Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pytanko COD


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OnlyDiabloMod

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:141
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 22.09.2010 20:34

Witam mam do was pytanie jak zrobić w call of duty kase co wysysała by X hp i przedmiot? widzialem chyba już taki temat ale nie mogę znaleść.

Takie coś zadziała?

public add_vampire_bonus(id,damage,attacker_id)
{
if (player_b_vampire[attacker_id] > 0 || klasa_gracza[attacker_id] == NazwaKlasy)
{
new bonus
if(klasa_gracza[attacker_id] == NazwaKlasy)
bonus = random_num(0, 12)
else if(player_b_vampire[attacker_id] > 0)
bonus = player_b_vampire[attacker_id]
change_health(attacker_id, bonus, 0, "")
}
}



Oraz drugie pytanie jak dodać przedmiot który leczy X hp co 3 sekundy?

Użytkownik OnlyDiabloMod edytował ten post 22.09.2010 20:37

  • +
  • -
  • 0
Moja sieć serwerów: CS-Budowlani.pl

#2 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 22.09.2010 20:51

Nie to nie zadziala.... Kopiuj wklej z diablo moda >_<



A co do HP co 3 sec to lap:
Zrobilem to o nazwie marycha, poniewaz komus juz takie cos robilem i on chcial na maryche, zmien sobie jak chcesz.
Pod:

#define ZADANIE_WYSZKOLENIE_SANITARNE 736


Dajesz:

#define ZADANIE_MARYCHA 736 // Liczby nie jestem pewien


W public client_connect(id):
Pod:
        remove_task(id+ZADANIE_WYSZKOLENIE_SANITARNE);


To:

remove_task(id+ZADANIE_MARYCHA);


W public client_disconnect(id)
Pod:

remove_task(id+ZADANIE_WYSZKOLENIE_SANITARNE);


To:

remove_task(id+ZADANIE_MARYCHA);



Robisz:

public Marycha(id)
{
        id -= ZADANIE_WYSZKOLENIE_SANITARNE;
        if(informacje_przedmiotu_gracza[id][0] != 16)
                return PLUGIN_CONTINUE;
        set_task(3.0, "Marycha", id+ZADANIE_MARYCHA);
        if(!is_user_alive(id))
                return PLUGIN_CONTINUE;
        new health = get_user_health(id);
        new new_health = (health+XX<maksymalne_zdrowie_gracza[id])?health+XX:maksymalne_zdrowie_gracza[id]; // Gdzie XX Daj tyle ile ma leczyc.
        set_user_health(id, new_health);
        return PLUGIN_CONTINUE;
}


W DajPrzedmiot:

                case X: // W miejsce X twoj case !!
                {
                        set_task(3.0, "WyszkolenieSanitarne", id+ZADANIE_MARYCHA);
                }

Edit: Za wczesnie dalem /code

Użytkownik Pawex edytował ten post 22.09.2010 20:52

  • +
  • -
  • 1

#3 OnlyDiabloMod

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:141
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 22.09.2010 22:18

Ok dzięki, a jak zamienić to na coda?
bo przy

change_health(attacker_id, bonus, 0, "")

wystepuje mi blad ze nie zna change_health, to moje pytanie brzmi czym to zastąpić w call of duty?
  • +
  • -
  • 0
Moja sieć serwerów: CS-Budowlani.pl

#4 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 22.09.2010 22:31

|| klasa_gracza[attacker_id]
To powinno wygladac tak:
&& klasa_gracza[id]

Ten kod tak ogolnie to nie zadziala... Bo jak ma klase to da bonus, a jak jej nie ma to da bonus, tylko ze bonus bedzie wynosil 0 wiec, bedzie false i nic z tego nie wyjdze...

Zastap to tym:
set_user_health(id, new_health);

Tylko zdefiniuj gdzies wczesniej w bloku instrukcji:
new health = get_user_health(id);

2 Plusiki sie naleza :P

Użytkownik Pawex edytował ten post 22.09.2010 22:35

  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych