Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Problem ze statystykami (AMXX na dedyku)
Temat rozp. Abdef, 12.10.2008 11:20
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.10.2008 11:20
Witam.
Mam problem ze statystykami na moim serverze dedykowanym.
Na serverze nie działają statystyki. Mam zainstalowanego amxx'a 1.75a.
Żadna z komend typu /top15, /me czy /rank nie działa.
Próbowałem już zmienić to w ustawieniach, jednak kiedy wchodze do panelu przez komednę amx_statscfgmenu, pojawia się napis: "Stats plugins are not installed ont this server", a do wyboru pozostaje mi tylko 8. Save configuration i 0. Exit. Sprawdzałem w folderze amxmodx/plugins/ i znajduje się tam plik statscfg.amxx, jest także dopisany w configs/plugins więc nie wiem w czym tkwi problem.
Czy któs mógł by mi pomóc?
Mam problem ze statystykami na moim serverze dedykowanym.
Na serverze nie działają statystyki. Mam zainstalowanego amxx'a 1.75a.
Żadna z komend typu /top15, /me czy /rank nie działa.
Próbowałem już zmienić to w ustawieniach, jednak kiedy wchodze do panelu przez komednę amx_statscfgmenu, pojawia się napis: "Stats plugins are not installed ont this server", a do wyboru pozostaje mi tylko 8. Save configuration i 0. Exit. Sprawdzałem w folderze amxmodx/plugins/ i znajduje się tam plik statscfg.amxx, jest także dopisany w configs/plugins więc nie wiem w czym tkwi problem.
Czy któs mógł by mi pomóc?
Gość__*
Napisano 12.10.2008 11:29
Mój problem jest o tyle dziwny że w amxx.cfg nie mam tej linijki:
w plugins.ini także nie miałem tej linijki:
Dopisałem je jednak ale nie pomogło.. Ciągle to samo.
// Rank mode
// 0 - by nick
// 1 - by authid
// 2 - by ip
csstats_rank 1
w plugins.ini także nie miałem tej linijki:
statsx.amxx
Dopisałem je jednak ale nie pomogło.. Ciągle to samo.
Gość__*
Napisano 12.10.2008 11:33
Abdef, weź włącz wszystko przez amxmodmenu ( jak nie masz całego menu zobacz czy masz pełne flagi ). Warto też zobaczyć logi serwera.
Napisano 12.10.2008 11:36
Włączyłem wszystko przez amxmodmenu, wchodzę w 9. more i 5. stats czy jakoś tak i tam mi wywala że nie mam zainstalowanych pluginów od statów które mam!
Mam wszystkie flagi.
Mam wszystkie flagi.
Napisano 12.10.2008 11:36
Zobacz, czy w katalogu plugins masz plik
statsx.amxxJak nie masz, to radziłbym zmienić amx. Nie wiadomo czego jeszcze tam brakuje.
Napisano 12.10.2008 11:38
Nie mam tego pliku, czy to znaczy że mam usunąć amxa i zainstalować jakiś nowszy?
Jaką wersję polecasz żeby wszystko w niej było?

Napisano 12.10.2008 11:46
AMXX v. 1.80 (czy coś koło tego)
Gość__*
Napisano 12.10.2008 12:00
Oczywiście stare wersje AMXX'a nie mają wszystkiego co obecne. Ściągnij sobie: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2607Nie mam tego pliku, czy to znaczy że mam usunąć amxa i zainstalować jakiś nowszy?
Napisano 12.10.2008 12:22
No, zainstalowałem amxxa 1.80 ale też nie było w nim statsx.amxx.
Wreszcie sięgnąłem po link który podał kur3k, ściągnąłem "czystego amxxa", przerzuciłem wszystkie pluginy i działa !
Dzięki wszystkim za zaangażowanie, a w szczególności kur3k'owi
Wreszcie sięgnąłem po link który podał kur3k, ściągnąłem "czystego amxxa", przerzuciłem wszystkie pluginy i działa !

Dzięki wszystkim za zaangażowanie, a w szczególności kur3k'owi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych