Only HS z głosowaniem
Gość_avenger9427_* 26.09.2010
Witam.
Poszukuję pluginu na serwer AIM/AWP, który co mapę, w pierwszych minutach gry, robiłby automatycznie głosowanie na grę w trybie Only Headshot, po czym, przy większości głosów pozytywnych, ukatywniałby owy tryb.
Jeśli było, to przepraszam, ale nie znalazłem podobnego tematu.
Będę wdzięczny za pomoc.
Użytkownik avenger9427 edytował ten post 26.09.2010 20:04
Poszukuję pluginu na serwer AIM/AWP, który co mapę, w pierwszych minutach gry, robiłby automatycznie głosowanie na grę w trybie Only Headshot, po czym, przy większości głosów pozytywnych, ukatywniałby owy tryb.
Jeśli było, to przepraszam, ale nie znalazłem podobnego tematu.
Będę wdzięczny za pomoc.
Użytkownik avenger9427 edytował ten post 26.09.2010 20:04
Chyba się nie zrozumieliśmy.
Niezupełnie o to mi bowiem chodziło - chciałbym, by ktoś przerobił mi ten plugin tak, żeby na początku każdej mapy wywołane było automatycznie głosowanie "Gramy Only HS?" i żeby plugin się włączał w przypadku większości głosów na "tak" lub nie włączał w przypadku większości odpowiedzi "nie", adekwatnie do sytuacji. Nie chcę, żeby działał bez przerwy...
Niezupełnie o to mi bowiem chodziło - chciałbym, by ktoś przerobił mi ten plugin tak, żeby na początku każdej mapy wywołane było automatycznie głosowanie "Gramy Only HS?" i żeby plugin się włączał w przypadku większości głosów na "tak" lub nie włączał w przypadku większości odpowiedzi "nie", adekwatnie do sytuacji. Nie chcę, żeby działał bez przerwy...
Pawlak093
26.09.2010
plugin ściągnąłem prosto z serwera na którym mam głosowanie na only hs
I tak jak napisałeś musi być większość głosów na TAK jeżeli ma być only hs
*jak nie wieżysz możesz wejść* IP sobie znajdź sam
*
Może cvary? Ale nie znam - mam tylko plik amxx
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)

Może cvary? Ale nie znam - mam tylko plik amxx
Właśnie przydałyby się CVARY.
A w jakim czasie od rozpoczęcia mapy uaktywnia się głosowanie?
Pawlak093
26.09.2010
nie liczyłem. do 3 minut 
i nie pamiętam czy musi być minimum 2 osoby aby głosowanie się zaczęło
Użytkownik Pawlak edytował ten post 26.09.2010 21:06

i nie pamiętam czy musi być minimum 2 osoby aby głosowanie się zaczęło

Użytkownik Pawlak edytował ten post 26.09.2010 21:06
Milek
26.09.2010
proszę.
Ktos na forum dal mi ten kod
+ wgraj ten plugin
Only HeadShot - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Użytkownik Milek edytował ten post 26.09.2010 23:12
Spoiler
Ktos na forum dal mi ten kod

+ wgraj ten plugin
Only HeadShot - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Użytkownik Milek edytował ten post 26.09.2010 23:12
;((
27.09.2010
Milek, ja dawałem 
Czas po jakim ma się pokazać vote zmieniasz w tej linijce
set_task(20.0, "start_vote");
oczywiście sekundy tak jak tam, czyli np. 60.0, 59.0 Teraz pokazuje się po 20 sekundach nowej mapy.

#include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Vote Only HS" #define AUTHOR "elajt edit DAMIANq" #define VERSION "1.0" new wyborow[3] public plugin_init() { register_plugin("PLUGIN", "VERSION", "AUTHOR") set_task(20.0, "start_vote"); } public start_vote(id) { new menu = menu_create("rChcesz grac only HS?", "menu_handler") menu_additem(menu, "wTak", "1", 0) menu_additem(menu, "wNie", "2", 0) menu_addblank(menu, 0) menu_setprop(menu, MPROP_EXIT, MEXIT_ALL) new players[32], inum get_players(players, inum, "ch") for(new i = 0; i < inum; i++) { menu_display(players[i], menu, 0) } set_task(15.0, "finish_vote") wyborow[1] = wyborow[2] return 1 } public menu_handler(id, menu, item) { if (item == MENU_EXIT) { menu_cancel(id) return PLUGIN_HANDLED } new data[6], name[32] new access, callback menu_item_getinfo(menu, item, access, data, 5, _, _, callback) new key = str_to_num(data) get_user_name(id, name, 31) switch (key) { case 1: { client_print (0, print_chat, "[AMXX] %s zaglosowal na tak.", name); } case 2: { client_print (0, print_chat, "[AMXX] %s zaglosowal na nie.", name); } } ++wyborow[key] menu_cancel(id) return PLUGIN_HANDLED } public finish_vote() { if(wyborow[1] > wyborow[2]) { client_print(0, print_chat, "[AMXX] Only HS zostal wlaczony, zadecydowaly o tym glosy %d osob.", wyborow[1]) server_cmd("amx_hs_mode 1"); } else if(wyborow[2] > wyborow[1]) { client_print(0, print_chat, "[AMXX] Only HS zostal wylaczony, zadecydowaly o tym glosy %d osob.", wyborow[2]) server_cmd("amx_hs_mode 0"); }
Czas po jakim ma się pokazać vote zmieniasz w tej linijce
set_task(20.0, "start_vote");
oczywiście sekundy tak jak tam, czyli np. 60.0, 59.0 Teraz pokazuje się po 20 sekundach nowej mapy.
kasza
27.09.2010
Właśnie przydałyby się CVARY.
amxmodmenu->cvar plugins->szukasz pluginu i masz cvary..