Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

errory w logach DiabloMod


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 25.09.2010 13:31

zrobilem reinstalke serwera Diablo bo hosting utracil dane z dysku.Wrzucilem spowrotem all kopie i od tego momentu mam jakieś errory w logach a co gorsza serwer od czasu do czasu crashuje.

Wersja Diablo jest z nowymi klasami oraz przedmioty wypadają z zabitego,ktore można podnieść oraz są widoczne nazwy item najeżdżając celownikiem i z tym jest chyba ten błąd związany.

W amxstudio błędu mi nie pokazuje ale coś jest jednak źle i poradzić sobie nie mogę.

log:

[code=auto:0]L 09/25/2010 - 00:02:10: [CSTRIKE] Player out of range (0)
L 09/25/2010 - 00:02:10: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "Diablo200.amxx")
L 09/25/2010 - 00:02:10: [AMXX] Run time error 10: native error (native "cs_get_user_money")
L 09/25/2010 - 00:02:10: [AMXX]    [0] Diablo200.sma::add_respawn_bonus (line 4463)
L 09/25/2010 - 00:02:10: [AMXX]    [1] Diablo200.sma::add_respawn_bonus (line 4440)
L 09/25/2010 - 00:02:14: [FAKEMETA] Invalid entity
L 09/25/2010 - 00:02:14: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "Diablo200.amxx")
L 09/25/2010 - 00:02:14: [AMXX] Run time error 10: native error (native "pev")
L 09/25/2010 - 00:02:14: [AMXX]    [0] Diablo200.sma::fwd_touch (line 9455)
/code]


Tak to wyglada w tych liniach (line 4463), (line 4440) :

Dołączona grafika

oraz  (line 9455)

Dołączona grafika

Czy ktoś widzi tu jakieś złe wpisy?? I pomoze to naprawić?

#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 25.09.2010 14:50

w 1 i 2 zrób instrukcję sprawdzającą czy gracz jest połączony (is_user_connected()) i żywy (is_user_alive())
a co do 3 dodaj warunek sprawdzający czy byt jest taki byt np: pev_valid(ent)
  • +
  • -
  • 1

#3 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 26.09.2010 07:00

Ok jak zmienie to później napiszę czy jest dobrze .

Teraz i tak dodaje Ci rep.Dzięki.




Ok zadzialało .


Errory znikły .

Dzięki.

Temat mozna zamknąć.


Użytkownik Tiger_pl edytował ten post 29.09.2010 14:26





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych