[QTM COD:MW Mod] Kilka komend
Boss1234
09.10.2010
Ja wam powiem jak macie to zrobić.Wrzućcie to co napisane jest w pierwszym poście.W miejsce ADMIN_KICK wrzućcie dowolną flagę, ale nie samą literkę.Tylko pełną nazwę musicie wrzucić i to z dużych liter(admin kick odpowiada fladze "c").I to wszystko macie wrzucić do pliku QTM_CodMod.sma
Następnie jak już to zrobicie to musicie skompilować to do rozszerzenia .amxx, tym programem [warn="Abes Mapper"]Upewnij się że tekst/kod który dodajesz nie ma w sobie adresów do konkurencyjnych for.[/warn]
Następnie jak już skompilujecie ten plik .sma i powstania .amxx to pobieracie go na dysk.Gdy to zrobicie, to wrzucacie go /cstrike/addons/amxmodx/plugins
Oczywiście ta nazwa pliku ma mieć nazwę QTM_CodMod.amxx
Gdy to już zrobicie i zrestartujecie serwer, to musicie wejść tylko na serwer.W konsoli wpisujecie cod_addlvl nick poziom
Np. cod_addlvl Kowalski 5
Miałem z tym sporo problemów, ale w końcu się dowiedziałem, i chciałem z wami się tym podzielić.
Poradnik opisany w 1 poście jest nie jasny dla nowicjusza, gdyż sam nie wiedziałem o co w tym biega.
Proponuje, żeby jakiś moderator to poprawił.
Użytkownik Knopers edytował ten post 01.11.2010 08:38
Następnie jak już to zrobicie to musicie skompilować to do rozszerzenia .amxx, tym programem [warn="Abes Mapper"]Upewnij się że tekst/kod który dodajesz nie ma w sobie adresów do konkurencyjnych for.[/warn]
Następnie jak już skompilujecie ten plik .sma i powstania .amxx to pobieracie go na dysk.Gdy to zrobicie, to wrzucacie go /cstrike/addons/amxmodx/plugins
Oczywiście ta nazwa pliku ma mieć nazwę QTM_CodMod.amxx
Gdy to już zrobicie i zrestartujecie serwer, to musicie wejść tylko na serwer.W konsoli wpisujecie cod_addlvl nick poziom
Np. cod_addlvl Kowalski 5
Miałem z tym sporo problemów, ale w końcu się dowiedziałem, i chciałem z wami się tym podzielić.
Poradnik opisany w 1 poście jest nie jasny dla nowicjusza, gdyż sam nie wiedziałem o co w tym biega.
Proponuje, żeby jakiś moderator to poprawił.
Użytkownik Knopers edytował ten post 01.11.2010 08:38
camilost
09.10.2010
Od flag adminów masz osobny temat. Nie ma co poprawiać, bo skoro umiesz dokleić to i poszukać by wypadało na forum.
Jasno napisałem wszędzie ADMIN_KICK - "Gdzie ADMIN_KICK to flaga jaką gracz musi posiadać, aby użyć komendy."
Jasno napisałem wszędzie ADMIN_KICK - "Gdzie ADMIN_KICK to flaga jaką gracz musi posiadać, aby użyć komendy."
Larmoire
10.10.2010
E a jak jest to wytrzymałość itemów to jaka jest podstawowa ? Pomoże ktoś zmienić np. z 100 na 150 i że po dedzie z HS zabiera 20 a nie 10 za deda . Poleci plusik.
Krejzol
17.10.2010
A jak to działa? Dodaje do wszystkich klas czy jak? Jak ustawić żeby danej klasie dodawało?
camilost
17.10.2010
To co Ty chcesz to już musi być dobrze zrobione pod nvault (najlepiej jakieś czyste) bo na nowym to byś sobie jeszcze przy błędnym kodzie popsuł ; p
WczytajDane i ZapiszDane - na to patrz ; ]
WczytajDane i ZapiszDane - na to patrz ; ]
Mr. MaTTeO
30.10.2010
Nie wiem dlaczego ale mi to nie działa. Przy kompilacji nie ma problemów. Jednak gdy w konsoli wpisze np.: cod_addlvl Infores 5
Wyskakuje komunikat:
Unknown command: cod_addlv
Co zrobić ?
PS . Załączam plik .sma
Wyskakuje komunikat:
Co zrobić ?
PS . Załączam plik .sma
Załączone pliki
NesquiK
30.10.2010
"2. Szukamy w public plugin_init()"
Gdzie mogę znaleźc public plugin_int w jakim pliku to jest?
Gdzie mogę znaleźc public plugin_int w jakim pliku to jest?
Mr. MaTTeO
31.10.2010
Nie wiem dlaczego ale mi to nie działa. Przy kompilacji nie ma problemów. Jednak gdy w konsoli wpisze np.: cod_addlvl Infores 5
Wyskakuje komunikat:
Co zrobić ?
camilost
Możesz pomóc ?
camilost
31.10.2010
Możliwości:
- Coś źle wpisałeś
- Nie zarejestrowałeś komendy w plugin_init : )
- Coś źle wpisałeś
NesquiK
31.10.2010
Mam ten sam problem co kolega wyżej pisze,że nie ma takiej komendy. DLatego pytam gdzie znajdę plik plugin_init chodzi tu o plugin.ini ? czy jak?
Mr. MaTTeO
31.10.2010
Możliwości:
- Coś źle wpisałeś
Dodalem na pewno. Jednak jesli daje:
register_concmd("cod_addlvl", "cmd_addlvl", ADMIN_KICK, "<name> <lvl to add>");
register_concmd("cod_remlvl", "cmd_remlvl", ADMIN_KICK, "<name> <lvl to remove>");
Po tym:
register_concmd("cod_setlvl", "cmd_setlvl", ADMIN_KICK, "<name> <level>");Jest blad przy kompilacji. Pisze: ...... loose indentation
A gdy dam to nad tym kodem to nie ma tego bledu, ale dalej nie dziala dodawanie lvli i w konsoli pisze : unknow command: cod_addlvl !
Co robic? A nie da sie do tego osobny plugin napisac?
camilost
31.10.2010
Zrobisz sobie natywy to się da. ;]
A dodaje level czy tylko Ci pisze tak i nie dodaje?
Ustaw sobie jakiś prosty nick i sprawdź. A jeśli dalej nie to może dasz SMA? Czarować nie potrafimy.
I jeśli pisze warning: loose indentation, to pisze warning, a nie error(błąd).
Ustaw sobie jakiś prosty nick i sprawdź. A jeśli dalej nie to może dasz SMA? Czarować nie potrafimy.
Mr. MaTTeO
31.10.2010
Zrobisz sobie natywy to się da. ;]
Co to ya natywy ??
Nie dodaje lvli w ogóle.
.sma jest w moim 1 poscie wyzej.
*** EDIT:
Tamto .sma jest złe. Sorry.
Tutaj dodaje nowe.
Załączone pliki
Użytkownik Mr. MaTTeO edytował ten post 31.10.2010 12:46
NesquiK
31.10.2010
Może ktoś to mi ustawic? chodzi o to by działała ta komenda cod_setlvl
Nagrodzę pochwałkami
Użytkownik NesquiK edytował ten post 31.10.2010 18:51
Nagrodzę pochwałkami
Załączone pliki
Użytkownik NesquiK edytował ten post 31.10.2010 18:51
camilost
31.10.2010
Mr. MaTTeO:
QTM_CodMod.sma 51,87 KB
82 Ilość pobrań
Tam wszystko git, masz flagę odpowiednią i czy wogóle. kompilujesz i wgrywasz z compiled/ plik .amxx? =,=
NesquiK:
QTM_CodMod (1).sma 48,94 KB
61 Ilość pobrań
QTM_CodMod.sma 51,87 KB
82 Ilość pobrańTam wszystko git, masz flagę odpowiednią i czy wogóle. kompilujesz i wgrywasz z compiled/ plik .amxx? =,=
NesquiK:
QTM_CodMod (1).sma 48,94 KB
61 Ilość pobrań
Mr. MaTTeO
31.10.2010
**camilost
No oczywiście że tak -.-
Przecież ogarniam to już troche...
Zaraz zobacze czy działa.
No oczywiście że tak -.-
Przecież ogarniam to już troche...
Zaraz zobacze czy działa.