Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

nowe efekty graficzne


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Reprezentant

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 18.08.2010 13:14

Witam.

chcialbym sie zapytac jak mozna dodac do diablo jakis efekt graficzny np z war3ft glownie chodzi mi o te kulki po uzyciu tp. w diablo moglo by wygladac tak ze np jakas klasa strzela a innemu graczowi wypadaja te kulki ;-D

18 sierpień 2010 - 14:34:

stock Create_TE_BUBBLES(start[3], end[3], height, iSprite, count, speed){
#if ADVANCED_DEBUG
writeDebugInfo("Create_TE_BUBBLES",0)
#endif

/*
Example:

g_sBubble = precache_model("sprites/bubble.spr")

new origin[3], start[3], end[3]

get_user_origin(victim, origin)

start[0] = origin[0] - 64
start[1] = origin[1] - 64
start[2] = origin[2] - 64

end[0] = origin[0] + 64
end[1] = origin[1] + 64
end[2] = origin[2] + 64

Create_TE_BUBBLES(start, end, 96, g_sBubble, 100, 8)
*/

message_begin( MSG_BROADCAST,SVC_TEMPENTITY)
write_byte( TE_BUBBLES )
write_coord( start[0] ) // start position
write_coord( start[1] )
write_coord( start[2] )
write_coord( end[0] ) // end position
write_coord( end[1] )
write_coord( end[2] )
write_coord( height ) // float height
write_short( iSprite ) // Sprite Index
write_byte( count ) // count
write_coord( speed ) // speed
message_end()
}


czy ten kod odpowiada za te kulki?

18 sierpień 2010 - 14:35:
jak dodac drugie oslepienie z innym kolorem? np na zielono ??

#2 hajtt?

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:51
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 18.08.2010 14:25

Witam.

chcialbym sie zapytac jak mozna dodac do diablo jakis efekt graficzny np z war3ft glownie chodzi mi o te kulki po uzyciu tp. w diablo moglo by wygladac tak ze np jakas klasa strzela a innemu graczowi wypadaja te kulki ;-D

18 sierpień 2010 - 14:34:


stock Create_TE_BUBBLES(start[3], end[3], height, iSprite, count, speed){
#if ADVANCED_DEBUG
writeDebugInfo("Create_TE_BUBBLES",0)
#endif

/*
Example:

g_sBubble = precache_model("sprites/bubble.spr")

new origin[3], start[3], end[3]

get_user_origin(victim, origin)

start[0] = origin[0] - 64
start[1] = origin[1] - 64
start[2] = origin[2] - 64

end[0] = origin[0] + 64
end[1] = origin[1] + 64
end[2] = origin[2] + 64

Create_TE_BUBBLES(start, end, 96, g_sBubble, 100, 8)
*/

message_begin( MSG_BROADCAST,SVC_TEMPENTITY)
write_byte( TE_BUBBLES )
write_coord( start[0] ) // start position
write_coord( start[1] )
write_coord( start[2] )
write_coord( end[0] ) // end position
write_coord( end[1] )
write_coord( end[2] )
write_coord( height ) // float height
write_short( iSprite ) // Sprite Index
write_byte( count ) // count
write_coord( speed ) // speed
message_end()
}


czy ten kod odpowiada za te kulki?

18 sierpień 2010 - 14:35:
jak dodac drugie oslepienie z innym kolorem? np na zielono ??


Nie kapuję Cię :o Jakie kulki :?
  • +
  • -
  • 0

#3 Reprezentant

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 18.08.2010 14:54

rasa human jak uzyje teleportu czyli ultimate to wyzuca takie kulki i ma oslepienie na jakis 1 sec nie grales nigdy na war3ft? a piorun orca kojarzysz? ogolnie jak cos takiego wrzucic do diablo??

#4 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 18.08.2010 15:08

tak ten stock tworzy kulki ze sprita :]

#5 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 18.08.2010 15:26

te kulki z w3c to spritetrial
#define TE_SPRITETRAIL              15       // Line of moving glow sprites with gravity, fadeout, and collisions
// write_byte(TE_SPRITETRAIL)
// write_coord(startposition.x)
// write_coord(startposition.y)
// write_coord(startposition.z)
// write_coord(endposition.x)
// write_coord(endposition.y)
// write_coord(endposition.z)
// write_short(sprite index)
// write_byte(count)
// write_byte(life in 0.1's) 
// write_byte(scale in 0.1's) 
// write_byte(velocity along vector in 10's)
// write_byte(randomness of velocity in 10's)

  • +
  • -
  • 0

#6 Reprezentant

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 18.08.2010 15:28

jak wrzucic to do diablo zeby Mag po uzyciu "E" uderzal gracza np okolo 50hp i z ofiary sypaly by sie te kulki ;>

bedzie repucik

18 sierpień 2010 - 16:33:
a i co z ta barwa oslepienia da sie zmienic ?

#7 hajtt?

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:51
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 18.08.2010 16:25

jak wrzucic to do diablo zeby Mag po uzyciu "E" uderzal gracza np okolo 50hp i z ofiary sypaly by sie te kulki ;>

bedzie repucik

18 sierpień 2010 - 16:33:
a i co z ta barwa oslepienia da sie zmienic ?


No tworzysz nową zmienną z tym co napisał R3X

Użytkownik hajtt? edytował ten post 18.08.2010 16:25

  • +
  • -
  • 0

#8 Reprezentant

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 18.08.2010 16:33

tam kazda linijka zaczyna sie od // czy to w kodzie nie jest traktowane jako komentarz ?? ale w war3ft te kulki ma gracz uzywajacy ultimate a ja chce zeby one byly uzyte na ofiarze wiec nie trzeba nic przerabiac ?? jak bys mogl napisz co gdzie wkleic bo jestem nowy i malo jeszcze z tego kumam :( bedzie repucik

#9 hajtt?

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:51
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 18.08.2010 16:35

tam kazda linijka zaczyna sie od // czy to w kodzie nie jest traktowane jako komentarz ?? ale w war3ft te kulki ma gracz uzywajacy ultimate a ja chce zeby one byly uzyte na ofiarze wiec nie trzeba nic przerabiac ?? jak bys mogl napisz co gdzie wkleic bo jestem nowy i malo jeszcze z tego kumam :( bedzie repucik


dobrze jest.

W dziale Poradniki i Łatki jest poradnik jak dodać nową moc.
  • +
  • -
  • 0

#10 Reprezentant

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 18.08.2010 16:53

mowisz o [Tutorial] Dodawnie mocy do klasy. to jest o dodaniu mocy do klasy z itemu ale na stale na przykladnie jest podwojny skok jak pamietam... w dodatku haotycznie napisane.. :/ na pewno nie chcesz reputa ;>

#11 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 18.08.2010 20:32

No co, robisz z tych informacji stocka
stock Create_TE_SPRITETRAIL(Float:fStart[3], Float:fEnd[3], sprite, count, life, scale, velocity, randomness){
	message_begin(MSG_BROADCAST, SVC_TEMPENTITY)
	write_byte(TE_SPRITETRAIL)
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[0])
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[1])
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[2])
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[0])
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[1])
	engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[2])
	write_short(sprite)
	write_byte(count)
	write_byte(life) 
	write_byte(scale) 
	write_byte(velocity)
	write_byte(randomness)
	message_end()
}


i wywołujesz
new Float:fOrigin[3], Float:fOrigin2[3];
pev(id, pev_origin, fOrigin);
pev(attacker, pev_origin, fOrigin2);
Create_TE_SPRITETRAIL(fOrigin2, fOrigin, sprite, count, life, scale, velocity, randomness);

sprite jest zwracany prze precache_model a reszta
count, life, scale, velocity, randomness
to wizualne parametry 'kulek' - ilość, długość życia, wielkość, szybkość, losowość prędkości [transwersalnej]
  • +
  • -
  • 0

#12 Reprezentant

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:w .sma
Offline

Napisano 19.08.2010 09:04

to wywolanie wrzucilem tutaj

new bool:freeze_ended
new c4state[33]
new c4bombc[33][3]
new c4fake[33]
new fired[33]
new bool:ghost_check
new ghosttime[33]
new ghoststate[33]
new Float:fOrigin[3], Float:fOrigin2[3];
pev(id, pev_origin, fOrigin);
pev(attacker, pev_origin, fOrigin2);
Create_TE_SPRITETRAIL(fOrigin2, fOrigin, sprite, count, life, scale, velocity, randomness);


 		fired[id] = 0
Float:fOrigin[id] = 0

jak widac robie na podstawie fired to jest ta kula na nozu maga
i pod funkcja tego firebola stworzylem nowa na tej podstawie

public item_kulki(id)
{
if (Float:fOrigin[id] > 0)
{
hudmsg(id,2.0,"Tej Mocy Mozesz uzyc raz na 25 sekund")
return PLUGIN_HANDLED
}

if (Float:fOrigin[id] == 0 && is_user_alive(id) == 1)
{

Float:fStart[id] = 1
stock Create_TE_SPRITETRAIL(Float:fStart[3], Float:fEnd[3], sprite, count, life, scale, velocity, randomness){
message_begin(MSG_BROADCAST, SVC_TEMPENTITY)
write_byte(TE_SPRITETRAIL)
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[0])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[1])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[2])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[0])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[1])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[2])
write_short(sprite)
write_byte(count)
write_byte(life)
write_byte(scale)
write_byte(velocity)
write_byte(randomness)
message_end()
}

}
return PLUGIN_HANDLED
}

ale to chyba bedzie mozna uzyc raz na runde skoro robilem na podstawie a zeby co 25 sekund ;>

i potem tylko dopisac jako moc klasy
			Float:fStart[id]=0
item_kulki(id)


dobrze to jest?

#13 hajtt?

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:51
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 19.08.2010 11:39

to wywolanie wrzucilem tutaj


new bool:freeze_ended
new c4state[33]
new c4bombc[33][3]
new c4fake[33]
new fired[33]
new bool:ghost_check
new ghosttime[33]
new ghoststate[33]
new Float:fOrigin[3], Float:fOrigin2[3];
pev(id, pev_origin, fOrigin);
pev(attacker, pev_origin, fOrigin2);
Create_TE_SPRITETRAIL(fOrigin2, fOrigin, sprite, count, life, scale, velocity, randomness);


 		fired[id] = 0
Float:fOrigin[id] = 0

jak widac robie na podstawie fired to jest ta kula na nozu maga
i pod funkcja tego firebola stworzylem nowa na tej podstawie

public item_kulki(id)
{
if (Float:fOrigin[id] > 0)
{
hudmsg(id,2.0,"Tej Mocy Mozesz uzyc raz na 25 sekund")
return PLUGIN_HANDLED
}

if (Float:fOrigin[id] == 0 && is_user_alive(id) == 1)
{

Float:fStart[id] = 1
stock Create_TE_SPRITETRAIL(Float:fStart[3], Float:fEnd[3], sprite, count, life, scale, velocity, randomness){
message_begin(MSG_BROADCAST, SVC_TEMPENTITY)
write_byte(TE_SPRITETRAIL)
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[0])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[1])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fStart[2])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[0])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[1])
engfunc(EngFunc_WriteCoord, fEnd[2])
write_short(sprite)
write_byte(count)
write_byte(life)
write_byte(scale)
write_byte(velocity)
write_byte(randomness)
message_end()
}

}
return PLUGIN_HANDLED
}

ale to chyba bedzie mozna uzyc raz na runde skoro robilem na podstawie a zeby co 25 sekund ;>

i potem tylko dopisac jako moc klasy
			Float:fStart[id]=0
item_kulki(id)


dobrze to jest?


ehh a zrobiles zmienna ? ; ] Czy sie myle i nie trzeba ?
coś jak player_b_vampire czzy cos.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych