Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Poruszanie bytem?Pytanko. Dla tego kto wie.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 26.07.2010 20:59

Siema. Chciałem się spytać kogoś czy wie jak zrobić byt w VHE by grać mógł nim poruszać tzn. Jak zrobić Autko :D
Bądź drugie pytanie jak zrobić by po upływie jakiegoś czasu plugin poruszał tym bytem coś na zasadzie BaseBulider po odliczeniu iluś sekund ściana trzymająca zombie w klatce zsuwa się w dół :] wie ktoś jak coś podobnego zrobić ^^

#2 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 26.07.2010 21:38

Bodajże był to byt:
func_vehicle

A co do drugiego to możesz zrobić multisource który uruchamia func_train(+patch_corner w jedną stronę) poprzez byt info_target.(?) Hipotetycznie powinno działać.
  • +
  • -
  • 1

#3 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 26.07.2010 23:29

Jeśli chodzi o sam kod to w pluginie do uruchamiania bytów służy dll`owe 'Use'
//FM
dllfunc(DLLFunc_Use, ent, 0);

//Engine
force_use(ent, 0);

czy to bezpośrednio użycie pociągu, mulimanagera czy multisource`a
  • +
  • -
  • 1

#4 hardbot

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 27.07.2010 08:13

Ortega dziękuję :P
R3X mógłbyś troszkę powiększyć info na ten temat bardzo proszę ;]

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 27.07.2010 09:03

po prostu uruchamiasz byt i tyle ent to id enta np. kod który uruchamia przycisk gdy wskażesz na niego i strzelisz


public client_PreThink(id){
new id2, body
get_user_aiming(id, id2, body)
new button = get_user_button(id);
new oldbutton = get_user_oldbutton(id)
if(button == IN_ATTACK && oldbutton != IN_ATTACK ){
if(id2 > 33 || id2 < 0){
new classname[32]
pev(id2,pev_classname,classname,31)
if(equal(classname,"button_target") || equal(classname,"func_button")){
dllfunc(DLLFunc_Use, id2, 0)
}
}
}
}


jeśli chodzi o taką piłkę jak na jailu to func_pushable

Użytkownik DarkGL edytował ten post 27.07.2010 09:04

  • +
  • -
  • 1

#6 verman

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:204
  • GG:
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała
Offline

Napisano 28.07.2010 21:57

Jeżeli chodzi o Base Builder. Musisz zamienic bryłę na byt ustawic func_wall" o nazwie "barrier"
  • +
  • -
  • 1

#7 hardbot

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 28.07.2010 22:41

Dziękuję Verman o coś takiego mi chodziło a mógłbyś podać jeszcze skrypt do tego :P
Oczywiście lecą plusy za chęci.

#8 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 30.07.2010 00:56

po odliczeniu iluś sekund ściana trzymająca zombie w klatce zsuwa się w dół


multi_manager

Klikasz na SmartEdit (odznaczasz), następnie "dodaj" i w pierwszym polu wpisujesz nazwę jakiegoś bytu który ma być uruchomiony po X sekundach a w drugim polu wpisujesz sekundy po których ma zostać uruchomiony byt o nazwie w wyższym polu.

Oczywiście jakiś byt musi uruchomić multi_manager dlatego nadaj mu nazwę (targetname)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych