Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak dodać kalse bez resetu sql?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 reklama*-Cs.Pl

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2010 12:38

Witam!

mam pytanie: Jak dodać kalse bez resetu sql?

Proszę o szczegułową instrukcję.

#2 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 23.08.2010 12:50

[5.9l] Nowa klasa bez resetu exp (SQL) - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#3 reklama*-Cs.Pl

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2010 18:10

INSERT IGNORE INTO *TABELA_DIABLO* (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, *NUMER_NOWEJ_KLASY*, *LEVEL_NOWEJ_KLASY*, *EXP_NOWEJ_KLASY* FROM *TABELA_DIABLO* GROUP BY *RODZAJ_ZAPISU* HAVING MAX(klasa)<*NUMER_NOWEJ_KLASY*;


W miejsce wartości pomiędzy gwiazdkami w stawiamy odpowiednie wartości
*TABELA_DIABLO* -> standardowo dbmod_tablet
*NUMER_NOWEJ_KLASY* -> np 9 (standardowo jest 8 klas)
*LEVEL_NOWEJ_KLASY* -> lvl nowych graczy (czyli 0 czy tam 1 na początek)
*EXP_NOWEJ_KLASY* -> exp nowych graczy (zależy lvl'a, 0 na początek może być)
*RODZAJ_ZAPISU* -> nick, ip lub sid

czyli np:
INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1 FROM dbmod_tablet GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<9;

W przypadku zapisu na nick doda wszystkim(którzy jej nie mają) klasę z numerem 9, lvl 1 i exp 1 w tabeli dbmod_tablet

Zapytanie to należy wysłać do bazy danych korzystając np. z phpMyAdmin'a.



Nie kapuję tego. Gdzie znaleść te INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet

#4 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 23.08.2010 18:21

phpmyadmin u góry SQL i tam wklejasz już przerobione :)
  • +
  • -
  • 0

#5 reklama*-Cs.Pl

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2010 18:25

phpmyadmin u góry SQL i tam wklejasz już przerobione :)



czyli jak chce m dodac 16 klase to pisze tak:

INSERT IGNORE INTO dmkaczor_diablo (nick, ip, sid, level, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 15, 1, 1 FROM dmkaczor_diablo GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<15;


Nie ogarniam. Mam proźbe podam Ci nazwe tabeli a ty mi to przerobisz?

Tabela:
dmkaczor_diablo

Użytkownik daniel2a edytował ten post 23.08.2010 18:31


#6 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 23.08.2010 18:38

INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 16, 1, 1 FROM dbmod_tablet GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<16;


Tak jest dla 16 klas.

Ale to nie nazwa tabeli, tylko dostęp do PhpMyAdmin. -.-

#7 reklama*-Cs.Pl

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2010 18:51

[...] Ale to nie nazwa tabeli, tylko dostęp do PhpMyAdmin. -.-



Nie kapuje :P to nie chodzi o:

diablo_sql_host "*****"
diablo_sql_user "*****"
diablo_sql_pass "*****"
diablo_sql_database "dmkaczor_diablo"
czy o to:
diablo_sql_table "admins"


czy o calkiem inna rzecz?

Użytkownik daniel2a edytował ten post 23.08.2010 18:58


#8 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 23.08.2010 18:57

O PHPMYADMIN! Koleś! Nie zabieraj się za Diablo, Ty kompletnie nic nie ogarniasz. ; /

#9 reklama*-Cs.Pl

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 23.08.2010 19:00

O PHPMYADMIN! Koleś! Nie zabieraj się za Diablo, Ty kompletnie nic nie ogarniasz. ; /


Skoro nie rozumiem to sproboj wytlumaczyc gdzie to znależć.

Hosting: www.proserwer.pl




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych