Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z Mini modyfikacją - 5.1b5.1b


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 MASS

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 03.10.2010 14:50

A więc chciałem skorzystać z tego Mini Modyfikacje AMXBANS - Nieoficjalny polski support AMX Mod X "Od teraz w polu Długość Bana bany permanentne będą kolorem czerwonym a pozostałe zielonym" Niestety u mnie wszystkie są jedynie wytłuszczone. Wersja banów to 5.1b

AMXBans - Lista Ban&#243w

#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 03.10.2010 15:02

działa pięknie

:)

jak masz opere wyłącz dopasowanie strony do rozmiaru
  • +
  • -
  • 0

#3 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 03.10.2010 15:07

Działa, ale chyba nie na każdej przeglądarce usunąłem cookies w Fire Fox'ie i nic. Pod IE śmiga.

#4 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 03.10.2010 15:08

ja widzę że wszystko działa dobrze

Dołączona grafika

  • +
  • -
  • 0

#5 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 03.10.2010 15:15

Tak, ale ty masz Chrome. Jest z tym jakiś problem na FF

#6 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 03.10.2010 15:24

Firefox 3.6.10 nie wiem czu nie wyświetla kolorów

ale za to Firefox 4.0 Beta 6 działa poprawnie

Dołączona grafika

  • +
  • -
  • 0

#7 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 03.10.2010 15:29

Kurde nie dobrze, ale można znalazł byś na to jakieś rozwiązanie?

#8 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 03.10.2010 16:41

FF

CTRL + F5
  • +
  • -
  • 0

#9 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 03.10.2010 16:59

Szyfrant chciał bym żeby to było takie proste. Działa pod IE, Operę, Chrome tylko jest problem z FF nie wyświetla prawidłowo tylko wytłuszcza tekst może gdyby pogrzebać w kodzie ban_list.php Ale ja się na tym nie znam więc nic nie zdziałam, a jak by nie było FF jest popularną przeglądarką.

#10 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 03.10.2010 20:46

jak masz taką opcję jak dopasuj do rozmiaru to wyłacz to
  • +
  • -
  • 0

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 03.10.2010 23:55

A spróbuj z tym
<span style='font-weight: bold; color: #FF0000;'>
później zamykasz
</span>
Oczywiście ten kod jest dla permów, dla banów czasowych "#FF0000" zmieniasz na "#006600".
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 04.10.2010 10:25

Sebul, a mógł byś za mnie edytować ten kod:

if(empty($duration)) {
                $duration = "<span style='font-weight: bold; color: #FF0000;'>" . lang("_PERMANENT") . "</span>";
        }       else {
                if ($duration >= 1440) {
                        $duration = round($duration / 1440);
                        if ($duration == 1)
                                $duration = "<span style='font-weight: bold; color: #006600;'>" . "$duration " . lang("_DAY") . "</span>";
                        else
                                $duration = "<span style='font-weight: bold; color: #006600;'>" . "$duration " . lang("_DAYS") . "</span>";
                } else {
                        $duration = "<span style='font-weight: bold; color: #006600;'>" . "$duration " . lang("_MINS") . "</span>>";
                }
        }

Bo ja nie wiem gdzie dokładnie mam zamienić te linijki i czy wszystkie i w którym miejscu zamykać używając </span>

Użytkownik MASS edytował ten post 04.10.2010 10:25


#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.10.2010 12:13

Wszystko dobrze masz, tylko w ostatnim ma dwa znaki ">", usuń jeden, czyli powinieneś mieć tak
                } else {
$duration = "<span style='font-weight: bold; color: #006600;'>" . "$duration " . lang("_MINS") . "</span>";
}
}

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#14 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 04.10.2010 12:35

A więc, pod FF 4.0 BETA jest bez zmian czyli prawidłowo wyświetla kolory, lecz pod FF 3.6.10 jest już nie co lepiej mianowicie prawidłowo wyświetla kolory w szczegółach banów, ale w głównej stronie ban_list.php nadal zamiast kolorów jest tylko wytłuszczona czcionka.

#15 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.10.2010 12:43

Najlepiej zrobisz jak dasz tutaj swój plik.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 04.10.2010 12:46

Proszę bardzo, ale wydaje mi się, że w kodzie jest wszystko OK no chyba, że Tobie wszystko wyświetla się prawidłowo na FF 3.6.10

Załączone pliki



#17 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.10.2010 13:10

Proszę bardzo, ale wydaje mi się, że w kodzie jest wszystko OK no chyba, że Tobie wszystko wyświetla się prawidłowo na FF 3.6.10

No mi działa bez problemu, więc nie wiem...
Spróbuj z tym

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#18 MASS

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 04.10.2010 13:19

Sebul świetnie działa! Wyświetla prawidłowo pod: IE, FF 3.6.10, FF 4.0 BETA, nie wiem jak z Chrome ale zapewne też działa. Możesz podać rozwiązanie w tym temacie Mini Modyfikacje AMXBANS - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Ogólnie + i dzięki za robotę :)

#19 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.10.2010 13:26

Ogólnie wydaje mi się, że błąd mógł być dlatego, że na początku w instrukcji było podane, aby wstawić fonty (a że to jest stare jak świat, to może firefox nie mógł tego odczytać), a ja zastosowałem style. W tamtym temacie instrukcja podana jest już z stylami, więc raczej nie mam po co tam tego pisać. Zresztą już wcześniej tam napisałem, że lepiej używać stylów, a nie przestarzałych fontów.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych