Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

program do tworzenia modeli?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mesh

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 17.09.2010 09:14

witam

znacie moze jakis program do tworzenia modeli w counter strike glownie chodzi mi o taki model jak rpgrocket ktory jest uzyty w fireballu.. chcial bym sie pobawic

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 17.09.2010 09:47

MilkShape 3D
  • +
  • -
  • 1

#3 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.09.2010 10:30

3ds max
  • +
  • -
  • 2

#4 Mesh

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 17.09.2010 10:33

zanim przeczytalem ta odpowiedz znalazlem cos takiego jak "HL_Model_Viewer" odtworzylem rpgrocket.mdl i tam byla rakieta a nie tak jak w diablo ta kula ;/ ale przerobilem w tym programie na czarno wrzucilem z nadzieja ze bedzie dzialac lecz kula nadal jest biala... nie wiem czy ogarne ten milkshape 3d ;-D

#5 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 17.09.2010 10:36

HLMV możesz zmienić najwyżej teksturkę.

Milkshape'em tworzysz modele od podstaw.

Wszystko wymaga tekstur o odpowiednich parametrach itd :/
  • +
  • -
  • 0

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.09.2010 10:58

512x512 max bmp kolor indeksowany
  • +
  • -
  • 0

#7 Mesh

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 17.09.2010 11:09

Tak Pavulon ale ja tylko otworzylem to rpgrocket i tam jest zakladka textures i exportujesz 2 grafiki .bmp otworzylem w gimpie i zmienilem kolor na czarno i zapisalem i importuj i zapisalem jako nowy model podmienilem w skrypcie i nadal bylo na bialo :(

#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.09.2010 13:08

bo fireball to nie tylko model :D
warunek który masz w podpisie nic nie oznacza :F prawie zawsze będzie true :D (tylko dal intelligence = 1 bedzię false )
  • +
  • -
  • 0

#9 Mesh

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 18.09.2010 19:32

tak nizej jest cos takiego jak write_byte itd.. liczby jak zostaly zmienione to przy wystrzale fireballa wywalalo z serwera z jakims napisaem cos tam massage a pod pod mienieniu samego sprita tez nie zmienial efektu.. moglibyscie mi jakos przyblizyc dzialanie fireballa w diablo ?

Dodano 19 wrzesień 2010 - 18:16:
refresh

#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 19.09.2010 20:01

write_byte nikt ci nie kazal ruszac wystarczylo usunac

entity_set_int(fEntity,EV_INT_effects,64)

public item_fireball(id)
{
	if (fired[id] > 0)
	{
		hudmsg(id,2.0,"Ognistej kuli mozesz uzyc raz na runde!")
		return PLUGIN_HANDLED
	}
	
	if (fired[id] == 0 && is_user_alive(id) == 1)
	{
		fired[id] = 1
		new Float:vOrigin[3]
		new fEntity
		entity_get_vector(id,EV_VEC_origin, vOrigin) // pobranie wspolrzednych gracza
		fEntity = create_entity("info_target") //tworzenie entu
		entity_set_model(fEntity, "models/rpgrocket.mdl") // nadanie modelu
		entity_set_origin(fEntity, vOrigin) // ustawienie wspolrzednych entowi
		entity_set_int(fEntity,EV_INT_effects,64) // efekty w tym wypadku poswiata
		entity_set_string(fEntity,EV_SZ_classname,"fireball") // ustawienie klasy czyli czegos w rodzaju identyfikatora
		entity_set_int(fEntity, EV_INT_solid, SOLID_BBOX) // ustawienie "solidnosci" bytowi czyli ze bedzie kolidowal z entami innymi w tym z graczami i scianami
		entity_set_int(fEntity,EV_INT_movetype,5) // ustawienie typu poruszania 
		entity_set_edict(fEntity,EV_ENT_owner,id) // ustawienie "wlasciciela/rodzica" bytu czyli osoby na rzecz ktorej zostal on stworzony
		
		
		
		//Send forward
		new Float:fl_iNewVelocity[3]
		VelocityByAim(id, 500, fl_iNewVelocity)  // utworzenie wektora w kierunku gdzie patrzy gracz wartosc wektora to 500 (predkosc)
		entity_set_vector(fEntity, EV_VEC_velocity, fl_iNewVelocity) // nadanie predkosci wzgl wektora
		
		
		message_begin(MSG_BROADCAST, SVC_TEMPENTITY)  // caly ten message odpowiada za slad po fireballu
		write_byte(22) 
		write_short(fEntity)  // id sledzonego bytu
		write_short(sprite_beam)  // wskaznik do sprita
		write_byte(45) 
		write_byte(4) // szerokosc
		write_byte(255) //red
		write_byte(0) //green
		write_byte(0)  //blue
		write_byte(25) // jasnosc
		message_end() 
	}	
	return PLUGIN_HANDLED
}




no to teraz wiecie jak jest zbudowany fireball
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 Mesh

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 19.09.2010 21:49

aha teraz rozumiem wielkie dzięki czyli jak wyrzuce
entity_set_int(fEntity,EV_INT_effects,64)

to nie bedzie poswiaty tylko sam ten model
czy ta liczba 64 jest przypadkowa czy gdzies w kodzie jest okreslenie "barwy poswiaty"

Dodano 19 wrzesień 2010 - 22:09:
w kodzie
entity_set_int(Ent, EV_INT_effects, 2)
wystepuje to tylko 2x w item_fireball i command_knife
czyli jak mam rozumiec co okresla liczba po przecinku?? i przechodzac do sedna tematu idzie jakos zmienic kolor tego fireballa?

Dodano 21 wrzesień 2010 - 14:56:
refresh




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych