Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[CoD] Takie pytanie.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.09.2010 17:59

Witam. Mam takie pytanie. Czy jet możliwość zrobienia takiego czegoś xD że np. dana flaga , jak ktoś posiada tą flage to dostaje np. jakoś broń i ma podwójny exp i takie inne różne bajery?
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#2 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 04.09.2010 18:06

Tak, idzie tak zrobić wystarczy:

if(get_user_flags(id) & ADMIN_BAN)
costam += iles*2
else
costam += iles

  • +
  • -
  • 2

#3 ric0

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.09.2010 18:09

Oks. Sprawdzę to .
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#4 KSC21

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:127
  • GG:
  • Lokalizacja:Rawa Maz
Offline

Napisano 04.09.2010 18:21

W sumie, to na tym działa klasa premium xD
Robisz klasę premium, dodajesz do niej "bajery", potem odpowiednią flagę, sprzedajesz klasę premium i wsio git :D
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na mój serwer CS 1.6 COD MOD 4001 LvL SZYBKI EXP
Dołączona grafika
IP: 91.210.130.90:27067

#5 ric0

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.09.2010 18:34

Ale ja chce tylko żeby na każdej klasie były te bajery ^^
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#6 KSC21

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:127
  • GG:
  • Lokalizacja:Rawa Maz
Offline

Napisano 04.09.2010 18:36

To dodajesz swoje "bajery" do każdej klasy.. Co za problem? :D
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na mój serwer CS 1.6 COD MOD 4001 LvL SZYBKI EXP
Dołączona grafika
IP: 91.210.130.90:27067

#7 ric0

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 04.09.2010 18:38

Dobra ja chce to po swojemu zrobić. Bo co to za gra że każdy ma podwójne doświadczenie na każdej klasie . Ja chce żeby tylko osoba z daną flagą miała te bajery. Takie coś jak by VIP ;d
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#8 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 05.09.2010 12:50

public Damage(id)
To:
if(get_user_team(id) != get_user_team(attacker))
	{
		while(damage>20)
		{
			damage-=20;
			doswiadczenie_gracza[attacker]++;
		}
	}
Na to:
if(get_user_team(id) != get_user_team(attacker))
	{
		while(damage>20)
		{
			damage-=20;
			if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
				doswiadczenie_gracza[attacker] += 2;
			else
				doswiadczenie_gracza[attacker]++;
		}
	}

public Death()
To:
nowe_doswiadczenie += doswiadczenia_za_zabojstwo;
Na to:
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
			nowe_doswiadczenie += doswiadczenia_za_zabojstwo*2;
		else
			nowe_doswiadczenie += doswiadczenia_za_zabojstwo;

public BombaPodlozona()
To:
doswiadczenie_gracza[podkladajacy] += doswiadczenie_za_bombe;
Na to:
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
			doswiadczenie_gracza[podkladajacy] += doswiadczenie_za_bombe*2;
		else
			doswiadczenie_gracza[podkladajacy] += doswiadczenie_za_bombe;

To:
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenia_za_zabojstwo;
Na to:
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
					doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenia_za_zabojstwo*2;
				else
					doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenia_za_zabojstwo;

public BombaRozbrojona()
To:
doswiadczenie_gracza[rozbrajajacy] += doswiadczenie_za_bombe;
Na to:
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
			doswiadczenie_gracza[rozbrajajacy] += doswiadczenie_za_bombe*2;
		else
			doswiadczenie_gracza[rozbrajajacy] += doswiadczenie_za_bombe;

To:
doswiadczenie_gracza[id]+= doswiadczenia_za_zabojstwo;
Na to:
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
					doswiadczenie_gracza[id]+= doswiadczenia_za_zabojstwo*2;
				else
					doswiadczenie_gracza[id]+= doswiadczenia_za_zabojstwo;

  • +
  • -
  • 3

#9 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.09.2010 15:23

Na to:

if(get_user_team(id) != get_user_team(attacker))
{
while(damage>20)
{
damage-=20;
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
doswiadczenie_gracza[attacker] += 2;
else
doswiadczenie_gracza[attacker]++;
}
}


Czy to przypadkiem nie zrobi ze bedzie o 2 expa wiecej, a nie 2x wiecej expa? (Nie znam sie za bardzo ale tak mi sie zdaje :o)

Zdaje mi sie ze powinno byc tak :
doswiadczenie_gracza[attacker] += *2;

Użytkownik Pawex edytował ten post 05.09.2010 15:28

  • +
  • -
  • 0

#10 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 05.09.2010 15:50

Sobie przetestuj i policz...
+1 EXP a +2 EXP to chyba jest *2 -,-

Matematykę to chyba każdy w szkole ma? : ]
  • +
  • -
  • 2

#11 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.09.2010 16:48

No z maty to mam 5, ale jestem nowy i nie jarze tego :o Myslalem ze to doda 2 expa a to zrobi ze go podwoi. dzięki za wytlumaczenie
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych