Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Frakcje - Nie wczytuje się lvl klas


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 dRewNoo

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.10.2010 12:41

public select_class(id,lx[])
{
new text4[512]
format(text4, 511,"\yWybierz Rodzaj Klas: ^n\r1. \wBohaterowie^n\r2. \wPotwory")

new keysczwarta
keysczwarta = (1<<0)|(1<<1)
show_menu(id, keysczwarta,text4, -1, "Wybierz Klase postaci")
}

public select_class_menu(id, key)
{
new lx[17] // <-- w nawiasie wpisz liczbę swoich klas + 1(none)
g_haskit[id] = 0
switch(key)
{
case 0:
{
PokazKlasy(id,lx)
}
case 1:
{
ShowKlasy(id,lx)
}
}
LoadXP(id, player_class[id])

CurWeapon(id)

give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}

public PokazKlasy(id,lx[])
{
new flags[17]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,16) //<--- tu, gdzie jest 16 wpisz liczbę swoich klas
new text3[512]
asked_klass[id]=0
for(new i=0;i<8;i++) //Tego masz nigdy nie zmieniać!!!!
{
format(text3, 512,"\yBohaterowie: ^n\w1. \yMag^t\wLevel: \r%i^n\w2. \yMnich^t\wLevel: \r%i^n\w3. \yPaladyn^t\wLevel: \r%i^n\w4. \yZabojca^t\wLevel: \r%i^n\w5. \yNekromanta^t\wLevel: \r%i^n\w6. \yBarbarzynca^t\wLevel: \r%i^n\w7. \yNinja^t\wLevel: \r%i^n\w8. \yLowca^t\wLevel: \r%i^n^n\r9. \wWstecz",player_class_lvl[id][1],player_class_lvl[id][2],player_class_lvl[id][3],player_class_lvl[id][4],player_class_lvl[id][5],player_class_lvl[id][6],player_class_lvl[id][7],player_class_lvl[id][8])
}

new keyspiata
keyspiata = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
show_menu(id, keyspiata, text3, -1, "Lok")
}

public PokazMeni(id, key)
{
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:Mag
* 2:Mnich
* 3:Paladyn
* 4:Zabojca
* 5:Nekromanta
* 6:Barbarzynca
* 7:Ninja
* 8:Lowca
* 9:Wstecz
*/
new lx[17] // <-- tutaj wpisz liczbę swoich klas + 1(none)
g_haskit[id] = 0

switch(key)
{
case 0:
{
player_class[id] = Mag
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 1:
{
player_class[id] = Kaplan
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 2:
{
player_class[id] = Paladyn
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 3:
{
player_class[id] = Zabojca
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 4:
{
player_class[id] = Nekromanta
g_haskit[id] = 1
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 5:
{
player_class[id] = Wojownik
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 6:
{
player_class[id] = Ninja
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 7:
{
player_class[id] = Hunter
g_GrenadeTrap[id] = 1
LoadXP(id, player_class[id])
}
case 8:
{
select_class(id,lx)
}
}
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}


Dodałem frakcje do diablomod z tematu:http://amxx.pl/frakcje-diablo-moda-t33569.html.W bazie danych mam ustawiony nick traker,lvl 100 kazda klasa,wszystkie staty 100,a pisze mi tylko ze ma 1 lvl,tak ma kazda klasa:(

moje cvary do sql są takie,choć baza działa

//DiabloMod 5.9l
diablo_sql_host db.host.sk
diablo_sql_user ********
diablo_sql_pass ********
diablo_sql_database tracer
diablo_sql_table diablo
diablo_sql_save 1

diablo_classes "abcdefgh"
diablo_avg "0"
diablo_xpbonus "50"
diablo_xpbonus2 "100"
diablo_durability "5"
SaveXP "1"
diablo_saveitems "1"
diablo_dir "addons/amxmodx/diablo/"
diablo_show_health "1"
diablo_knife "20"
diablo_knife_speed "1000"
diablo_arrow "120"
diablo_arrow_multi "2.0"
diablo_arrow_speed "1500"
diablo_klass_delay "2.5"
diablo_dmg_exp "10"
diablo_spawnchance "0"

Pomożcie mi!

Użytkownik dRewNoo edytował ten post 03.10.2010 12:52


#2 Weed

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Ganjor
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 03.10.2010 12:45

Nie rozumiem tego... jest napisane wszystko w poradniku a Ty nie rozumiesz... i bledy jakies robisz... to moze wroc do starego menu?
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#3 dRewNoo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:57
  • GG:
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.10.2010 13:03

ale wszystko dziala poprawnie itd.

Pisze mi ze mam Mag 100 lvl,naciskam a w nastepnej rundzie,nawet jak mam restart to mam 1 lvl:/

Wyczyściłem lvle w bazie,ale jest problem,otóż zmieniłem nazwe Barabarzyńca na Wojownik i w menu klas z frakcją pisze

Wojownik Level:0

Wszystko naprawione - był błąd z wczytywaniem bazy danych,ale zrobiłem

Temat do zamknięcia

Użytkownik dRewNoo edytował ten post 03.10.2010 13:39





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych