Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Sprawdzenie kodu :)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 27.08.2010 12:06

Witam, chciałbym, aby ktoś sprawdził mi kod, myślę że jest dobrze lecz pierw chcę być przekonany że jest dobrze w 100%


case 5:
{
new koszt = 5000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kase;
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 %i^x01 Doswiadczenia", doswiadczenie_za_kase);
switch(doswiadczenie_za_kase){
case 1:{
doswiadczenie_za_kase = 200
}
case 2:{
doswiadczenie_za_kase = 400
}
case 3:{
doswiadczenie_za_kase = 450
}
case 4:{
doswiadczenie_za_kase = 1
}
}
SprawdzPoziom(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
case 6:
{
new koszt = 10000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kasez;
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 %i^x01 Doswiadczenia", doswiadczenie_za_kasez);
switch(doswiadczenie_za_kasez){
case 1:{
doswiadczenie_za_kasez = 670
}
case 2:{
doswiadczenie_za_kasez = 1000
}
case 3:{
doswiadczenie_za_kasez= 550
}
case 4:{
doswiadczenie_za_kasez = 50
}
case 5:{
doswiadczenie_za_kasez = 1400
}
}
SprawdzPoziom(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 27.08.2010 12:11

switcha popraw bo jak raz przypiszesz tam np 400 to potem nie dostanie xp najlepiej zrob new zmienna i jesli tam miala byc losowa wartosc xp to daj switch(random_num(1,4)) i to powinno byc przed kupieniem bo inaczej gracz kupi dostanie xp ale dostaje zla wartosc dopiero next time dostanie tyle ile powinien dostac
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Kusek

    z Wikipedii

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 27.08.2010 12:33

czyli
public doswiadczenie_za_kase(){
switch(random_num(1,4)){
case 1:{
doswiadczenie_za_kase = 200
}
case 2:{
doswiadczenie_za_kase = 400
}
case 3:{
doswiadczenie_za_kase = 450
}
case 4:{
doswiadczenie_za_kase = 1
}
}
}

a potem
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kase;
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 %i^x01 Doswiadczenia", doswiadczenie_za_kase());
SprawdzPoziom(id);
}

o tak??
  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 27.08.2010 13:00

raczej chodzilo mi o przeniesienia switcha na gore tylko :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 Kusek

    z Wikipedii

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 27.08.2010 13:06

to ??
case 5:
{
new koszt = 5000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kase;
switch(doswiadczenie_za_kase){
case 1:{
doswiadczenie_za_kase = 200
}
case 2:{
doswiadczenie_za_kase = 400
}
case 3:{
doswiadczenie_za_kase = 450
}
case 4:{
doswiadczenie_za_kase = 1
}
}
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 %i^x01 Doswiadczenia", doswiadczenie_za_kase);
SprawdzPoziom(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

czy to??

case 5:
{
new koszt = 5000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kase;
switch(random_num(1,4)){
case 1:{
doswiadczenie_za_kase = 200
}
case 2:{
doswiadczenie_za_kase = 400
}
case 3:{
doswiadczenie_za_kase = 450
}
case 4:{
doswiadczenie_za_kase = 1
}
}
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 %i^x01 Doswiadczenia", doswiadczenie_za_kase);
SprawdzPoziom(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}



można zamknąć

Użytkownik Frajer edytował ten post 27.08.2010 14:23

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych