Cziter <br>


i czy można zmienic liczbe zabójstw od ktorej ilosc dostaje sie dana range

Tak
  • +
  • -
  • 0

#9 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 17:11

i co tera jak wpisze /rangi to mi się pokażą??

jak zmienić liczbę??
  • +
  • -
  • 0

#10 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 08.10.2010 17:21

else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
od do




public plugin_init( )
register_clcmd( "say /rangi", "ShowMOTD" );

public ShowMOTD( id )
show_motd( id, "rangi.txt", "Rangi na srv" );


rangi.txt wlejasz do cstrike a do rangi.txt dodajesz
<b><font color='red'><h1>RANGI NA SERWERZE</h1></font>
00-29 --> Wiesniak <br>
30-59 --> Lama <br>
60-119 --> Sierota <br>
120-209 --> Owieczka <br>
210-324 --> Staruszka <br>
325-499 --> Cherlak <br>
500-729 --> Kozak <br>
730-999 --> Macho <br>
1000-1399 --> Snajper <br>
1400-1849 --> Rambo <br>
1850-2299 --> Terminator <br>
2300-2899 --> Wiesiek <br>
2900-3549 --> Morfeusz <br>
3550-4999 --> Wybraniec <br>
5000-5899 --> Killer <br>
5900-6899 --> Multi Killer <br>
6900-7999 --> Owner <br>
8000-9299 --> Cziter <br>

Użytkownik Frajer edytował ten post 08.10.2010 17:21

  • +
  • -
  • 0

#11 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 17:37

public plugin_init( )
        register_clcmd( "say /rangi", "ShowMOTD" );

public ShowMOTD( id )
        show_motd( id, "rangi.txt", "Rangi na srv" );

<b><font color='red'><h1>RANGI NA SERWERZE</h1></font>
00-29 --> Wiesniak <br>
30-59 --> Lama <br>
60-119 --> Sierota <br>
120-209 --> Owieczka <br>
210-324 --> Staruszka <br>
325-499 --> Cherlak <br>
500-729 --> Kozak <br>
730-999 --> Macho <br>
1000-1399 --> Snajper <br>
1400-1849 --> Rambo <br>
1850-2299 --> Terminator <br>
2300-2899 --> Wiesiek <br>
2900-3549 --> Morfeusz <br>
3550-4999 --> Wybraniec <br>
5000-5899 --> Killer <br>
5900-6899 --> Multi Killer <br>
6900-7999 --> Owner <br>
8000-9299 --> Cziter <br>

tak o ma wygladac ten plik .txt??

Dodano 08 październik 2010 - 17:51:
??
  • +
  • -
  • 0

#12 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.10.2010 17:54

public plugin_init( )
register_clcmd( "say /rangi", "ShowMOTD" );

public ShowMOTD( id )
show_motd( id, "rangi.txt", "Rangi na srv" );


To do Kompilator pluginów AMXX - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Reszta do txt
  • +
  • -
  • 0

#13 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 18:03

mógł by ktoś mi przekompilwać bo coś mi errory wyskakują

Dodano 08 październik 2010 - 18:12:
??
  • +
  • -
  • 0

#14 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.10.2010 18:12

#include <amxmodx>

public plugin_init( )
register_clcmd( "say /rangi", "ShowMOTD" );

public ShowMOTD( id )
show_motd( id, "rangi.txt", "Rangi na srv" );


Teraz
  • +
  • -
  • 1

#15 Seben

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:38
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:de_dust2
Offline

Napisano 08.10.2010 20:48

ok dzięki za pomoc

Dodano 08 październik 2010 - 20:50:
all działa poprawnie :)
  • +
  • -
  • 0

#16 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7177
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 08.10.2010 20:51

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Jak działa to dobrze

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych