amx_ban
PePi
26.09.2010
Witam..
Mam taki problem gdy chcę zbanować gracza przez konsole za pomocą komendy
amx_ban to wyskakuje mi Client with that name or userid not foun.
oto moje Plugins.ini
proszę O ODPOWIEDZI!!!
Mam taki problem gdy chcę zbanować gracza przez konsole za pomocą komendy
amx_ban to wyskakuje mi Client with that name or userid not foun.
oto moje Plugins.ini
; AMX Mod X plugins ; Admin Base - Always one has to be activated admin.amxx ; admin base (required for any admin-related) ;mini_bans.amxx ; powód przy banowaniu ;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx) ; Basic admincmd.amxx ; basic admin console commands adminhelp.amxx ; help command for admin console commands adminslots.amxx ; slot reservation multilingual.amxx ; Multi-Lingual management ; Menus menufront.amxx ; front-end for admin menus cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings) plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.) ;telemenu.amxx ; teleport menu (Fun Module required!) mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel) ; Chat / Messages ;std_admin_color_chat.amxx ; admin w say'u ma zielony nick adminchat.amxx ; console chat commands antiflood.amxx ; prevent clients from chat-flooding the server scrollmsg.amxx ; displays a scrolling message imessage.amxx ; displays information messages adminvote.amxx ; vote commands ; Map related nextmap.amxx ; displays next map in mapcycle mapchooser.amxx ; allows to vote for next map timeleft.amxx ; displays time left on map ; Configuration pausecfg.amxx ; allows to pause and unpause some plugins statscfg.amxx ; allows to manage stats plugins via menu and commands ; Counter-Strike restmenu.amxx ; restrict weapons menu statsx.amxx ; stats on death or round end (CSX Module required!) miscstats.amxx ; bunch of events announcement for Counter-Strike stats_logging.amxx ; weapons stats logging (CSX Module required!) ; Enable to use AMX Mod plugins ;amxmod_compat.amxx ; AMX Mod backwards compatibility layer ; Custom - Add 3rd party plugins here ad_menager.amxx ; Reklamy w say'u polski_cs ; Polskie napisy 'Podłożono bombe' itp. bomb_sound.amxx ; 10 sec. przed wybuchem bomby odgrywa dzwięk rs_swearfilter.amxx ; Kary za przekleństwa admin_spec_esp.amxx ; Symuluje WH u admina backweapons.amxx ; Bronie na plecach ;mini_bans.amxx ; Powód przy banowaniu (kto, na ile itp.) dał bana slots_reservation.amxx ; Rezerwacja slota dla admina unlimited_money.amxx ; Nieograniczona ilość kasy ;GHW_Disco.amxx ; Dyskoteka na serwerze, migaja swiatla ;std_admin_color_chat.amxx ; admin w say'u ma zielony nick statsx.amxx ; Nowy wygląd statystyk ;grenade_trail.amxx ; Zostawia smuge po rzuconym granacie ;timeprojector.amxx ; Pokazuje timleft i nextmap interp.amxx ; Wymusza ex_interp 0.01 u wszystkich ghw_red_bull.amxx ; Wyzej skaczesz, szybciej biegasz /redbull kupujesz red bull'a c4timer.amxx ; Pokazuje czas do wybuchu bomby runplanting.amxx ; Bieganie podczas podkladania bomby time_to_defuse.amxx ; Pokazuje nam czy rozbroimy bombe /defusemode puke.amxx ; Wymiotowanie na martwe ciało amx_piss.amxx ; Sikanie na martwe ciało do_you_hear.amxx ; Bicie serca przy malj ilosci hp admin_ammo.amxx ; Admin moze dac nieograniczona amunicje grenade_sack-0.4.1.amxx ; Mozna kupi 3he, 3fb i 3smoke breakable_doors.amxx ; HE rozwala drzwi adminlisten.amxx ; Admin widzi wszystkie rozmowy w say'u ;bulletdamage.amxx ; Pokazuje ile hp odebrales graczowi ;speclist.amxx ; Player widzi kto go obserwuje custom_radio.amxx ; Polskie radio (FUN) powitanie.amxx ; Plugin wita graczy w say'u ;skillglow.amxx ; Gracze swieca na rozne kolory (w zaleznosci od statow) sillyc4.amxx ; Podkladanie paki na scianach head_splash.amxx ; Jak skaczesz graczowi na glowe zabiera mu hp Allow_round_finish.amxx ; Ukonczenie rundy pomimo koncowi mapy ;adminchceck.amxx ; Lista adminow ON-LINE weaponicon.amxx ; Pokazuje ikone broni jaka aktualnie niesiemy join_leave.amxx ; Pokazuje kto wchodzi i kto wychodzi z serwera GHW_Floating_Weapons.amxx ; Lewitujaca broń public_rules.amxx ut_killstreak_adv.amxx parachute.amxx ;rr.amxx amx_banconfig.amxx ruletka.amxx ranga.amxx amx_ip.amxx Galileo.amxx public_rules.amxx bulletdamage.amxx ruletka3.0.amxx amx_super.amxx amx_super_nospeed.amxx amx_heconc.amxx automaticknifeduel.amxx admin_gag.amxx colored_flashbangs.amxx wof.amxx ;VIP.amxx ultimate_ss.amxx ad_manager.amxx ;VIPpart1.amxx ;VIPpart2.amxx prometheus.amxx showip_480.amxx hpk.amxx admin_freelook.amxx // END! NARESZCIE!
proszę O ODPOWIEDZI!!!
PePi
26.09.2010
no ale chodzi oto ze gra...
zapraszalem nawet specjalnie kolegow wpisywalem i dalej nic..
zapraszalem nawet specjalnie kolegow wpisywalem i dalej nic..

grankee
27.09.2010
amx_rcon addip <czas> <ip>
lub
amx_rcon banid <id> <czas>
z tym że upewnij się czy przy banid nie jest odwrotnie tj. banid <czas> <id> bo nie pamiętam dokładnie.
lub
amx_rcon banid <id> <czas>
z tym że upewnij się czy przy banid nie jest odwrotnie tj. banid <czas> <id> bo nie pamiętam dokładnie.
GwynBleidD
29.09.2010
Kolega się nie pyta jak inaczej zbanować, tylko dlaczego komenda nie działa. Banowanie przez menu działa?
grankee
30.09.2010
Bo źle wpisujeKolega się nie pyta jak inaczej zbanować, tylko dlaczego komenda nie działa.
Bo faktycznie nie ma takiego gracza (np. pomylił i duże z l małe-w cs wyglądają identycznie)
Bo gracz niby jest, ale go nie ma (fejk tablicy wyników występujący najczęściej po wywaleniu łączącego się gracza)
Bo ma starą wersję pluginu.
Bo ma edytowaną wersję pluginu(nieumiejętnie edytowaną).
Bo ma serwer dwuprotokołowy, a w kodzie nie ma wzmianki o banowaniu na ip jeśli gracz nonsteam.
Bo zupa była za słona...
Ludzie przecież nie ma już siły się prosić o podawanie wszystkich istotnych informacji więc pomagam na tyle ile mogę mając te, które tu napisał.
Użytkownik grankee edytował ten post 30.09.2010 12:42