Problem z AMXBANS 6.0.1 (nie widzi serwera)
berix
10.08.2010
Witam juz 2 dni nad tym się głowie co może być nie tak po zmianie adresu serwera zmieniłem także versje amxbans 6.0.1. Zdaje mi się że wszystko poprawnie zainstalowałem skonfigurowałem.
PROBLEM:
System po prostu nie chce mi banować i strona www nie widzi serwera.
Zacznijmy od początku używam amxx 1.8.1 (podobno w 6.0.1 nie trzeba mieć nowszej nieoficjalnej wersji amxx).
Skrypt www zainstalował się poprawnie bez żadnych problemów, problemy są od strony pluginu.
a) Skonfigurowałem odpowiedni sql.cfg
uruchomiłem moduł mysql
c) dałem dostęp bazy mysql dla serwera gier w DirectPanel
d) plik amxbans.cfg poprawnie się otwiera
e) do amxx.cfg dodałem jak to pisał szafran IP "adres:port"
f) tak wyglądają podstawowe pluginy w plugins.ini
Za cholerę nie wiem za co odpowiadają te pluginy amxbans_freeze.amxx oraz amxbans_flagged.amxx
g) pluginy dobrze się ładują

h) ustawiłem debug dla amxbans_main i oto logi z erroru
PROBLEM:
System po prostu nie chce mi banować i strona www nie widzi serwera.
Zacznijmy od początku używam amxx 1.8.1 (podobno w 6.0.1 nie trzeba mieć nowszej nieoficjalnej wersji amxx).
Skrypt www zainstalował się poprawnie bez żadnych problemów, problemy są od strony pluginu.
a) Skonfigurowałem odpowiedni sql.cfg
amx_sql_host "adres hosta" amx_sql_user "berix_xxx" amx_sql_pass "haslo" amx_sql_db "berix_bans" amx_sql_table "amx" amx_sql_type "mysql"
c) dałem dostęp bazy mysql dla serwera gier w DirectPanel
d) plik amxbans.cfg poprawnie się otwiera
f) tak wyglądają podstawowe pluginy w plugins.ini
; AMX Mod X plugins amxbans_core.amxx amxbans_main.amxx amxbans_freeze.amxx amxbans_flagged.amxx ; Admin Base - Always one has to be activated ;admin.amxx ; admin base (required for any admin-related) ;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx) ; Basic admincmd.amxx ; basic admin console commands adminhelp.amxx ; help command for admin console commands ;adminslots.amxx ; slot reservation multilingual.amxx ; Multi-Lingual management ; Menus menufront.amxx ; front-end for admin menus cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings) plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.) mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel) pluginmenu.amxx ; Menus for commands/cvars organized by plugin ; Chat / Messages adminchat.amxx ; console chat commands antiflood.amxx ; prevent clients from chat-flooding the server adminvote.amxx ; vote commands timeleft.amxx ; displays time left on map ; Configuration pausecfg.amxx ; allows to pause and unpause some plugins statscfg.amxx ; allows to manage stats plugins via menu and commands
Za cholerę nie wiem za co odpowiadają te pluginy amxbans_freeze.amxx oraz amxbans_flagged.amxx
g) pluginy dobrze się ładują

h) ustawiłem debug dla amxbans_main i oto logi z erroru
L 08/10/2010 - 01:52:26: [MySQL] Invalid info tuple handle: 0 L 08/10/2010 - 01:52:26: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "amxbans_main.amxx") L 08/10/2010 - 01:52:26: [AMXX] Run time error 10: native error (native "SQL_ThreadQuery") L 08/10/2010 - 01:52:26: [AMXX] [0] cmdBan.inl::cmdMenuBan (line 54) L 08/10/2010 - 01:52:26: [AMXX] [1] menu_stocks.inl::setCustomBanReason (line 264)
Szyfrant
10.08.2010
Fakt, nie trzeba, ale MUSISZ mieć wgrany moduł MYSQL z 1.8.2.
Po 1. Mój nick nie jest związany z Korkusem, który ma ponad 80 gatunków. Szyfrant nie Szafran
Po 2. Nie do amxx.cfg tylko do server.cfg
Włącz sobie, bardzo przydatne. Freeze zamraża gracza przez co nie może się ruszyć, pisać, rozmawiać przez mikro oraz świeci na czerwono ( Ustawia się za pomocą cvarów w amxbans.cfg)
Flagged natomiast uruchamia menu oznaczeń gracza. Możesz sobie oznaczyć gracza, który ma być pod obserwacją. Przydatne gdy na serwie jest dużo adminów. Admin wchodzi na serwa i na say pisze mu jaki gracz jest pod obserwacją. Może też looknąc do menu.
Portek
10.08.2010
Bug w nowej wersji, za zgłoszenie którego dostałem bana w supporcie
amxbans 6.0.1 działa na amxmodx w wersji 1.8.1 (włączając w to moduły z tejże wersji), problem leży w dość prozaicznym miejscu, zapewne wczytujesz adminów z pliku, zmieniając wczytywanie adminów na odczyt z bazy (masło maślane) problem znika i amxbans działa poprawnie.
berix
10.08.2010
taka błahostka która pomogłazapewne wczytujesz adminów z pliku, zmieniając wczytywanie adminów na odczyt z bazy (masło maślane) problem znika i amxbans działa poprawnie.
wine tu
23.08.2010
Witam.
Mam podobny problem.
Nie ma serwera gry na stronie z amxbans.
Na serwerze gry tak jakby dziala plugin, wyswietla sie kogo moge zbanowac, czas, a powod gracz sam wpisuje.
W konsoli (w grze) pokazuje sie:
Czemu czyta adminow z users.ini jak jest ustawione:
!!!POMOCY!!!
Sorki ze nie nowy temat
Użytkownik wine tu edytował ten post 23.08.2010 20:29
Mam podobny problem.
L 08/23/2010 - 20:57:50: [amxbans_core.amxx] [AMXBans] WARNING: amxbans_core.amxx should be the fist entry in your plugins.ini! L 08/23/2010 - 20:57:50: [amxbans_core.amxx] [AMXBans] WARNING: amxbans_main.amxx should be the second entry in your plugins.ini!
Nie ma serwera gry na stronie z amxbans.
Na serwerze gry tak jakby dziala plugin, wyswietla sie kogo moge zbanowac, czas, a powod gracz sam wpisuje.
W konsoli (w grze) pokazuje sie:
Nieznana komenda: amxbans_customb
Czemu czyta adminow z users.ini jak jest ustawione:
amxbans_use_admins_file "0"
!!!POMOCY!!!
Sorki ze nie nowy temat
Użytkownik wine tu edytował ten post 23.08.2010 20:29
Adminek AMXX.PL
23.08.2010
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Problem rozwiązany
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Problem rozwiązany
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL